Hopp til innhold

Kortreist og lokal mat under NM

I Storelvahallen serveres det mat til store og små under NM.
Når du kommer inn dørene i hallen, kjenner du med en gang lukten av vafler. Det er imidlertid langt mer enn vafler som blir servert i hallen.
Geir Are Winther er ansvarlig mat under NM. Det er mye mat som skal organiseres, og han har ansvar maten som serveres de frivillige, publikum, NRK og skiløperne.  I all hovedsak er det lokal mat som serveres.
- Det er viktig for oss å fremme lokale produkter. Det er ikke bare fordi vi vil ha kortreist mat, men også fordi dette er noe av det beste vi har å by på.

Winther forteller at de får fiskesuppe og pølser fra Mydland, bagetter fra Tromsø Bakeri og fiskeburgere fra Reinøy Sjømat.
- All maten er håndprodusert, så dette er ikke noe masseproduksjon.
Hver morgen blir det servert friske bagetter med ost og skinke eller røkelaks, og til lunsj kan man også få kjøttkaker og elgkarbonader.
- Og vi har selvsagt også pølser.
Han forteller at tilbakemeldingene har vært gode.
- Jeg har hørt at elgkarbonadene var svært gode på smak, og at fiskesuppen var nydelig.
Det kan Sissel Trollvik i Storlvahallen skrive under på
- Fiskesuppen som serveres her er veldig god, sier hun.

De frivillige som jobber i kafebygget i hallen er svært fornøyde. Ikke bare får de være inne i varmen, men de kan se rennene på storskjerm.
- Jeg har vært ute tidligere i dag og sett på noen løp. Det er litt frem og tilbake, men jeg får med meg det meste, forteller Stig Arne Engen, en av de frivillige. 

Foto: Lea Indianne Abelsen