Hopp til innhold

Skileik

Her finner dere tips til Skileik-aktivitet og kjøp av utstyr. Ved planlegging av Skileikanlegg; Gå inn på NSF's hjemmeside - og videre til Anlegg.

Aktivitetsbanken Aktivitetsbanken er et samarbeid mellom fem særforbund – ski, friidrett, golf, svømming og orientering -  og har et mangfold av øvelser som kan være med på å skape inspirasjon og sikre kvalitet på treningene.

I aktivitetsbanken finner dere mange forslag til øvelser, treningsøkter og treningsperioder for en rekke forskjellige idretter. I tillegg til treningsforslag for spesifikke idretter, finner man også mange generelle øvelser som passer uavhengig av idrett.

 Les mer på www.aktivitetsbanken.no

 

Utstyr til skileik – og linker til bestilling
Det meste av skikretsens skileikutstyr er kjøpt på www.idrettsbutikken.no :

Kjegler m/hull, 32 cm høye     

Store terninger, 16 x 16 x 16 cm

Rompebrett

Erteposer

Baller

Stolper til skileik

Hoppetau

 

Et annet alternativ er å kjøpe et sett med Aktivitetsutstyr Orienteringslek, som inneholder følgende: 32 markeringskjegler (23 cm, røde og gule), 40 kinahatter, 20 erteposer, 20 hoppetau,  8 skumterninger (7,5 cm) , 20 lagbånd (røde og blå)

 

Dersom man vil ha mer avansert utstyr, kan dere også sjekke SMP Import,  www.spmimport.no, som leverer et bredt utvalg av staur m.m.
Vi bruker Training brush, linjemarkering,

 

Dersom dere ønsker å lage buer, er staur fra Hallingplast, www.hallingplast.no, et rimelig alternativ.

 

En bue lages av:  * 2 stk. brøytestikker Ø22mm, L=2,2 meter og  * 1/3 sikringsstaur Ø32mm, L=220 cm, som igjen deles i tre – en til å skjøte brøytestikkene på toppen og en i hver ende, ned i snøen
Eks. til 3 buer trenger dere 6 brøytestikker 1 sikringsstaur

NIF-EPI01, 01