Hopp til innhold

Phillip Sjøen (t.h.) vant foran Jarl Riiber (t.v.) i utslagingskonkurransen i Midtstubakken onsdag.

Sjøen og Jahr vant i Midtstubakken

Phillip Sjøen og Line Jahr ble i dag historiske vinnere av «King of Hil» og «Queen of Hill» i Midtstubakken i ettermiddag. -

- Dette er et meget spennende konkurransekonsept. Jeg har prøvd tilsvarende selv på 80-tallet, men denne konkurranseformen har ikke vært testa i moderne tid, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

Det ble hoppet etter utslagingsmetoden. Phillip Sjøen var gjennom fire dueller før han ble utropt som vinner. I finalen slo han Jarl Riiber med tre meter. I 1/8-delsfinalen slo Sjøen ut Matias Braathen, mens han slo ut verdensmester Rune Velta I 1/4-finalen. I semifinalen ble vinneren av sommerhoppuka, Daniel André Tande, slått med fattige 1,5 meter.

- Moro å vinne, og det var artig å bli utfordret av Jarl. Jeg kan ikke klage når det går så bra. Dette konseptet er kult, og håper på flere slike konkurranser. Jeg tror det kan bli kulere for pubikum når det blir dueller sånn som nå. Ideen er hvert fall god, sier Sjøen.

Den unge kombinertstjernen, Jarl Riiber, imponerte mot spesialhopperne i Midtstubakken. I semifinalen slo han verdensrekordholder Anders Fannemel.

- Det er deilig å komme hit og vise at man komme på ski. Hoppinga i dag stemte bra. Dette var et kult opplegg. Mann mot manndueller setter virkelig press på begge parter hvor det er en som legger lista og den andre må følge etter, sier Riiber.

I kvinneklassen tok Line Jahr en ny seier, men hun hadde meterne på sin side i Midtstubakken. I semifinalen ble Silje Opseth slått med 1 meter, mens hun slo Maren Lundby også med 1 meter i finalen.

- Utrolig gøy å bli « Queen of Hill». Det var veldig gøy å få skikkelig matching av de yngre jentene. Silje Opseth ga meg en skikkelig kamp i semifinalen, mens Maren ga meg det samme i finalen. Denne konkurranseformen var skikkelig artig, sier Jahr.

King of Hil, Midtstubakken
Finale
1) Phillip Sjøen (109 meter)
2) Jarl Riiber (106 meter)
Utslått semifinale: Anders Fannemel og Daniel André Tande

Queen of Hill
Finale
1) Line Jahr (104 meter)
2) Maren Lundby (103 meter)
Utslått semifinale: Silje Opseth og Hanna Midtsundstad.

NIF-EPI01, 01