Hopp til innhold

Åpner nytt «lavvotell» i Holmenkollen

Normalt overnatter tusenvis av ivrige publikummere ute i marka under Holmenkollen Skifestival – i egne telt. Nå lanserer skifestivalen nytt «markahotell» for de som vil sove hakket mer komfortabelt.

– Er man en middels stor vennegjeng på jakt etter en minnerik opplevelse, er dette midt i blinken! Vi håper dette vil bidra til å skape skikkelig festivalstemning, forteller daglig leder for Holmenkollen Skifestival, Kristin Vestgren Sæterøy. 

15. mars er det igjen klart for ekte Kollen-stemning når arenaen åpner dørene for tusenvis av ivrige tilskuere. Flere nyheter står på programmet i år – og eget lavvotell i marka er en av dem.

Nå i første omgang vil vi teste responsen, og se om dette er noe publikum kunne tenke seg. For oss er det viktig å fornye oss og være innovative på flere fronter – spesielt for publikum, legger hun til.

Noen vil kanskje dra kjensel på «lavvotellet» fra festivalen Vinjerock. Der har de hatt stor suksess med lavvoene. Når verdenseliten samles i Holmenkollen for å konkurrere i langrenn, hopp og kombinert, om kun åtte uker vil altså slike «tentipier» finnes også der.

– De to ulike lavvotypene tar 9 eller 15 personer, men anbefalte antall personer er lavere. Det er både gulv og vedovn på innsiden og duken på lavvoen har svært god pusteevne, forteller Carl Frithjof Tidemand-Johannessen fra lavvoleverandøren Kosa Seg AS.

Holmenkollen Skifestivals «Lavvotell»

  • Velg mellom to typer tipi/lavvo – 9 eller 15 personer.
  • Duken er laget av bomull og polyester og puster dermed godt. Lavvoen har to topphatter som begge reguleres enkelt innenfra. Myggnettdør medfølger også.
  • Muligheter for vedfyring gjennom vedovn. Ved kjøpes separat.
  • Gulv medfølger

 Se mer på Holmenkollens nettsider

NIF-EPI02, 02