Hopp til innhold

Preben Horven, Foto: Terje Pedersen/NTB

Norges Cup og NM i Meråker og Steinkjer

I helga ble det arrangert Norges Cup for junior 17 og 18 år i Meråker, og for eldre junior og senior i Steinkjer. Fredagens sprint hadde også status som NM, for klassene 17 og 18 år samt U23.

Gratulerer til nordlandsutøverne med god innsats og gode plasseringer på Norgescup og NM sprint i Meråker og Steinkjer i helga.

Preben Horven fra Bossmo og Ytteren vant lørdagens klassisk distanse og gikk inn til 3. plass på søndagens fristil distanse.

Blant de som gikk NM sprint gikk David Bertnes Leite inn til en sterk 5. plass i M17. Mens Ingrid Bentsen fra IL Vinger og Hanna Bjørnli fra Mosjøen IL begge ble nr. 11, i henholdsvis K17 og K18.

Søndag - Fristil

Steinkjer:
Preben Horven Bossmo og Ytteren går i dag inn til 3. plass i klassen M19-20. Birk Fjellheim Bossmo og Ytteren IL går inn til 16. plass.

I U23 holder Horvens løp til 14. plass. og 30. plass blant Menn senior.

Meråker:
På søndag var det fristil på programmet. Her ble det fine plasseringer blant jentene. Matilde Strøm fra Tverlandet IL ble nr. 29 i klassen K17. I K18 gikk Marte Alstad Larsen Fauske IL inn til en fin 16. plass. Like bak kom Martine Evensen fra Sømna IL på en 17. plass. Hanna Bjørnli fra Mosjøen IL ble nr. 20.

Øvrige resultater:

Meråker          Steinkjer

Lørdag - Klassisk

Steinkjer:
Lørdag er det klassisk på programmet. Preben Horven Bossmo og Ytteren IL vinner sin klasse i Norgescupen M19-20.

I U23 holder Horvens løp til 13. plass. Nikolai Solem Eiterjord fra Innstranda IL blir nr. 19.

Meråker:
I klassen M17 blir David Bertnes Leite nr. 29 på 7,5 km klassisk.

Blant jentene som gikk Martine Evensen inn til en sterk 10. plass på 5 km klassisk i K18. Hanna Bjørnli Mosjøen IL blir nr. 17 i samme klasse, og Marte Alstad-Larsen Fauske IL blir nr. 26.

Fredag - Sprint

Steinkjer:
Preben Horven fra Bossmo og Ytteren IL tar seg videre til finalen i sprinten, og ender opp med en 4. plass. Birk Fjellheim fra samme klubb, blir nr. 19.

Meråker:
David Bertnes Leite fra Innstranda IL kvalifiserer seg til finalen og ender på en flott 5. plass i klassen M17. Sprinten teller også som NM.

Jentene gjør det også bra i NM sprinten. Ingrid Bentsen fra IL Vinger går inn til 11. plass i K17, og Frida Elisabeth Haugland fra Innstranda IL blir nr. 25.

I K18 går Hanna Bjørnli fra Mosjøen IL inn til 11. plass, og Marte ALstad-Larsen fra Fauske IL blir nr. 30.