Hopp til innhold

Foto: Saltenposten

Skihelg i Valnesfjord

Valnesfjord IL inviterer til Actionrennet lørdag 16. mars og det tradisjonelle turrennet Valnesfjord rundt for 45. gang søndag 17.mars.

Actionrennet

Lørdag står langrennscross på programmet med sone og kretsrenn i en løype som utfordrer løperne på både kondisjon og tekniske ferdigheter. Nytt av året er at alle løperne starter med en prolog og får gå flere runder i actionløypa. I sonerennet er det valgfritt for de som ønsker å gå flere runder, mens det i kretsrennet fra 8 år og oppover er prolog og neste start tilpasset slik at løpslengden samlet blir tilnærmet normaldistanser for de ulike aldersklassen. De eldste klassene og senior har også fellesstarter etter den individuelle prologen som med en kompakt løype vil gi action og spenning i feltet. Sammenlagttid for prolog og neste start vil være gjeldene resultat.

Rennet legger også til rette for rekruttering i skimiljøet i Salten med en artig løype med store kuler, orgeltramp, hopp, vendinger, lavt hinder, slalåm, reipelykkje, storslalåm og baklengsport. For de eldste løperne vil de også kunne utnytte god teknikk og balanse gjennom elementene til å skyte fart i doseringer og kuler. Rennleder Asbjørn Hagen håper også at mange unge løpere som ikke tradisjonelt deltar på renn gjennom sesongen vil prøve seg på dette arrangementet. 

I tillegg er det kafé og premieutdeling i gymsalen ved Valnesfjord helsesportssenter.  

Mer informasjon: https://valnesfjordil.no/siste-nytt/?Article=74 , se også video fra 2018

 

Valnesfjord Rundt

Søndag arrangeres det tradisjonsrike turrennet Valnesfjord rundt for 45. gang med gode rundløyper på 10 og 30 km inn i Sjunkhatten nasjonalpark. Start og målgang er ved Valnesfjord helsesportssenter. Akkurat nå er det drømmeforhold til løypene og det er satt treningsspor i traseen. Værmeldingen ser meget lovende ut med stabilt vintervær og tørrsnø til helga. Har kan de aktive løperne konkurrere, mosjonister teste formen og alle som ønsker en flott trimtur delta. Rennet er åpent for alle aldersklasser.

Det blir god premiering med Spare Bank 1 Nord-Norge prisen kroner til den skoleklassen som har prosentvis størst deltakelse i rennet. Her er det mulighet for å få penger til klassekassen. Rennet har ellers bestemannspremier og ordinær 1/3 dels premiering. I tillegg vil bli det trekning av flere flotte gavepremier fra sponsorer med blant annet gode felleski og lokalmatprodukter på premiebordet.

Samarbeid med Valnesfjord helsesportsenteret gjør at det tilbys gode garderobefasiliteter og en stor gymsal med kafé som er åpen for både deltagere og publikum denne dagen. Her serveres det mat, kaker, kaffe, forfriskninger og frukt.

Valnesfjord IL oppfordrer samtidig alle til forhåndspåmelding for både turrenn og trimklassene.

https://valnesfjordil.no/siste-nytt/vfr

nif-epi04, 04
NTB scanpix