Hopp til innhold

Hovedlandsrennet i alpint

Tre Stjørdals-Blink løpere representerte Nord-Trøndelag Skikrets under årets Hovedlandsrenn i alpint som gikk på Bjorli i dagene 15.-20. mars.

Totalt deltok 88 jenter og 130 gutter. Løperne kom fra hele landet, Troms Skikrets i nord til Agder og Rogaland Skikrets i sør.

Blink løperne Erlend Persen, Markus Kvello og Ingrid Barane noterte seg med fine resultater i løpet av renndagene på Bjorli. Alle tre fikk sin beste plassering i fredagens super-G renn. Ingrid kjørte inn til en fin 19. plass, mens Erlend og Markus plasserte seg henholdsvis som nummer 27 og 61 på resultatlisten. Begge guttene er født i 2001 og er førsteårs deltakere på Hovedlandsrennet. Målt mot de andre 2001 guttene var Erlends plassering nummer 11 på listen og Markus nummer 25. Sterke plasseringer som lover godt for neste års deltakelse.

Under Hovedlandsrennet ble det i tradisjonens tro konkurrert i utfor, super-G, super kombinasjon (super-G pluss en omgang slalåm), storslalåm og slalåm. I tillegg ble det arrangert en lagkonkuranse i parallell-slalåm. Her stiller hver skikrets et lag bestående av to jente- og to gutteløpere. Nord-Trøndelag måtte se seg slått av Akerhus Skikrets i andre runde etter selv å ha danket ut Agder og Rogaland i første runde.

Obligatorisk utfortrening ble gjennomført de to første dagene i strålende solskinn. Været ble etterhvert dårligere med redusert sikt og varmegrader. En dyktig arrangør, Rauma Alpin, klarte likevel å gjennomføre alle renndagene på en sikker og effektiv måte.

Blink løperne var godt fornøyd etter siste renndag. Gode resultater, hyggelig samvær med nye og gamle alpinvenner samt fine opplevelser i og utenfor bakken gjorde at årets Hovedlandsrenn går inn i minneboken med et positivt fortegn.

Se resultatlistene her: Resultat Bendit Hovedlandsrenn 2016

nif-epi04, 04