Hopp til innhold

Iversen og Johaug tok nye NM-gull

Siste runding på stadion før målgang. (Foto: Lene-Mari Prøven)

Skiathlon og VM-uttak. Kongen fikk oppleve en begivenhetsrik lørdag i Grova. Selv i den bitende februarkulda skapte publikum en god ramme rundt dagens konkurranser.

Damene var først ute denne kalde NM-dagen. 61 kvinner stod på startlista til dagens 15 km fellesstart, men det viste seg raskt at det meste skulle handle om ei dame fra Dalsbygda. Therese Johaug gikk hardt ut fra start, og det var kun Astrid Uhrenholdt Jacobsen som klarte å følge hennes tempo. Snart måtte også hun slippe Johaug, som dermed fikk gå alene inn til sitt andre NM-gull under mesterskapet i Meråker. Astrid Uhrenholdt Jacobsen fulgte rett i underkant av ett minutt etter, mens Kari Øyre Slind kjempet seg inn til tredjeplass og NM-bronse.

 Theres Johaug dro til fra start. (Foto: Lene-Mari Prøven)

Hele 144 menn stod på startlista før årets 30 km skiathlon. Det skulle vise seg å bli en tett og dramatisk affære. Feltet var fortsatt stort da de kom inn til skibytte, og med et samla felt bød det på dramatikk på skøytedelen med flere stavbrekk og ei ski på ville veier. Ut på sisterunden klarte fire løpere å bryte ut av feltet, og det skulle vise seg at kampen om medaljene skulle stå mellom disse. Hjemmehåpet Emil Iversen var sterkest på slutten, til stor jubel fra publikum. Han sikret seg dermed, i likhet med Therese Johaug, sitt andre NM-gull for året. Sjur Røthe og Martin Johnsrud Sundby fulgte rett bak på henholdsvis andre- og tredjeplass.

 Skibytte. (Foto: Lene-Mari Prøven)

I morgen ønsker vi velkommen til NM-stafetter i Grova, og til det som sikkert vil bli en spennende kamp mellom klubbene. Kvinnestafetten starter kl. 11:00, og herrene følger tett etter.