Hopp til innhold

- Dette er en skoledag utenom det vanlige

Barneskoler, ungdomsskoler og barnehager fra hele Tromsø har en litt spesiell skoledag torsdag. De tilbringer nemlig skoledagen på skistadion på Kvaløysletta, og det er de godt fornøyd med.

-  Det er en skoledag utenom det vanlige. Det er veldig spennende, sier Nora Ottersen (13), som sitter sammen med ), Tonje Albrigtsen (13) og Lilli Benjaminsen (13) og Celina Malmo Robertsen (13).
Familien Frost tok også turen til Storelva Skistadion torsdag formiddag for å heie frem landets beste skiløpere. Med seg har de deres firbeinte venn Topsi. Foto: Marius Høgtun.

Elever fra Tromstun ungdomsskole i Tromsø. – Jeg trives veldig godt med ski på beina, men  jeg liker også å sitte foran TV-en for å heie på Petter Northug, den beste av de beste, sier Nora Fossheim. Øverst fra venstre: Sofie Henriksen (13), Ida Eline Bjørstad (13), Nora Anine Fossheim (13). Nederst fra venstre: Henrik Olaisen (14), Anders Dalseth(13) og Sindre Nikolai Folkerø (13). Foto: Marius Høgtun.

Publikum heier fram løpere under 10 km klassisk damer. Foto: Marius Høgtun.

 Barn fra Lekestua familiebarnehage er på plass og roper «Heia, heia!!» mens skiløperne renner forbi. Foto: Marius Høgtun.

Synne Otelie (12), Therese Moen-Hansen (12), Regine Røvik (12) og Maria Rueda Pedersen (12) fra Lunheim skole besøker Storelva torsdag morgen for NM. - Det er kjempeartig å få være her! Vi heier alle frem til seier.

Noen bruker tiden under NM til å leke i snøen, men det blir litt tid til å heie på skiløperne også. Fra venstre: Stella, Sanna og Simen. De har gledet seg til Ski-NM lenge og syns det er kjempegøy å heie på løperne. Foto: Tina Nilsen. 

Fire flagg vaier i vinden over løypene på Kvaløya. Foto: Daniel Bråten

Et godt sitteunderlag og en termos med noe varmt i kommer godt med når man skal tilbringe hele dagen ute. Foto: Lea Indianne Abelsen.