Hopp til innhold

Foto: Marcialonga Arctic Ski Race

Marcialonga Arctic Ski Race til Bodø

Marcialonga Arctic Ski Race inviterer til skifest i Bodø fra 7. – 11. mars 2024 med en rekke arrangementer i tillegg til langløpet som går av stabelen lørdag 9. mars. Langløpet blir også en del av Ski Classics.

Det legges opp til skifest over flere dager med mange ulike arrangementer, også for barn og ungdom. 

Den lokale renn-organisasjonen vil stå for gjennomføring av løpene og arrangementene denne uka sammen med lokale idrettslag. 

Les hele pressemeldingen fra arrangøren under.

PRESSEMELDING

Ski-maraton i Bodø en del av Ski Classics

Marcialonga Arctic Ski Race blir en del av det veletablerte og kjente langløpkonseptet Ski Classics.

 Bodø er europeisk kulturhovedstad i 2024 og blir vertskap for den første utgaven av Marcialonga Arctic Ski Race 9. mars. Dette blir starten på årlige utgaver av rennet i Bodø.

Verdens mest spektakulære skimaraton

 Nå er det klart at rennet blir en del av Ski Classics, som inneholder en serie langløp inkludert Birkebeinerrennet, Vasaloppet og Marcialonga Arctic Ski Race. I fjor omfattet Ski Classics 15 renn, fordelt på 12 helger i åtte ulike land.

– Vår visjon er å etablere verdens mest spektakulære skimaraton, og vi er veldig glede for å samarbeide med Ski Classics som vil gjøre Marcialonga Arctic Ski Race enda mer attraktivt. I Bodø har vi fjellene og havet, nordlyset og en lokalbefolkning som befinner seg i verdenstoppen når det kommer til det å lage stemning på idrettsarrangementer. sier Skjalg Dreyer, daglig leder for Marcialonga Arctic Ski Race Norway.

Det er den lokale renn-organisasjonen som vil stå for gjennomføring av løpene sammen med lokale idrettslag. Dette med støtte og veiledning fra Marcialonga-organisasjonen i Bodø og Italia, og Ski Classics organisasjonen.

David Nilsson, administrerende direktør i Ski Classics, er svært fornøyd med å ha Marcialonga Arctic Race som et Challengers-arrangement.

-Ski Classics Challengers ble opprettet for å bygge og styrke langrenn globalt. Vi er glade for å se nye arrangementer på spektakulære steder som Bodø i Nord-Norge når de blir en del av SC-fellesskapet, sier Nilsson.

Skifest

 Marcialonga Arctic Ski Race blir en skifestival fra 7. – 11. mars 2024 med en rekke arrangementer i tillegg til langløpet som går av stabelen lørdag 9. mars.

– Målet er å ta i bruk løypenettet som allerede finnes i områdene. Samtidig ønsker vi å legge start og mål midt i sentrum av Bodø. Vi vil at løpet skal bli en folkefest, der alle kan delta, ikke bare skieliten, men også barn og unge, publikum og næringslivet. Dette skal bli en skifest, der vi viser frem Norge og Nord-Norge på sitt aller beste og aller vakreste, sier Dreyer.  

NIF-EPI02, 02