Hopp til innhold

Mikko Kokslien tok en populær seier på hjemmebane (NTB Scanpix)

Storstilt Lillehammerhelg

- Lillehammer har befestet sin posisjon som fast World Cup-arrangør, sier skipresident Erik Røste.


Langrennsløperne gjorde rent bord på Lillehammer. Her jubler Martin Johnsrud Sundby for seieren i minitouren. Foto: NTB Scanpix

Totalt 25 000 tilskuere var på plass i Lillehammer i helga. Dette fordeler seg på cirka 3000 (fredag), 15 000 (lørdag) og 7000 (søndag). Det var over 10 000 tilskuere på Birkebeineren Skistadion lørdag.

- Flott gjennomført helg! Lillehammer har for andre året på rad vist at de kan gjennomføre et så stort og kompleks arrangement, denne gangen med minitour i langrenn for første gang. Vi ser frem til mange år med kompakt nordisk helg første helga i desember fremover, sier Røste.

Det var flere år siden diskusjonen startet om å ha en kompakt nordisk helg på Lillehammer som for første gang ble en realitet i fjor.  

Daglig leder for World Cup Lillehammer, Eiliv Furuli, er mest imponert over de frivillige på Lillehammer som gjør arrangementet mulig. Furuli forteller også at tilbakemeldingene fra FIS var meget bra søndag.

I år som i fjor var det utfordringer knyttet til snøforhold. Foran 2015-arrangementene planlegger Furuli allerede endringer rundt dette. Arrangørstaben planlegger å produsere snø i vinter som skal lagres gjennom sommeren 2015. 

- Det var viktig for oss at vi fikk gjennomført det tettpakkede programmet, og vi er godt fornøyd med at vi har fått et løft på publikumssiden. Totalt sett er vi kjempefornøyde, sier Furuli.


Anders Fannemel med suksess i Lysgårdsbakken. Foto: NTB Scanpix

World Cup Lillehammer er dermed forhåpentligvis på vei til å bli en klassiker som blir  arrangert hvert år første helga i desember i årene som kommer!

nif-epi04, 04