Hopp til innhold

Seier til Johaug og hjemmehåpet Iversen på NMs første dag

Emil Iversen. (Foto: Lene-Mari Prøven)

Årets første NM-dag er over, og løypemaskinen kjører ut for å gjøre alt klart til en ny dag i morgen. Grova har vært fylt med folk, og NM-stemningen har vært upåklagelig.

Sportslig sett har flere klasser vært i aksjon i dag. Først ut var klassene for funksjonshemmede. Lars Andresen fra Sportsklubben Nessegutten tok seieren i menn sittende 5 km. I kvinner sittende 5 km var det Birgit Skarstein fra Frol IL som vant. For funksjonshemmede kvinner stående vant Anne Karen Olsen fra Svea Skilag seniorklassen, mens Vilde Nilsen fra Kvaløysletta vant juniorklasse.

Therese Johaug viste at hun kom til å bli vanskelig å slå i VM da hun gikk fra alle konkurrentene og tok NM-gull på 10 km klassisk. Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Ingvild Flugstad Østberg fulgte på de neste plassene, henholdsvis 1:10 og 1:11 bak den suverene vinneren.

 Astrid Uhrenholdt Jacobsen. (Foto: Lene-Mari Prøven)

Etter damene, var det klassen for funksjonshemmede menn stående sin tur. Disse gikk 15 km klassisk, og det var Håkon Grønsveen Olsrud som vant seniorklassen. Juniorklassen ble vunnet av Johannes Birkelund fra Oppegård IL.

Dagens største jubel fikk Emil Iversen på herrenes 15 km klassisk. Meråkerbyggen slo til med NM-gull på hjemmebane, og sørget for at arrangørklubben IL Varden Meråker allerede første dagen fikk en seier. I herreklassen var det tett i dag, og det ble en jevn kamp om seieren hele løpet. Martin Løwstrøm Nyenget og Hans Christer Holund tok sølv og bronse, bare 7.3 og 8.7 sekunder bak Iversen.

Vi ser fram til en ny, strålende dag i Grova i morgen. Da er det sprint i fristil som står på programmet, og prologen for funksjonshemmede starter allerede kl. 11:10. Deretter går det i ett utover dagen, og vi håper på like god støtte fra publikum også i morgen.

Foto: Henrik Einangshaug