Hopp til innhold

Gaupa blir maskoten til Ungdoms-OL

Det ble en uhyre spennende avslutning på maskot-avstemningen.

Røyskatten ledet hele veien fra starten og helt frem til det gjensto noen timer av avstemningen. Da satte gaupa inne en solid sluttspurt en olympisk mester verdig.

Gaupa ovenfor vant knepent og fikk 1462 stemmer, 30 mer enn røyskatten. Elgen fikk 353 stemmer. Det kom inn over 3200 stemmer totalt, og avstemningen ble sett av 70 000 mennesker verden over.

18 år gamle Line Ansethmoen fra Lillehammer er jenta som står bak vinnerbidraget. Da hun ble belønnet med en plass i finalen innrømmet hun at det var hennes mor som hadde oppfordret henne til å bli med i konkurransen. At hun ble med angrer hun ikke på.

- Jeg er kjempeglad og stolt. Jeg tror ikke det har gått opp for meg ennå at det faktisk var jeg som vant. Dette har vært en topp erfaring og veldig fint å ta med seg videre, sa vinneren etter å ha fått en splitter ny smarttelefon i premie.

Hun fortalte videre at hun er glad i å tegne, og valgte gaupe som maskot fordi det er et dyr som hører hjemme i Norge.

Lillehammer 2016 fikk inn rundt 50 gode maskot-kandidater fra hele verden, men endte utrolig nok opp med en vinner fra selve OL-byen. Kriteriene for å bli med i konkurransen var at maskoten skulle være et dyr eller en fantasifigur, samt være ung, sporty, glad og knyttes til Norge og vinteridrett.

Maskoten til Ungdoms-OL vil sette sitt tydelige preg mesterskapet i 2016. I tillegg til å skape stemning og humør på arenaene, blir gaupa også en viktig del av seremoniene og folkefesten under de 10 dagene lekene varer. Hva den skal hete blir avgjort på et senere tidspunkt.

Alt om Ungdoms-OL på mesterskapets nettsider

NIF-EPI03, 03