Hopp til innhold

Hovedlandsrennet 2022

Hovedlandsrennet i langrenn, hopp og kombinert arrangeres i Holmenkollen denne helga. Fra Nordland deltar 12 utøvere i langrenn og 7 utøvere i hopp og kombinert.

3 gull til Erik Leiråmo fra Bossmo og Ytteren IL. Fredag vant han gull i kombinert, lørdag ble det gull både i hopp og kombicross. Vi gratulerer!

Erik Leiråmo, Bossmo og Ytteren IL. Foto: Ole Leiråmo

Gratulerer til alle utøverne med god innsats og fine plasseringer!

Søndag:

Søndag var det stafett for langrennsløperne. Her ble jentene nr 32 (av 62 lag). Laget bestod av Kaja Risvoll Amundsen, Vilde Setten Breivik, Agnes Sivertsen Rølvåg og Elise Bredesen Øvereng.

For gutten ble Nordland Skikrets lag 1 nr 32 (av 77 lag). Laget bestod av Tobias Hagenes, Vegar Svaleng, Linus Fjelddahl Svendsen og Lars Bolin Krane. Nordland Skikrets lag 2, manglet en løper og fikk ikke fullført. Med på laget var Brage Henriksbø Gjerstad og Eivind Bokalrud Fredly, Viljar Fjellheim.

Gratulerer med god laginnsats og fine plasseringer!

ØVRIGE RESULTATER

Lørdag:

Hopp og kombinert:
I lørdagens spesialhopprenn vant Erik Leiråmo klassen G15. Ludvig Røberg kom på 10. plass og Oscar Røberg på 13. plass. Jakob Fredriksen Nygaard ble nr 14. og Aleksander Holm Antonsen ble nr 15.

Lørdag ble det også arrangert kombicross. Her gikk også Erik Leiråmo inn til 1. plass. Lagkompisene fulgte på - Ludvig Røberg på 3. plass, Oscar Røberg på 4. plass, Jakob fredriksen Nygaard på 6. plass og Aleksander Holm Antonsen på 7. plass.

Langrenn:
Lørdag var det klassisk sprint og langrennscross på programmet. De 30 beste i prologen går videre i sprint, resten går til langrennscross (fri teknikk).

I klasse J15 var Kaja Risvoll Amundsen fra Fauske IL nr. 33 i prologen, under sekundet fra å gå videre. Blant gutta ble Tobias Hagenes fra Valnesfjord IL nr. 39 i prologen, under 2 sekunder fra å gå videre i klassen G 15. Det viser hvor små marginer det er for å komme seg videre.

I langrennscross ble Kaja Risvoll Amundsen Fauske IL nr. 26 i J 15. Blant guttene ble Brage Henriksbø Gjerstad fra Mosjøen IL nr. 11 i G15, og Viljar Fjellheim fra Bossmo og Ytteren IL nr. 27 i samme klasse.

Kombinertgutta fra Bossmo og Ytteren IL. Foto: Ole Leiråmo

Fredag:

I klassen G15 deltok fem utøvere fra Bossmo og Ytteren. Erik Leiråmo fikk førsteplassen, mens Ludvig og Oscar Røberg fikk henholdsvis 4. og 5. plass. Jakob Fredriksen Nygaard ble nr. 8 og Aleksander Holm Antonsen nr. 9.

Langrenn:
Fredag var det fristil på programmet for langrennsløperne. 5 km for klassene J15, J16 og G15, og 7, 5 km for klasse G16. En fin dag med varierende resultater for nordlandsløperne. Noen fornøyde og andre ikke fullt så fornøyd, men med nye muligheter på lørdag.

Kollenlekene 12-14 år, Hopp og kombinert:
Amund Ulstad og Kåre Inessøn Risvik fra Mo Skilag deltok på Kollenlekene, som ble arrangert samtidig som Hovedlandsrennet. Se øvrige resultater.