Hopp til innhold

Anette Sagen, Anders Bardal og Kamil Stoch fikk Holmenkollmedaljen søndag. (NTB Scanpix)

Holmenkollmedaljen til Sagen, Rønning og Bardal

Eldar Rønning, Anette Sagen og Anders Bardal er tildelet Holmenkollmedaljen - Norges høyeste utmerkelse innen skiidrett.

Den tradisjonsrike utmerkelsen har vært delt ut siden 1895. Holmenkollmedaljen kan tildeles skiløpere som i flere år har oppnådd fremragende resultater i en eller flere av skiidrettens grener. Det tas i første rekke hensyn til resultater i Holmenkollrennene. I tillegg kreves at løperen gjennom flere år har oppnådd topp resultater internasjonalt.

Medaljene ble utdelt av styret i Foreningen til Ski-idrettens Fremme (Skiforeningen) i forbindelse med verdenscuprennene i Holmenkollen 13.-15. mars.

Den tradisjonsrike utmerkelsen har vært delt ut siden 1895. Holmenkollmedaljen kan tildeles skiløpere som i flere år har oppnådd fremragende resultater i en eller flere av skiidrettens grener. Det tas i første rekke hensyn til resultater i Holmenkollrennene. I tillegg kreves at løperen gjennom flere år har oppnådd topp resultater internasjonalt.


Eldar Rønning med Holmenkollmedaljen. Foto: NTB Scanpix

Eldar Rønnings har hatt en lang og imponerende karriere, og hans meritter så langt omfatter 11 verdenscupseire, herunder seier på femmila i Holmenkollen i 2012.

Rønning vant sølvmedalje på 15km i VM i Holmenkollen i 2011, og bronse på sprint i VM i Sapporo i 2007, og han har vært med på å vinne en rekke stafettmedaljer, inkludert VMgull både i Val di Fiemme i 2013, Holmenkollen i 2011, Liberec i 2009 og Sapporo i 2007.
Anette Sagens meritter omfatter blant annet en VM-bronse fra Liberec i 2009, en individuell verdenscupseier fra 2013, samt hele 46 individuelle seire i Continental Cup*, 42 av dem før innføringen av World Cup. Hun har vunnet hoppuka sammenlagt fire ganger, og innehar to andreplasser. I tillegg har Sagen vært med å vinne en rekke individuelle medaljer i COC, FIS-renn og i NM, i sistnevnte mesterskap har hun 15 seire. Anette Sagen har hoppet 174,5 meter – verdens tredje lengste skihopp av en kvinne pr sesong 2011/2012.

Anders Bardals meritter så langt omfatter individuelt VM-gull i Val di Fiemme 2013 og bronse i normalbakke i OL 2014 i Sochi. Videre har han syv individuelle verdenscupseire, og han vant verdenscupen sammenlagt i 2011/2012. I tillegg har Bardal vært med å vinne en rekke medaljer i World Cup, VM- og OL. Dette inkluderer blant annet to sølvmedaljer for laghopp under VM i Holmenkollen i 2011 og gull for lag og sølv for mixed lag i vinterens VM i Falun.

NIF-EPI02, 02
NTB scanpix