Hopp til innhold

Nyhetsarkiv

Aktuelt

Klart for Barnas mini-VM 2022/2023

Barnas mini-VM er klar for en ny sesong og starter 17. desember! Denne vinteren kommer arrangementet til å gjennomføres flere steder i landet.

NYTT Digitalt TD- og arrangørkurs

Vi har fått satt opp ett ekstra digitalt TD / arrangørkurs i langrenn. Kurset går som webinar med internasjonal TD Rune Tøllefsen som kursholder.

NOR Freeski Camp 2022

I helgen samlet vi 150 jenter og gutter i alderen 10-15 år fra hele Norge for årets NOR Freeski Camp i samarbeid med DNB og Scandic. Det ble en rå helg med fokus på samhold og idrettsglede!

Skisprell for ski-Norge

Norges Skiforbund med kretser og klubber inviterer til skisprell-aktivitet i hele Ski-Norge med kick off uke 7.–15. januar. Vi tilrettelegger for enda mer skiglede ved å skape gode rammer og inspirerende og sosial aktivitet.

Stor interesse for Telenor Karusellen

Telenor Karusellen arrangeres for 17. gang i vinter, og påmelding for klubber/arrangører er fortsatt åpen. Nå kan dere se karusellens nye video foran årets sesong!

Skikveld i Valnesfjord

Torsdag 17. november ble det arrangert åpen skikveld i Valnesfjord IL. Mange møtte opp for å få ideer, inspirasjon og tips til skiaktivitet.

Klubbesøk Mo i Rana

Skiklubbutvikler i Nordland, Stine Wike, har vært på klubbesøk i Mo i Rana. Der fikk hun møtt mange klubber i forbindelse med treningssamling i langrenn. Dette ble fulgt opp av nytt møte med klubbene uka etter.

Amedias aviser skal sende Equinor Norgescup langrenn

Amedias aviser skal vise Equinor Norgescup i langrenn, junior-NM og Hovedlandsrennet etter at Norges Skiforbund og Amedia har inngått avtale om rettighetene for denne sesongen. Første sending på Amedias plattform Direktesport blir fra Equnior Norgescup på Gålå allerede kommende helg.

Webinar alpint

NSF Alpint inviterer til webinaret «Kulturbygging gjennom trening» onsdag 23. november kl. 20.00.

Felles smøreopplegg på Hovedlandsrennet

Langrennskomiteen i Skiforbundet har vedtatt at det skal organiseres et felles smøreopplegg for alle deltakere under Hovedlandsrennet 2023 i Meråker. En avstemning på fagmøtet i langrenn (Høstmøtet), ga et overveldende flertall for en slik løsning. Swix er smøreleverandør under Hovedlandsrennet.

Klubbesøk i Mosjøen

Klubbesøk og samarbeidsmøte mellom klubbene ble avholdt i Mosjøen 25. oktober. I tillegg fikk vi være med på ei flott aktivitetsøkt for barn som ble holdt i samarbeid mellom Mosjøen IL hopp og kombinert og Mosjøen Slalåmklubb.

Inspirasjonskveld hos Tverlandet IL

Engasjerte deltagere fra skigruppa, skole og SFO deltok onsdag 19. oktober på artig aktivitetsøkt i Tverlandet IL. Målet var å skape inspirasjon til variert aktivitet i barnegrupper.

Ukas økt

Ukas økt skal være til hjelp og inspirasjon for trenere til å lage gode, varierte og kreative økter for sine utøvere.

NOR Freeski Jentecamp 2022

I helgen kunne vi endelig invitere til jentecamp med overnatting igjen! Sammen med DNB, Scandic og Spar Norge har vi hatt en knallbra helg sammen med 56 rå jenter fra hele Norge!

Om rulleski og sikkerhet

– Vær synlig. Gå ikke i for store grupper, samt planlegg med å ikke gå for mange i bredden. Husk å del veien med bilistene og andre trafikanter, sier landslagskoordinator i langrenn, Ulf Morten Aune.

NOR Freeski Camp 2022

Vi gjentar fjorårets suksess og inviterer sammen med DNB og Scandic til NOR Freeski Camp i Lørenskog og Lillestrøm 26.-27. november!

Byttehelgen

Få flere ut i skiløypene - meld klubben på Byttehelgen

Byttehelgen

Få flere ut i skiløypene - meld klubben på Byttehelgen

Jentesamling Langrenn

1.-4. september ble det arrangert Jentesamling i langrenn på Tverlandet. Samme helg hadde Team SNN samling på Bestemorenga, og Innstranda IL og Kobberløpet arrangerte rulleskirenn!

