Hopp til innhold

Slik trente de som barn

Emil Iversen deltok i OL, og har levert toppresultater i worldcup denne sesongen. Klubben stakk av med historisk seier på begge stafettene i NM. Neste år skal tittelen forsvares på hjemmebane.

Emil Iversen har gått fra å være en av de siste på resultatlista til å kjempe i verdenstoppen. Han gir klubben mye av æren for at han er der han er i dag.

- Vardenmiljøet er helt fantastisk, og jeg husker treningene som barn veldig godt. Vi ble lurt til å trene hardere enn vi var klar over gjennom mye stafetter og lek på treningene. Denne typen trening har vært helt avgjørende for at jeg fortsatte på ski. Uten de mange morsomme øktene jeg var med på som gutt, hadde jeg ikke drevet med dette, forteller Iversen.

Iversen har kjøpt seg bolig i hjembygda.

- Meråker betyr alt for meg, jeg har bodd her hele livet og vært med hele veien fra barnehagen i Kopperå til videregående og idrett grunnfag. Opp gjennom årene har jeg hatt gleden av å være med på sommereventyret både som skiløper og fotballspiller, og idrettsmiljøet i Varden har vært enestående, sier Emil.

Ole Morten Iversen er en av de sentrale bak Vardens sportslige plan. Lille Varden klarte å vinne gull i både herre- og damestafetten på årets NM.  Marthe Kristoffersen har lagt opp, men gjorde comeback på NM på Vang. 

- Vi hadde mye gøy på treningene, og det skapte stor iver. Samtidig gjorde treningen oss fysisk sterke, og vi trente ganske hardt selv om vi holdt oss unna tradisjonell voksentrening. Treningen gjorde oss sultne, og vi gledet oss til å få smake på voksentreninga som kom senere, forteller Marthe.

Hun mener miljøet i klubben er årsaken til at de stiller med så mange løpere på startstreken i et senior-NM.

- Vi har hatt det gøy på trening sammen over mange år, og et godt skimiljø skaper en sterk klubb der man har gått gradene, trent seg sterkere og trent sammen. Vi har vært heldige som alltid har hatt gode forbilder i klubben som har vært med å bidra til en god treningskultur, sier Marthe.

 

Dette sier løperne om klubben:

 

Kathrine Harsem

- Varden tok mot meg med åpne armer, og gjorde at jeg kunne fortsette med satsingen da jeg kom til Meråker i 2008. De har støttet meg, og vært som en stor familie. Det er noe annet å bare være medlem av en klubb, og det å faktisk føle tilhørighet selv om du ikke er trønder. Miiljøet i Meråker har gitt meg ro, trygghet og perfekte omgivelser for å bli den skiløperen og det mennesket jeg er i dag. Takk til Meråker for at du er den du er. Storlirennet er et av de vakreste turrennene der du får gå i vakker natur uten å måtte gå mange små runder som store deler av sesongen ellers. Jeg liker løyper i naturen, og det gjør ingenting om det er litt røft vær i fjellet, sier Harsem

 

Jørgen Ulvang

-               Jeg er fantsatisk imponert over det Varden får til, og dugnadsinnsatsen som blir lagt ned. Det er helt unikt og inspirerende å oppleve. Jeg gleder meg stort til neste års NM, og regner med at det blir et kjempearrangement både for oss aktive og alle rundt. Så nå gjelder det å forberede seg godt, slik at vi kan forsvare startnummeret på stafetten. Jeg skal selvsagt gå Storlirennet, og planen er å gå fort. Regner med at det blir godt vær over fjellet i år, sier Ulvang.

 

Astrid Stav

-                Jeg gleder meg til NM på hjemmebane, og håper jeg får lov å gå noen distanser, og at jeg er med på stafetten. Det var kjempegøy å vinne NM-gull, og veldig spesielt at begge Vardenlagene klarte det. Jeg kjenner løypene i Grova veldig godt og de har begynt å kjøre opp traseen som skal brukes i NM neste år. Jeg tenker litt på NM når jeg er ute og trener. Miljøet i klubben er kjempebra og jeg får god oppbacking. Som elev på Meråker videregående skole har jeg et godt treningsopplegg med mange rundt meg som jeg kan trene sammen med. Storlirennet har jeg hvert med på nesten hvert år, det er ikke ofte jeg får gå så langt, og det er fint over fjellet. Tidligere har jeg tatt det som en tur, men i år ønsker jeg å gå fort, forteller Stav.