Hopp til innhold

WC-Telemark på Ål

Sterke resultater til Kaja Husvik, Eidsvåg IL, og Sivert Hole , Åndalsnes IF, under WC-Telemark på Ål! 5 pl. til Sivert i Klassisk rennet og 9 pl. til Kaja i Sprintrennet! Vi ønsker Kaja og Sivert Lykke til videre på Ål!

Sportssjef i telemark, Per Olav Tangen, ser frem til World Cup-renn på Ål. Han er klar på at målsettingen er å kjempe om toppplasseringer.

Telemarklandslaget og verdenseliten er klare for tidenes første World Cup-konkurranser i Ål, og det er tre renn øverst i Hallingdal fra torsdag til lørdag. Torsdag er det klart for klassisk, fredag ​​er det sprint og hele avsluttes med parallell direkte på  NRK lørdag . Deltakere fra over ti nasjoner stiller til start. Trym Nygaard Løken og Gøril Eriksen har både seiere og pallplasseringer i årets sesong. Nygaard Løken ligger på annen plass i World Cup foran rennene på hjemmebane.

Norge stiller med totalt 12 utøvere på Ål. 

Med bakgrunn fra resultater i Norgescupen og utvikling gjennom sesongen har NSF Telemark forsøkt å lage en rettferdig rangering av utøvere i satsningsgruppa for å kunne gjøre et uttak til WC i Ål. I tillegg til landslaget har Per Olav Tangen uttatt Sivert Hole og Benjamin Kjørholt, samtde fire høyest rangerte i Satsningsgruppa.  

Disse stiller for Norge, kvinner:
Gøril strøm Eriksen, Bækkelagets SK
Ella strøm Eriksen, Bækkelagets SK
Kaja Husvik, Husvik, Eidsvåg IL
Maria Berge, Kolbu KK

Nasjonal kvote:
Petra Hexeberg, Hagahogget Låmlag
Andrea Abelseth, Hagahogget Låmlag
Julie Helgøy, Odda IL

Menn:
Trym Nygård Løken, Bækkelagets SK
Jacob Alveberg, Bækkelagets SK
Sivert Hole, Åndalsnes IF
Emil Bye, Bækkelagets SK 

Nasjonal kvote:
Kent Ruben Vindenes, Fana IL

ARRANGØRENES NETTSIDER

HENNES KAN DERE SE LØRDAGENS SENDING PÅ NRK (12:30)

NIF-EPI01, 01