Hopp til innhold

World Cup

Lørdag 20. September

13.00-18.30 FAGLIG DEL – ARRANGØRER AV WORLD CUP/ TV-SENDTE RENN

13.00 TV2s OL-satsing v/Christine Espeland og Jens Knudsen
TV2 hadde sitt første OL under vinterlekene i Sotsji i vinter og det var knyttet stor spenning til hvordan de ville løse dette. TV2 satset på nye løsninger og ny teknologi for å presentere sendingene på og fikk stor suksess og meget gode seer tall. Sport sjef Christine Espeland som også var prosjektleder for OL kommer sammen med sin sjefsprodusent Jens Knudsen for å fortelle hvordan de planla og jobbet frem sendingene fra OL.

14.00 Mobilise Frivilligportal v/ Richard Dyrdal
Richard Dyrdal er daglig leder i Mobilise firma som utviklet frivilligportalen til VM i Oslo i 2011. Portalen er siden blitt utviklet vesentlig og er i dag Norges største og mest brukte portal som brukes av en rekke festivaler og store arrangement som World Cup Vikersund og Norway Cup. Richard Dyrdal utfordrer ski arrangørene til å samarbeide om portalen og utnytte hverandres ressurser mer på tvers.

14.30 Nytt fra NSF
- Organisering av arrangementsavdelingen. Terje Lund går gjennom endringer og nyheter fra NSF sin administrasjon.
- Ny storskjermavtale Mediatec. Øistein Lunde presenterer den nye avtalen som ble inngått denne høsten.
- Hjemmesider og info fra kommunikasjonsavdelingen.  Claes-Tommy Herland presenterer NSF sin kommunikasjonsavdeling og hvordan arrangører kan samarbeide best med de for å få økt oppmerksomhet rundt sitt arrangement.
- Klesavtale Bjørn Dæhlie. NSFS arrangement har inngått en klesavtale med Bjørn Dæhlie. De har laget et konsept og pakke for arrangører som de kommer for å vise frem.

15.00 Pause

 15.30 Crowd Management – Hvordan planlegge for og håndtere store menneskemengder v/ Jørgen Aas, Movement Strategies AS
Jørgen Aas er daglig leder i firma Movment Strategies AS, Norges enste firma som er spesialisert seg på å håndtere store menneske mengder. Jørgen Aas hadde ansvar for dette under VM i Oslo i 2011 og firma hadde en omfattende avtale med OL i London i 2012. På kundelisten står også mange av Norges største festivaler. Jørgen kommer for å øse av sine erfaringer på området.

 16.30 Hvordan optimalisere samarbeidet mellom NRK og arrangør,  v/ Frode Martnes, produksjonsleder i NRK. 
Frode Martnes er i skiverdenen kanskje mest kjent som produksjonsleder i hopp men har de siste årene også jobbet med mange andre store prosjekter i NRK, bla fotball VM i Brasil. Frode har klare meninger om hva som må til fra en arrangør og NRK for å få til et godt samspill rundt gjennomføringen av en TV produksjon. 

17.15 Barneprosjekt World Cup Granåsen v/ Ole Jørgen Belboe
World Cup arrangementene i Trondheim har de siste utviklet et flott barne prosjekt under sitt arrangement men en rekke aktiviteter på dagtid og på kvelden. Dette prosjektet har vært betydningsfullt for utviklingen av det som etter hvert har blitt en stor publikumssuksess i Trondheim. 17.45 Status internasjonale mesterskap i Norge

- Junior VM alpint v/ Stein B. Olsen
Norge skal arrangere Junior VM i Alpint i Hafjell og Kvitfjell kommende sesong. Dette er et stort og omfattende arrangement med mange deltakere og et hektisk program. Stein B. Olsen  kommer for å gi en kort presentasjon av status i prosjektet.

- Ungdoms OL v/ Jostein Buraas
Jostein Buraas er sportsjef i Ungdoms OL som i særklasse er Norges største idrettsarrangement i kommende periode. Mesterskapet strekker seg over 10 dager, samler over 1.000 deltakere fra hele verden og det skal gjennomføres flere øvelser enn det som var under OL på Lillehammer i 1994. Jostein vil gi oss en oppdatering av hvor prosjektet står og se på mulige samarbeidsområder for andre arrangører av store skirenn.

Avslutning senest 18.30

NIF-EPI02, 02