Hopp til innhold

Nyhetsarkiv

Aktuelt

KM del 2 Langrenn og Nordlandscup

Valnesfjord IL inviterer til kretsmesterskap i langrenn, sprint og skiatlon, samt avslutning i årets Nordlandscup. Begivenheten foregår i Valnesfjord 15. og 16 april. Velkommen!

Hovedlandsrennet Alpint

Hovedlandsrennet i alpint arrangeres i disse dager, 21.-26. mars, i Vassfjellet Vinterpark Trondheim.

Coaches Battle

Vi gjentar fjorårssuksessen med Coaches Battle under Norgesmesterskapene!

Nord Norsk Mesterskap Langrenn

Helga 17.-19. mars ble det arrangert Nord norsk Mesterskap (NNM) i Langrenn under strålende forhold i Hammerfest arrangert av Hammerfest Skiklubb.

Telenorlekene Alpint 2023

Telenorlekene (Landsfinalen) i Alpint ble arrangert i Wyller i Oslo 9.-12. mars. 12 utøvere fra Nordland deltok i Landsfinalen for 13 og 14 åringer.

NOR Freeski Awards 2022-2023

Det nærmer seg NM Trysil og det er en glede å fortelle at det også i år skal arrangeres NOR Freeski Awards under banketten!

U23 NM og NC senior MjøsSki

Gratulerer til Preben Horven fra Bossmo og Ytteren IL med sølv i U23 NM i Veldre Sag i helga. Gode prestasjoner også av de andre Nordlandsløperne.

Valnesfjord Rundt 2023

100 års jubilanten Valnesfjord IL arrangerer søndag 12 mars det tradisjonsrike Valnesfjord rundt.

Junior NM Langrenn Alta

Gratulerer til Johan Lien Nordeng fra Alsvåg IL som Norgesmester på 20 km klassisk på junior NM i Alta. Han gikk også inn til bronsemedalje på fredagens konkurranse i fristil.

Hovedlandsrennet Langrenn

Stor innsats og mange gode prestasjoner av langrennsløperne fra Nordland både i individuelle distanser og stafett under helgas Hovedlandsrenn i Meråker. Gratulerer med vel gjennomført til alle utøvere, støtteapparat og smørere!

Hovedlandsrennet Hopp og kombinert

Sterk laginnsats og gode prestasjoner av vår Hopp- og kombinertutøvere på årets Hovedlandsrenn. Flere individuelle medaljer og seier i laghopp. Det er bare å gratulere!

Utstyrsordningen 2022

Utstyrsordningen er nå åpen for søknader og vi oppfordrer alle som har kjøpt støtteberettiget utstyr i 2022 til å nytte anledningen til å få dekket noe av kostnaden. Søknadsfrist 15. mars.

Kretsmesterskap Alpint

Kretsmesterskap i alpint ble i arrangert av Mosjøen Slalåmklubb 17.-19. februar. Vi gratulerer alle kretsmesterne og Mosjøen Slalåmklubb med vel gjennomført arrangement.

Nordisk juniorlandskamp Langrenn

Denne helga var det også Nordisk juniorlandskamp i langrenn i Juväskylä i Finland. Der deltok nordlandsløperen Matilde Strøm fra Tverlandet IL.

Nordisk juniorlandskamp kombinert

Denne helga har det vært arrangert Nordisk juniorlandskamp i kombinert i Juväskylä i Finland. Fra Nordland deltok brødrene Erik og Iver Leiråmo fra Bossmo & Ytteren IL.

Nord norsk sommerskole

Er du født mellom 2008 og 2011? Bli med på nord norsk sommerskiskole på Bardufosstun 26.-29.juni!

Bankett NM Trysil 2023

31. mars til 02. april runder vi av årets NOR Freeski Cup-sesong med Norgesmesterskapene i Trysil. Lørdag kveld inviterer vi utøvere med familie, trenere og andre involverte til bankett med middag, underholdning og prisutdeling!

NM junior kombinert / NC kombinert

Oda Leiråmo fra Bossmo & Ytteren IL slo til med hele to gullmedaljer i Junior NM på hjemmebane. Mens Emil Storjord Vilhelmsen fra Mosjøen IL gikk inn til seier i dagens Norges Cup.

NM Alpint U18 Hafjell

Pallplasser til Adriane A. Steinsvik og Frida Solback Sund fra Narvik Slalåmklubb i NM junior, som ble arrengert under Fartsuka på Hafjell.

Kretsmesterskap Langrenn

Kretsmesterskap i langrenn (del 1) ble i arrangert av Fauske IL Langrenn 28.-29. januar. Vi gratulerer alle kretsmesterne og Fauske IL Langrenn med vel gjennomført arrangement.

Paravinterdager 2023

Da kan vi ønske velkommen til årets Paravinterdager - Alpint og Snowboard i Sulitjelma Fjellandsby 8.-9. februar. Det er fortsatt mulig å melde seg på!

Skisprell i Nordland

Vi skaper skiglede med lek og sosialt fellesskap. I Kick-off uka ble det arrangert 6 Skisprell arrangement av klubber i Nordland. Flere arrangement er under planlegging utover vinteren.

Uttak VM Para, Østersund

Skiforbundet langrenn har tatt ut fem løpere og en ledsager - to kvinner og fire menn - til VM Para i svenske Østersund. Mesterskapet, med det fulle navnet «Para Nordic Skiing World Championships 2023» arrangeres for langrenn i perioden 22. til 29. januar 2023.

NC i kombinert og FIS Youth Cup

Kombinertløperne har også vært ute og konkurrert denne helga. Emil Vilhelmsen Mosjøen IL gikk inn til seier i kombisprint i NC på Notodden. Erik Leiråmo Bossmo og Ytteren ble nr. 2 og nr. 5 under helgas FIS Youth Cup i Tsjekkia.

Norges Cup Langrenn Lillehammer

Etter to femte plasser på Matilde Strøm fra Tverlandet IL, toppet hun det hele med sølvplass på dagens øvelse under Norges Cup for junior på Lillehammer.

Nå starter vi med Skisprell

Sammen med kretser og klubber inviterer Norges Skiforbund til skisprell-aktivitet i hele Ski-Norge. Moroa starter i morgen med Superlørdag på NRK1.

Foto: Bodø Alpinklubb

Bodøraketten 2023

For første gang på mange år arrangeres det slalåm og storslalåmrenn i Skarmoen i Bodø. Bodø Alpinklubb inviterer til sitt eget renn og første utgave av "Bodøraketten" 7. og 8. januar.

nif-epi04, 04
NTB