Hopp til innhold

Anders Bardal, Magnus Moan og Rita Ottervik. (Carl-Erik Eriksson)

Nye VM-ambassadører

Verdensmester Anders Bardal og olympisk mester Magnus Moan er nye ambassadører for ski-VM i Trondheim.

Fra før er Marit Bjørgen utnevnt til ambassadør. Hun representerer langrenn, og onsdag skrev kombinertløper Magnus Moan og tidligere skihopper Anders Bardal nye avtaler med søkerkomiteen for Trondheim 2021. Alle tre er trøndere.  

- Det er helt fantastisk at vi er en idrettsregion som kan bruke slike utøvere. Vi har en drøss med verdensmestere og olympiske mestere her, sier trondheimsordfører og leder for søkerkomiteen Rita Ottervik.  

Anders Bardal (33) mener det er på tide at Trøndelag og Trondheim får arrangere ski-VM igjen. 
- Jeg husker godt VM på ski i 1997. Det var der mine drømmer ble skapt. Da var jeg 13-14. Nå er det på tide å skape nye drømmer for de unge, sier Bardal, som la opp som skihopper etter forrige sesong. 

Unikt samarbeid med Sintef
Avtalen ble skrevet under på ordførerens kontor midt i Trondheim onsdag. Han og Magnus Moan blir søkerkomiteens ambassadører helt til Trondheim eventuelt blir tildelt VM. Bardal har lyst til å bidra også under mesterskapet. 
- Hopperne gleder seg alltid til rennet i Trondheim. Det er bare så synd at vi er her så kort tid. Trondheim er en storby i vintersportsammenheng, men avstandene er korte. Arenaen er dessuten kompakt. Publikum kommer tett på utøverne, sier han. 

For Magnus Moan (31), fortsatt aktiv utøver, er det komiteens samarbeid med NTNU og Sintef og forskningen på kostnadslav og klimavennlig produksjon og lagring av snø som gjør Trondheim unik.

- Klimautfordringene er store, ikke minst for vinteridretten. Slike ting blir viktigere og viktigere fremover, mener han. 

9. juni 2016 blir det bestemt hvem som vår arrangere ski-VM i 2021. 

NIF-EPI01, 01