Hopp til innhold

Skistjernene kommer til Grova

Landslagstrener Ole Morten Iversen ser frem til NM i Meråker. Løypene og distansene passer godt med tanke på VM i Seefeld i slutten av februar. Under NM kan du heie fram stjerner som Heidi Weng, Therese Johaug, Ingvild Flugstad Østberg, Johannes Høsflot Klæbo, Emil Iversen, Martin Johnsrud Sundby og Simen Hegstad Krüger.

Ole Morten Iversen trives godt i sin nye jobb. Da han var svensk landslagstrener, tok han med laget til samlinger i hjembygda Meråker, nå gjør han det samme med de norske løperne. I sommer hadde damelandslaget samling i skibygda. Det ble både økter i fjellet, i rulleskiløypa med skolens kjente staketest, sprinttrening og rulleskibandy. Det ble også en eventyrlig dag i Rypetoppen Adventurepark, i spektakulær natur, og med klatring på agendaen. Nå er det et snødekt Meråker som står for tur.

-                NM er stort, tidspunktet for årets norgesmesterskap er godt. Det er stor stas for både ledere og løpere å være med på NM. Så sant løperne ikke blir forhindret på grunn av sykdom, vil landslagsløperne stille til start på flere distanser, sier han.

 Her kan du se hvem som er påmeldt. 

Flere roller

Foto: NTB Scanpix

Ole Morten Iversen kommer til Grova både som landslagstrener og løypesjef for arrangøren sammen med Frode Estil. Vardenlua vil nok også ligge i nærheten når IL Varden Meråker skal prøve å forsvare stafettgullene fra i fjor.

-               Jeg har reist rundt på mange skirenn, men har aldri vært særlig involvert fra arrangørsiden. Det er en voldsom jobb, og jeg har stor respekt for alt arbeidet de forskjellige komiteene gjør foran et norgesmesterskap, sier Iversen.

Kona, Unni, er rennleder for NM i tillegg til at hun er leder for skigruppa. Ole Morten har voldsom respekt for alt arbeidet som må gjøres.

-               Jeg tror ikke folk skjønner hvor stort arbeid det er å arrangere et NM, sier han.

Ole Morten er imponert over arrangørstaben, og håper at Meråker klarer å prestere på sitt beste NM-uka.

-               Løypene er nesten de samme som i 2007, men med litt ulik inngang. Sprintløypa er også litt endret. Det er løyper i fint terreng. De er ikke verdens tøffeste, men godt innafor der de bør være, sier Iversen.

Fin oppkjøring

Foto: NTB Scanpix

Det kan bli kniving om hvem som får gå hvilke distanser i VM, og noen er kanskje på vippen til en plass i VM-troppen.

-               Både skiathlon,  10 og 15 km og sprint i skøyting er VM-øvelser, derfor passer det godt at disse distansene skal gås i NM. Løypene i Meråker er representative for det vi møter i Seefeld i slutten av februar, sier Iversen.

Han tror dette vil krydre interessen for NM for de beste løperne.

-               Jeg gleder meg til NM, og jeg håper så mange som mulig tar turen hit for å heie frem i løypene. Jeg vet at løperne setter stor pris på liv og røre når de skal gå, sier han.

Trives godt

Ole Morten har vært, og er fortsatt en viktig ressurs for IL Varden Meråker. Etter mange år på Meråker videregående skole, har han de siste årene vært mye på reisefot som landslagstrener.

-               Jeg trives veldig godt og er privilegert som får jobbe med så dyktige utøvere og gode system som det svenske og norske landslaget har, forteller Ole Morten.

Nå begynner han å bli godt kjent med de norske damene etter at han tok over som landslagstrener i fjor.

-               Det er en fantastisk flott og trivelig gjeng som er ekstremt dyktige og profesjonelle på alle områder, sier han.