Breddesamling Alpint Narvik

Narvik Alpin Toppidrett, Ankenes Alpinklubb og Narvik Slalåmklubb i samarbeid med Norges Skiforbund inviterer til Breddesamling i Narvik 9. - 11. september 2022. Det gjennomføres også Ironmantest.

Kretssamling langrenn

Valnesfjord IL og Fauske IL langrenn inviterer til kretssamling på Fauske 23.-25. september.

Trenermøte/kurs med Magnus Brevig

Leder for Sport Science på Hopplandslaget, Magnus Brevig, starter en serie med trenermøter/kurs for trenere i aldersbestemte klasser. Første møtet er 08 september kl 19 på Zoom.

Jentesamling langrenn

Påmeldingsfrist fredag 26. august for jentesamlinga på Tverlandet 1.-4. september. Vi ønsker å samle alle jentene i kretsen i aldersgruppen 13-19 år. Håper på stor deltagelse!

Styreseminar i Bodø 27. august

Nordland Skikrets inviterer klubbene til styreseminar i Bodø lørdag 27. august. Her vil dere få mulighet til å sette fokus på rekruttering og eventuelle andre utfordringer i DIN klubb!

Rulleski Cup i Salten

Langrennsklubbene i Salten arrangerer Rulleski Cup. Neste renn er i Sulis lørdag 3. september og i Bodø søndag 4. september.

God sommer!

Skikretskontoret er sommerstengt i perioden 8. juli-1. august.

iSonen - Nytt arrangementsverktøy

Skirennarrangører skal kommende sesong søke terminfestede skirenn i det nye verktøyet iSonen. Søk om skirenn i Nordland innen fristen 15. august. For KM og Nordlandscup i langrenn er fristen 1. august.

Gjør tidenes satsing på skiklubbutviklere

– Storsatsingen på skiklubbutviklere som skal reise rundt i hele ski-Norge blir både veldig viktig og veldig spennende for oss, forteller fadder for skiklubbutviklerne i Norges Skiforbund, Marianne Myklebust.

Trenarkurs Sognefjellet 2022

Flotte dagar på trenarkurs! Det vart også i år avvikla trenarkurs langrenn på Sognefjellet/ Skjolden. 17.-19. juni var det trenar 2- og 19.-20. juni var det trenar 1-kurs.

Ønsker din klubb å arrangere NOR Freeski Jentecamp?

I samarbeid med DNB og deres initiativ #huninvesterer skal vi for fjerde året på rad arrangere NOR Freeski Jentecamp. I år som i fjor blir det lokale camper spredt over hele Norge, og vi håper at akkurat din klubb vil være med å arrangere en dag fylt med aktivitet og idrettsglede!

Skitinget til Nordland i 2024

Kretsleder i Nordland Skikrets Arnfinn Paus kunne ønske velkommen til neste Skiting som vil bli arrangert i Nordland og Bodø i 2024.

Se FIS-kongressen i opptak

Torsdag 26. mai ble FIS-kongress i italienske Milano gjennomført, denne gangen i hybrid format. Her kan dere se kongressen i opptak.

Anna Svendsen deltar på Vårmøte langrenn

Anna Svendsen fra Tromsø Skiklubb og landslagsutøver kommer på Vårmøte i langrenn, og forteller om hennes vei frem for å lykkes som langrennsløper. Møtet er på Teams mandag 30. mai og er åpent for alle interesserte.

Webinar Alpint

NSF Alpint inviterer til webinar om IRONMAN tester torsdag 19. mai kl. 20.00.

Team SNN 2022-2023

Styringsgruppa for Team Sparebank1 Nord-Norge har tatt ut ni utøvere for sesongen 2022-2023.

Barnas World Cup Narvik

30-års jubilanten Barnas World Cup ble en super avslutning og satt et flott sportslig punktum på alpinsesongen 2021-2022!

Nominasjon til Idrettsstipend

Stiftelsen Midnight Sun Marathon (MSM) deler ut idrettsstipend til fire unge idrettstalenter fra Nord-Norge som kan vise til gode nasjonale og internasjonale resultater innen sin idrett.

Trenerkurs alpint - Fonna

Norges skiforbund - alpint ynskjer velkomne til trenerkurs i alpint på Folgefonna i mai og juni. Både trener I og trener II står på planen. Sjå invitasjon og meld på!

Resultater fra alpin-NM i Narvik

Her finner dere start/resultatlisterr fra årets senior NM i Narvik, 30. mars – 5. april 2022, samt fra super-G som ble gjennomført i Hemsedal 26. april.

