Hopp til innhold

Flyktningerennet med plan B

Lite snø i Lierne gjør at arrangørene av Flyktningerennet går over til plan B, som er å bruke løypenettet på Kvelifjellet.

PRESSEMELDING nr 4.  PLAN B MÅ IVERKSETTES

Flyktningerennet arrangeres i år for 65 gang, 28 og 29. mars 2015.

Som tidligere meldt er det dårlig med snø i grensetraktene mot Gäddede. Arrangørene av Flyktningerennet 2015 har i kveld tatt endelig avgjørelse om å iverksette plan B, dvs, med start og mål ved Stortangen skole både lørdag og søndag.

Selv om det meldes noe snø fredag, så er det ikke sikkert nok til at man kan gi et godt nok sportslig tilbud i deler av traseen mellom Kvetangen og Muruhatten, og for å gi mest mulig og sikre forhold, blir det altså Plan B som skal brukes.

All start både lørdag og søndag blir på søndagens faste startområde ved Elvseth i Sandvika, dvs. på Stortang-jorda.

Lørdag er det to løypetilbud på h.h.v. 10 og 20 km, som går i to forskjellige rundløyper på Kveli-fjellet, og Holandsfjellet,  med målgang på Lierne idretts- og fritidspark ved Stortangen skole.

Starttider lørdag:   
kl 113o:                Alle konkurranseklasser

kl 1135:                Mosjon damer og mosjon herrer

kl 1145:                Familieklasser

Søndag blir det en løype på 40 km, med en rundløype på Kvelifjellet som gås to ganger, og med målgang på Lierne idretts- og fritidspark/Stortangen skole

Starttider søndag:           kl 10oo:                Konkurranseklasser

                                               Kl 1010                 Damer og herrer mosjon

Arrangøren beklager dette, men lover å tilby gode og spennende traseer, som delvis går i den faste søndagstraseen, men som også går i nytt og variert terreng på Holandsfjellet.

Samtidig som denne avgjørelsen ble tatt kommer det stadig påmelding fra både toppløpere og mosjonister. I herreklassen stiller både Johan Kjølstad og Tore Berdal i tillegg til de som er påmeldt fra før. Også Anders Södergren er i tenkeboksen. I dameklassen får Laila Kveli konkurranse av japanske Masako Ishida, som hun også konkurrerer med i verdenscupen i langløp, inkl Årefjellsloppet lørdag.

Nærmere opplysninger kan gies av rennleder Eva Westum Kveli tlf. 90 77 41 26.

 

Vel møtt!

 

Nordli, den 24. mars 2015

 

Karl Audun Fagerli

Pressekontakt Flyktningerennet 2015

Tlf. (+47)  950 59116

NIF-EPI02, 02