Hopp til innhold

Nyhetsarkiv

Aktuelt

Marcialonga Arctic Ski Race til Bodø

Marcialonga Arctic Ski Race inviterer til skifest i Bodø fra 7. – 11. mars 2024 med en rekke arrangementer i tillegg til langløpet som går av stabelen lørdag 9. mars. Langløpet blir også en del av Ski Classics.

Byttehelgen 2023

Bli med i november når vi arrangerer Byttehelg der det kjøpes og selges brukt skiutstyr. Meld på klubben: https://byttehelgen.no/

Skilisens 2023-2024

Skilisens er påkrevet for utøvere fra fylte 13 år for å kunne delta i terminfestede skirenn, og nytt lisensår starter 1. oktober.

Ungdom og engasjert?

Er du ungdom og ønsker å bidra i din klubb eller i Nordland Skikrets? Har du lyst til å lære om idrettsorganisasjonen? Er det noe du brenner for innen idretten og ønsker å lære mer om?

Salten Rulleskicup

Rulleskirenn på Bestemorenga fredag 8. september kl. 18.00, og Kobberløpets rulleskirenn lørdag 9. september kl. 12.00.

Rekrutteringssatsingen gir resultater

– Det er betryggende at frafallet flater ut, og det er gledelig at vi ser effekt av vårt viktigste satsingsområde, sier leder for rekrutteringsavdelingen i Norges Skiforbund, Sven Håkon Kulbeck.

Over 250 jenter på jentecamp!

I helgen inviterte NOR Freeski i samarbeid med DNB, skikretsene, lokale klubber og trenere til jentecamper på 11 destinasjoner i Norge og det er liten tvil om at også #hunkjørerfreeski.

NOR Freeski sentral jentecamp 2023

Etter fjorårets suksess er det en glede og nok en gang invitere til sentral jentecamp med overnatting i Oslo! Sammen med DNB og Scandic fortsetter vi satsningen på jentene og det er en glede å invitere alle jenter født i 2007-2013 til en actionfylt og lærerik helg i Oslo i slutten av september.

NC Sommerhoppuka

Velkommen til NC Sommerhoppuka 2023 i hopp i Fageråsen i Mo i Rana og Bjørbakken på Stjørdal.

Støtte til alpin-VM i Narvik 2029

– Dette er en gledens dag for hele Ski-Norge. Tilskuddet fra myndighetene er et svært viktig bidrag for endelig å kunne arrangere et alpin VM på norsk jord, sier anleggsrådgiver i Norges Skiforbund, Marit Gjerland.

Ny merkevare for et godt skifelleskap

I dag gikk endelig startskuddet for implementeringen av Skiforbundets nye merkevare, inkludert en ny logo og visuell profil som tar utgangspunkt i en snøkrystall, selve grunnlaget for skisportens eksistens og opprinnelse.

Vårmøte Freeski 2023

Lørdag 17. juni arrangerte NOR Freeski sitt årlige fagmøte på Gardermoen. I løpet av dagen ble det gode diskusjoner med representanter fra freeski-Norge. Møtet ble avholdt som en hybrid-løsning, slik at flest mulig skulle ha anledning til å delta og i tillegg til de oppmøtte representantene hadde vi med en god gjeng via Teams.

Nye rekrutteringsvideoer

Det er publisert nye rekrutteringsvideoer i langrenn, alpint, freeski, hopp og freeski med tanke på skiutstyr for barn. Ta en kikk.

Viktig registrering av tidtakerbrikker

Nå er iSonen blitt vårt nye arrangementsverktøy og påmeldingssystem. Det fører til noen endringer som på sikt vil gjøre administrering av skirenn og påmelding enklere. Nå må alle deltakere som bruker EMIT tidtakerbrikke på skirenn registrere brikkenummeret i Min idrett før de melder seg på via iSonen.

Hederstegn 2023

Hederstegn 2023 ble delt ut under årets skikretsting. Vi gratulerer!

Skikretstinget 2023

Skikretstinget ble avholdt i Bodø 13. mai 2023. Arnfinn Paus fra Sortland og omegn SK ble gjenvalgt som leder for neste tingperiode.

Fagmøte og arrangørmøte

Det nærmer seg det årlige arrangørmøtet og fagmøtet i freeski og vi håper å se mange av klubbene representert her!

Uttak Team SNN 2023-2024

Styringsgruppa for Nord Norge har tatt ut 8 løpere til Team Sparebank1 Nord Norge for sesongen 2023/24.

Rekrutteringsseminar

Nordland Skikrets inviterer til "Rekrutteringsseminar" i forbindelse med Skikretstinget lørdag 13. mai.

