Hopp til innhold

Lyn vant herrestafetten. (Foto: Lene-Mari Prøven)

Oppdal vant damestafetten. (Foto: Lene-Mari Prøven)

På siste dag av NM 2019 var det tid for stafetter. 50 lag stod på startlista i kvinneklassen, mens det i herreklassen var hele 102 lag. Klubbenes festdag satte et verdig punktum for NM i Meråker.

Før årets stafett for kvinner var det to lag som på papiret så ut til å skulle kjempe om seieren. Oppdal IL og Nes Ski var favorittene som innfridde. Tromsø Skiklubb og Anna Svendsen vekslet først etter første etappe, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen og IL Heming gikk en strålende andreetappe. Likevel var det Oppdal IL med de tre søstrene Silje, Astrid og Kari Øyre Slind som gikk fra de andre og tok NM-gullet. Nes Ski med Amalie Håkonsen Ous, Tiril Udnes Weng og Lotta Udnes Weng kom inn til andreplass, mens IL Heming med Marion Rønning Huber, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Fanny Horn Birkeland kapret tredjeplassen. Arrangørklubben IL Varden Meråker kjempet seg inn til fjerdeplass.

Herrestafetten skulle vise seg å inneholde mer dramatikk i kampen om medaljene. Lyn Ski med Johan Tjelle, Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger gikk inn til en overlegen seier etter å ha ristet av seg Voss IL på sisteetappen. Bak disse skulle en trio bestående av Byåsen IL, Røa IL og Asker Skiklubb også ta igjen Voss og kjempe om de to siste pallplassene. Johannes Høsflot Klæbo for Byåsen satt staven mellom beina i siste bakke, og Martin Johnsrud Sundby og Harald Østberg Amundsen kunne gå henholdsvis Røa og Asker inn til sølv og bronse. Sølvlaget til Røa bestod av Karstein Johaug jr., Andrew Musgrave og Martin Johnsrud Sundby. Asker Skiklubbs bronselag bestod av Sjur Kvisle, Erland Kvisle og Harald Østberg Amundsen. Byåsen fulgte på fjerdeplass, mens Emil Iversen gikk IL Varden Meråker inn til femteplass.