Samordnet rapportering 2022

Vi har samlet en del nyttig informasjon som kan være til hjelp i arbeidet rundt samordnet rapportering i KlubbAdmin for våre skiklubber. Fristen for NSFs klubber er 30. april.

Søk jobb i Nordland Skikrets!

Nordland skikrets søker etter ny medarbeider som skal bidra til å utvikle skiklubbene slik at vi skal få enda flere glade, motiverte og gode skiløpere – i alle aldre.

SNN Nordlands Cup

KM del 2 i Bodø var også avslutningen for årets Nordlands Cup. Årets cup hadde til sammen 56 deltagere i alderen 13 - 16 år fra hele Nordland.

NM i Alpint i Narvik

Gratulerer med flott gjennomføring av NM i Alpint i Narvik - Narvik 2022! Nå krysser vi fingrene for VM i Narvik 2027.

Publikumssuksess med "Sidespor"

NMSidespor ble en publikumssuksess og skapte folkefest under NM på Ski i Kilbotn i Harstad. NMSidespor skapte stor aktivitet for publikum både i byen Harstad og ved arenaen.

KM del 2 Langrenn

I helga, 2. og 3. april, har det vært arrangert KM del 2 på Bestemorenga i Bodø. Innstranda IL og Tverlandet IL sto som arrangør.

Velkommen til NM Lygna

Norges Skiforbund Langrenn og Lygna Skisenter har gleden av å invitere til NM del 2, NM Para, Equinor Norgescup finaler for junior og senior, 06.-09. april.

NM langrenn og kombinert

Den siste uka har det blitt arrangert NM i langrenn og kombinert. Det startet med kombinert i Mo i Rana tirsdag 22. og onsdag 23. mars. Det fortsatte med kombinert og langrenn i Harstad frem til tirsdag 29. mars.

Se seminaret i opptak

I forbindelse med NM i alpint i Narvik ble det arrangert et mijø- og bærekraftseminar – Bærekraftige arrangementer med flere aktører fredag 1. april kl. 08:30. Her kan dere se seminaret i opptak.

Hovedlandsrennet 2022

29. mars - 3. april arrangerer Ål IL Alpin Hovedlandsrennet i alpint, for jenter og gutter i U15-U16. Nordland Skikrets deltar med 11 utøvere.

KM i langrenn del 2

Den 2. og 3.april inviterer Innstranda IL og Tverlandet IL til kretsmesterskap i sprint og skiatlon.

Telenorlekene Alpint 2022

24.-27. mars arrangerer Krødsherad IL Alpingruppa Landsfinale, Telenorlekene, for U-13 og U-14 på Norefjell. Nordland Skikrets deltar med 15 utøvere.

NNM i langrenn på Stokmarknes

Skiklubbene Alsvåg IL, Sortland & Omegn Skiklubb, Melbo IL, Stokmarknes IL og KS Ski Lofoten har i helga stått som arrangør av Nord Norsk Mesterskap i langrenn.

NNM Langrenn 2022

Denne helga arrangeres Nord Norsk Mesterskap i langrenn på Stokmarknes. Skiklubbene Alsvåg IL, Sortland & Omegn Skiklubb, Melbo Idrettslag, Stokmarknes Idrettslag og KS Ski Lofoten står som arrangør.

NNM Alpint Harstad

Harstad alpinklubb arrangerte nord-norsk mesterskap i alpint i Sollifjellet alpinanlegg helga 11.-13.3. Hele 177 løpere fra Nord-Norge stilte til start i aldersklassene U8 til Veteran kvinner og menn.

Norges Cup og NM i Meråker og Steinkjer

I helga ble det arrangert Norges Cup for junior 17 og 18 år i Meråker, og for eldre junior og senior i Steinkjer. Fredagens sprint hadde også status som NM, for klassene 17 og 18 år samt U23.

Klart for NM i Harstad

Ski-NM 2022 arrangeres av IF Kilkameratene og Medkila Skilag og foregår i Sparebank 1 Kilkam Arena i Kilbotn fra lørdag 26.03 til tirsdag 29.03.

Alpinrenn Sortland

4.-6. mars arrangerte Sortland Alpinklubb "Vestavind" i Ånstadblåheia Alpinsenter.

Verdenscupdebut

Både Vebjørn Moen fra Tverlandet IL og Emil Storjord Vilhelmsen fra Mosjøen IL debuterte i verdenscupen forrige helg.