Skikretsting 2023

Nordland Skikrets inviterer til skikretsting på Quality Hotel Ramsalt i Bodø lørdag 13. mai 2023. Samme dag i forkant av skikretstinget arrangerer vi seminar med tema Rekruttering.

Kjemper om alpin-VM

Narvik kjemper mot Andorra og Val Gardena om retten til å få arrangere alpin-VM 2029. I dag ble det offisielt fra FIS om hvem som er VM-kandidater for 2029.

NNM og Barnas World Cup Narvik

I helga ble det arrangert Barnas World Cup og NNM i Alpint i Narvik. Strålende sesongavslutning til tross for værutfordringer.

Hederstegn 2023

Hederstegnutvalget ønsker forslag til kandidater for tildeling av Nordland Skikrets Hederstegn 2023. Forslagene må sendes utvalget innen lørdag 29. april.

KM Langrenn del 2 Valnesfjord

I helga 15. og 16. april ble det arrangert KM i Langrenn del 2 i Valnesfjord, sprint og Skiathlon. Dette var også avslutning på årets Nordlandscup.

Trenerseminar i Holmenkollen 10.-11. juni

Trenerklubben i langrenn og NSF inviterer til Trenerseminar i forbindelse med Oslo Skishow. Seminarstart lørdag 10.juni kl. 09.00 og avsluttes søndag 11.juni kl. 12.30 Bli inspirert av de beste og få påfyll av kunnskap og motivasjon før sesongstart!

Webinar om snøproduksjon 9. mai

Norges Skiforbund og Bad, Park og Idrett inviterer til webinar om snøproduksjon.Snøproduksjon er et fag med mange tips og triks som deles muntlig i bransjen. Nå har vi samlet en liten gruppe som kan faget godt og som vil dele med flest mulig. Velkommen til webinar tirsdag 9. mai kl. 14:00-16:00.

Junior NM Alpint Narvik

Stor suksess med NM i Alpint på hjemmebane 12.-15. april i Narvik. Et flott arrangement og mange gode resultater av utøverne.

Junior NM Alpint Narvik

Narvik Slalåmklubb arrangerer junior NM i Alpint 12.-15. april, i samarbeid med Norges Skiforbund.

Ledig trenerstilling i Nord Norge!

Styringsgruppen for Team ELON Nord Norge og Team SNN søker en ambisiøs og motivert langrennstrener til et engasjement som hovedtrener for Team SNN og Assistent for Team ELON. Stillingen er en 75 - 100 % stilling. Søknadsfrist 16. april

Samordnet rapportering 2023

Vi har samlet en del nyttig informasjon som kan være til hjelp i arbeidet rundt samordnet rapportering (medlemsregistrering) i KlubbAdmin for våre skiklubber. Fristen for NSFs klubber er 30. april.

KM del 2 Langrenn og Nordlandscup

Valnesfjord IL inviterer til kretsmesterskap i langrenn, sprint og skiatlon, samt avslutning i årets Nordlandscup. Arrangementet foregår i Valnesfjord 15. og 16 april.

Hovedlandsrennet Alpint

Hovedlandsrennet i alpint arrangeres i disse dager, 21.-26. mars, i Vassfjellet Vinterpark Trondheim.

Coaches Battle

Vi gjentar fjorårssuksessen med Coaches Battle under Norgesmesterskapene!

Nord Norsk Mesterskap Langrenn

Helga 17.-19. mars ble det arrangert Nord norsk Mesterskap (NNM) i Langrenn under strålende forhold i Hammerfest arrangert av Hammerfest Skiklubb.

Telenorlekene Alpint 2023

Telenorlekene (Landsfinalen) i Alpint ble arrangert i Wyller i Oslo 9.-12. mars. 12 utøvere fra Nordland deltok i Landsfinalen for 13 og 14 åringer.

NOR Freeski Awards 2022-2023

Det nærmer seg NM Trysil og det er en glede å fortelle at det også i år skal arrangeres NOR Freeski Awards under banketten!

U23 NM og NC senior MjøsSki

Gratulerer til Preben Horven fra Bossmo og Ytteren IL med sølv i U23 NM i Veldre Sag i helga. Gode prestasjoner også av de andre Nordlandsløperne.

Valnesfjord Rundt 2023

100 års jubilanten Valnesfjord IL arrangerer søndag 12 mars det tradisjonsrike Valnesfjord rundt.

Junior NM Langrenn Alta

Gratulerer til Johan Lien Nordeng fra Alsvåg IL som Norgesmester på 20 km klassisk på junior NM i Alta. Han gikk også inn til bronsemedalje på fredagens konkurranse i fristil.

