Hopp til innhold

Magiske forhold i Grova

Nydelig føre i NM-løypene.

Snøen har lavet ned den siste tiden og skiføret i NM-løypene er topp. Få dager før det braker løs ligger alt til rette i Meråker.

Mye snø og kulde kom som bestilt. Nå lover det godt foran norgesmesterskapet i Grova skisenter. Emil Iversen er hjemme i Meråker og trener. Han er strålende fornøyd med skiføret i Grova.

- Det er de beste forholdene jeg noen gang har gått i. Forholdene er bedre enn formen akkurat nå, men jeg jobber med saken, forteller Iversen. 

NM på hjemmebane henger høyt for vardenløperen, og Emil ønsker å trone på toppen av pallen i løpet av NM. Rennleder Unni Iversen er også veldig fronøyd med snøfall og kulden den siste tida.

- Det er helt magisk! Begge de to femkilometerne som skal brukes i NM er oppkjørte og forholdene er fantastiske, forteller rennleder Unni Iversen. 

Selv om det var lite snø inntil de siste par ukene, har Unni aldri vært bekymret for skiføret.

- Da vi berget skiløypene gjennom jula, så vet vi at snøen holder. Det er gjort en god jobb med snøprduksjon, men det er mange ganger vi har takket Maganar Lundemo for at han la Grova der han la den, den mest snøsikre plassen i bygda, sier Unni.

Har du sett løypene? Hvis ikke, kan du ta en titt på våre løypevideoer ved å klikke her. 

Nå er det bare å ta turen til Grova. Aktiviteten vil være stor de nærmeste dagene for å få det siste på plass, men NM-arrangøren er godt i rute og treningsforholdene perfekte.