Hopp til innhold

Vedtak i FIS Council

Det internasjonale skiforbundet (FIS) hadde søndag styremøte i Sveits.

Her er de viktigste vedtakene:

Det ble noen mindre korrigeringer frem til 2016 på terminlista. Forslaget om at den alpine lagkonkurransen som opprinnelig skulle blitt arrangert i Moskva blir arrangert i Innsbruck 25. februar ble godkjent.

Konkurranseprogrammet og tidsskjema for alpin-VM og nordisk-VM i 2015 er klart. Kvinnenes 30- og 50 km i langrenn i Falun blir arrangert som fellesstart, ikke som individuell start. I alpin-VM i Beaver Crek i USA blir det to dager med utfortrening for hvert kjønn.

Rasnov i Romania fikk tildelt junior-VM i nordiske grener i 2016 etter et vellykket European Youth Olympic Festival i 2013.

Minstesummen for pengepremier for World Cup-sesongen 2014-2015-sesongen ble vedtatt på samme nivå som kommende sesong. 
Visepresident i FIS, Sverre K. Seeberg, forteller at hoppkomiteen hadde et forslag inne om å øke pengepremiene, men dette forslaget gikk ikke gjennom.

En eventuell mikskonkurranse i hopp kan komme på OL-programmet fra 2018. Først skal saken opp på kongressen til sommeren før eventuelt FIS går i dialog med IOC om å få øvelsen på programmet i samarbeid med arrangørene i Sør-Korea.
Det er også andre øvelser som kan komme på det fremtidige OL-programmet, og dette skal vurderes videre på kongressen.
- Dette kan være øvelser innenfor flere grener, og vi snakker om tidligst fra OL i 2022, forteller Seeberg.

Regelverket for den nye touren i kombinert, Nordic Combined Trippel, ble vedtatt. Styret ga skryt til kombinertkomiteen for å utvikle sporten.

FIS vil fremme et forslag til de seks andre internasjonale vintersportsforbundene om å signere en resolusjon mot å arrangere fotball-VM i løpet av vinteren 2022.
- Vi ønsker ikke at fotball-VM arrangeres om vinteren. Dette kan føre til utfordringer i forhold til senderettigheter, og hvordan få plassert fotball-VM på terminlista. Vinteren 2022 er det både vinter-OL, samt en lang World Cup-sesongen, sier Seeberg.

Se sak på fisski.com

NIF-EPI03, 03