Junior VM i kombinert

2.-5. mars var det junior VM i kombinert i Zakopane i Polen. Der deltok Oda Leiråmo fra Bossmo og Ytteren IL

Nordlandsutøvere til verdenscup

Langrennsløperen Vebjørn Moen fra Tverlandet IL, kombinertløperen Emil Storjord Vilhelmsen fra Mosjøen IL og Robin Pedersen fra IL Stålkameratene er tatt ut til å delta i verdenscup i Drammen, Lillehammer og Holmenkollen.

Kong Haralds Ungdomsstafett

Kong Haralds Ungdomsstafett arrangeres samtidig med WC i Holmekollen, søndag 6. mars. Stafetten arrangeres årlig for 15 og 16 åringer. Nordland Skikrets har meldt på to lag til stafetten.

Hovedlandsrennet 2022

Hovedlandsrennet i langrenn, hopp og kombinert arrangeres i Holmenkollen denne helga. Fra Nordland deltar 12 utøvere i langrenn og 7 utøvere i hopp og kombinert.

Søk på GULLKLUBBENS stipend

Målet med Gullfondet er å bidra til at yngre idrettsutøvere, prosjekter eller klubber i olympiske grenerskal få forholdene tilrettelagt slik at det er mulig å videreutvikle seg innen sin idrett

Junior VM på Lygna

Stafettsølv til gutta i junior VM på onsdag🥈 Med på laget var Preben Horven fra Bossmo og Ytteren IL. Han deltok også på individuelle distanser på tirsdag og fredag.

Junior NM i langrenn

Preben Horven fra Bossmo og Ytteren IL blir norgesmester på mesterskapets første dag. Junior NM i langrenn på Nes 11.-13. februar.

Junior NM og Norgescup i kombinert

I helga ble det arrangert junior NM og Norgescup i kombinert på Notodden. Fra Nordland deltok tre utøvere. Vi gratulerer med god innsats og fine plasseringer!

Paravinterdager 2022

Suksessen med paravinterdager i Sulitjelma Fjellandsby er tilbake i 2022, og arrangeres 10. - 11. februar.

Spillemidler utstyr 2021

Det er nå klart for årets søknadsrunde. Ordningen omfatter utstyr kjøpt i 2021 (med fakturadato i 2021).

Søknad om Equinor Norgescup sesongen 2022/23

NSF Langrenn ønsker nå søkere på skirenn for sesongen 2022/2023. Det kan søkes om Equinor Norgescup junior og/eller Equinor Norgescup senior i tillegg til VM mønstringsrenn for junior. Søkerne bes utarbeide en søknad som sendes til NSF Langrenn som ett PDF-dokument pr. E-post.

Norgescup junior og NM sprint

Denne helgen er det endelig duket for Norgescup junior og NM sprint på Åsen Nannestad. Utøverne fra Nordland startet bra ut og fortsatte med fantastisk innsats og gode prestasjoner!

Skirenn i Salten

Det jobbes med å få til et skirenn i Salten førstkommende helg. Slik at at yngre utøvere, og de som ikke deltar på Norges Cup, har et renntilbud. Følg med på hjemmesida og i terminlista.

KM langrenn 2022

Nordland Skikrets vil takke Mosjøen IL for vel gjennomført kretsmesterskap i helga! Vi vil også gratulere utøverne med fantastisk innsats og gode prestasjoner!

Fartssamling i Steilia Alpintsenter

Norges Skiforbund har i samarbeid med Troms- og Nordland skikrets gleden av å invitere løpere fra begge kretser til fartssamling i Steilia alpintsenter 28.-30.januar. Påmeldingsfrist er 24.januar 21:00

Sesongens første alpinrenn

Narvik Slalåmklubb inviterer til sesongens første alpinrenn, Sparebanken Narvik Alpincup, i Narvikfjellet 21.-23. januar.

Gjennomføring av langrenn

Skiforbundet hadde møte med langrennskomiteene i krets like før jul om konsekvenser av koronarestriksjonene. Hvordan dette vil påvirke langrennsnorge på flere områder, ikke minst i forhold til rekruttering, frafall og ivaretakelse av utøverne.

Langrenn i romjula og på nyåret

Det oppfordres til aktivitet innenfor koronarestriksjonene. Oppdatert Koronaveieleder finner dere på skikretsens hjemmeside. Her er en oversikt over langrenn som arrangeres i romjula og på nyåret.

Samordnet rapportering 2022

Vi har samlet en del nyttig informasjon som kan være til hjelp i arbeidet rundt samordnet rapportering i KlubbAdmin for våre skiklubber. Fristen for NSFs klubber er 30. april.

NIF-EPI01, 01
Foto: Geir Olsen / NTB