Hopp til innhold

Masse publikum i helga (NTB Scanpix)

90 000 på skifest

Arrangørene jubler etter at publikumstallet ble kjent søndag ettermiddag. – Nå skal vi fortsette den gode trenden, er beskjeden fra Kollen.

Alt om helgas renn på skifest.no

Med et spennende nytt program, gode norske prestasjoner i VM og været på sin side hadde arrangørene i Holmenkollen på forhånd solgt 21.000 billetter. Etter hopprennet på søndag ble billettene talt opp og lagt til publikummet ute i Marka. 

– 37.000 personer har vært innom arenaen i løpet av helgen. Ute i marka og langs løypene har vi telt 53.000 personer totalt. Vi er strålende fornøyde med helgen og håper publikum har kost seg på skifest med oss, sier daglig leder for Holmenkollen Skifestival, Kristin Vestgren Sæterøy.

7000 på overnatting 
Allerede torsdag kveld begynte de første camperne å etablere leire oppe ved Frognerseteren, som er et populært område for publikum utenfor arenaen. Natt til lørdag anslår arrangøren at om lag 7000 sov ute for å oppleve skistjernene under femmila. 

– Vi har ikke hatt noen uønskede hendelser ute i Marka, takket være et ansvarlig publikum og rutinerte frivillige som jobber systematisk med å komme i kontakt med alle og som holder vakt gjennom natten, sier Vestgren Sæterøy. 

Nye aktiviteter
Etter helgens skifest kan arrangøren fastslå at publikum igjen har funnet veien til Kollen, og målet om å ta møteplassen tilbake er på god vei til å bli nådd.

– Nå fortsetter vi det gode arbeidet og innfører en rekke spennende aktiviteter utenom selve Kollen-helgen. Vi vil være en møteplass hele året, sier Vestgren Sæterøy og ønsker samtidig publikum velkommen tilbake til skifest i Holmenkollen 5-7. februar 2016.

NIF-EPI01, 01