Hopp til innhold

Folkefest i gågata

Slik så løypene i gågata ut like før det braket løs og ett tusentalls samlet seg i Stjørdal sentrum til folkefest.

Hele 500 barn deltok på barnas Ski NM i Stjørdal sentrum onsdag kveld.

 AV: Henrik Einangshaug, Meråker videregående skole.

420 barn under 10 år, og 80 barn i alderen 11 til 16 år stilte til start i gågata onsdag kveld. Samtlige utøvere fikk medalje i mål av blant andre Eldar Rønning og Tor Arne Hetland. Flere benyttet seg også av muligheten til å kunne ta bilde med de to tidligere verdensmestrene på ski. 

Fornøyd arrangør

Ved start, kaffetelt og ute langs løype bidro frivillige fra Stjørdals Blink IL, Lånke IL og Skjelstadmark IL med sin innsats for å få til et så bra arrangement som mulig. Det var liten tvil om at arrangørklubbene jobbet godt sammen, og fikk til et fantastisk arrangement for store og små.

-               Vi som arrangør er ganske så fornøyd med oppmøtet som var i kveld, og synes dette ble et godt arrangement. Det ble selvsagt en del trafikk i løypa med 420 barn på start i klassen opp til 10 år, sa speaker Ståle Kvernrød fra Stjørdals Blink etter at rennet var ferdig.

Det arrangeres sjeldent supersprinter i Norge, men man skal ikke se bort fra at slike renn blir det flere av i årene som kommer.

 

Vil bli verdensmester

Det er liten tvil om at et slikt arrangement fanger mange utøvere, og ikke minst er ganske publikumsvennlig. Langs løypen sto det mange folk og heiet frem de spreke utøverne som var ute og gikk i den 200 m lange løypen. Med 80 på startstreken under onsdagens supersprint i gågata i Stjørdal sentrum var det stor aktivitet til enhver tid, og mange tette dueller i de forskjellige aldersklassene.

En som synes det var virkelig stas med skirenn i gågata var 12 år gamle Kristian Fredrik Fleischer fra Stjørdal.

-               Det er veldig artig å være utøver å gå skirenn her i gågata, spesielt fordi at det var mye mer publikum enn ellers på renn. Jeg synes det var artig å prøve supersprint.  

Har du satt deg noe mål på ski?

-               Jeg ønsker å nå langt i skisporet, og drømmer om å bli verdensmester på ski.