Hovedlandsrennet Langrenn

Stor innsats og mange gode prestasjoner av langrennsløperne fra Nordland både i individuelle distanser og stafett under helgas Hovedlandsrenn i Meråker. Gratulerer med vel gjennomført til alle utøvere, støtteapparat og smørere!

Hovedlandsrennet Hopp og kombinert

Sterk laginnsats og gode prestasjoner av vår Hopp- og kombinertutøvere på årets Hovedlandsrenn. Flere individuelle medaljer og seier i laghopp. Det er bare å gratulere!

Utstyrsordningen 2022

Utstyrsordningen er nå åpen for søknader og vi oppfordrer alle som har kjøpt støtteberettiget utstyr i 2022 til å nytte anledningen til å få dekket noe av kostnaden. Søknadsfrist 15. mars.

Kretsmesterskap Alpint

Kretsmesterskap i alpint ble i arrangert av Mosjøen Slalåmklubb 17.-19. februar. Vi gratulerer alle kretsmesterne og Mosjøen Slalåmklubb med vel gjennomført arrangement.

Nordisk juniorlandskamp Langrenn

Denne helga var det også Nordisk juniorlandskamp i langrenn i Juväskylä i Finland. Der deltok nordlandsløperen Matilde Strøm fra Tverlandet IL.

Nordisk juniorlandskamp kombinert

Denne helga har det vært arrangert Nordisk juniorlandskamp i kombinert i Juväskylä i Finland. Fra Nordland deltok brødrene Erik og Iver Leiråmo fra Bossmo & Ytteren IL.

Bankett NM Trysil 2023

31. mars til 02. april runder vi av årets NOR Freeski Cup-sesong med Norgesmesterskapene i Trysil. Lørdag kveld inviterer vi utøvere med familie, trenere og andre involverte til bankett med middag, underholdning og prisutdeling!

NM junior kombinert / NC kombinert

Oda Leiråmo fra Bossmo & Ytteren IL slo til med hele to gullmedaljer i Junior NM på hjemmebane. Mens Emil Storjord Vilhelmsen fra Mosjøen IL gikk inn til seier i dagens Norges Cup.

NM Alpint U18 Hafjell

Pallplasser til Adriane A. Steinsvik og Frida Solback Sund fra Narvik Slalåmklubb i NM junior, som ble arrengert under Fartsuka på Hafjell.

Kretsmesterskap Langrenn

Kretsmesterskap i langrenn (del 1) ble i arrangert av Fauske IL Langrenn 28.-29. januar. Vi gratulerer alle kretsmesterne og Fauske IL Langrenn med vel gjennomført arrangement.

Paravinterdager 2023

Da kan vi ønske velkommen til årets Paravinterdager - Alpint og Snowboard i Sulitjelma Fjellandsby 8.-9. februar. Det er fortsatt mulig å melde seg på!

Skisprell i Nordland

Vi skaper skiglede med lek og sosialt fellesskap. I Kick-off uka ble det arrangert 6 Skisprell arrangement av klubber i Nordland. Flere arrangement er under planlegging utover vinteren.

Uttak VM Para, Østersund

Skiforbundet langrenn har tatt ut fem løpere og en ledsager - to kvinner og fire menn - til VM Para i svenske Østersund. Mesterskapet, med det fulle navnet «Para Nordic Skiing World Championships 2023» arrangeres for langrenn i perioden 22. til 29. januar 2023.

NC i kombinert og FIS Youth Cup

Kombinertløperne har også vært ute og konkurrert denne helga. Emil Vilhelmsen Mosjøen IL gikk inn til seier i kombisprint i NC på Notodden. Erik Leiråmo Bossmo og Ytteren ble nr. 2 og nr. 5 under helgas FIS Youth Cup i Tsjekkia.

Norges Cup Langrenn Lillehammer

Etter to femte plasser på Matilde Strøm fra Tverlandet IL, toppet hun det hele med sølvplass på dagens øvelse under Norges Cup for junior på Lillehammer.

Nå starter vi med Skisprell

Sammen med kretser og klubber inviterer Norges Skiforbund til skisprell-aktivitet i hele Ski-Norge. Moroa starter i morgen med Superlørdag på NRK1.

Foto: Bodø Alpinklubb

Bodøraketten 2023

For første gang på mange år arrangeres det slalåm og storslalåmrenn i Skarmoen i Bodø. Bodø Alpinklubb inviterer til sitt eget renn og første utgave av "Bodøraketten" 7. og 8. januar.

nif-epi04, 04