Hopp til innhold

Vedrørende mulig Oslo 2022-søknad

Det er bestemt at OL-prosessen fortsetter som planlagt.

På bakgrunn av helgens vedtak i Fremskrittspartiet angående OL og Paralympics 2022,  ba Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) i dag om et møte med kulturminister Thorhild Widvey for å få avklart den videre statsgarantiprosessen.

På møtet med kulturminister Widvey og statssekretær Knut Olav Aamås deltok Idrettspresident Børre Rognlien, NIFs 2. visepresident Kristin Kloster Aasen, Oslos byråd for kultur og næring Hallstein Bjercke, kommunaldirektør i Oslo Eli Vorkinn og NIFs generalsekretær Inge Andersen.

I møtet bekreftet kulturministeren at Fremskrittspartiets vedtak ikke endrer Regjeringens tidsplan for behandlingen av søknaden om statsgaranti.

-          Vi er meget tilfreds med at kulturministeren bekreftet at den allerede foreliggende tidsplanen vil bli fulgt. Svarene vi fikk gjør at alle parter har en god forutsigbarhet for det videre arbeidet, uttaler Idrettspresident Børre Rognlien.

-          En samlet Søkerkomité for Oslo 2022 har bestemt at OL-arbeidet fortsetter som planlagt. Både NIF og Oslo kommune er meget fornøyd med de tydelige svarene vi fikk på våre spørsmål fra kulturministeren i dag, uttaler Byråd for kultur og næring, Hallstein Bjercke. 

IOC har nå mottatt all den dokumentasjon de så langt har etterspurt i søknadsprosessen.

-          Vi merker oss selvsagt også Statsminister Erna Solbergs uttalelse om at Fremskrittspartiets OL-nei ikke får direkte innvirkning på Regjeringens arbeide med saken, avslutter Rognlien.

I IOCs tidsplan forutsettes det at kandidatbyene for vinter-OL og Paralympics 2022 fremlegger statsgarantier i januar 2015. Det betyr at stortingsbehandlingen av statsgarantien må skje i november/desember 2014.

NIF-EPI03, 03