Hopp til innhold

SBM - TEFT-stipend

Sparebanken Møre delte nylig ut TEFT-stipendene for 2021, og Kristine Hjellbakk Hole, Sunnylven IL, var blant vinnerne av stipend - Gratulerer! 135 svært kvalifiserte søkere fra hele fylket innen kultur og idrett søkte på TEFT-stipendet.

Sparebanken Møre deler ut TEFT-stipend på til sammen 800 000 kroner til unge talent innen kultur og idrett. Hvert stipend er på hele 50 000 kroner, og går til 16 lokale talent på Nordvestlandet.

-TEFT- stipend skal bidra til å løfte hver enkelt mottaker, og vi ønsker at hvert stipend skal utgjøre en skikkelig forskjell. Derfor gir vi et raust stipend til hver enkelt, sier Elisabeth Blomvik, leder divisjon personmarked i Sparebanken Møre. - I tillegg til å være blant de beste på sitt område på Nordvestlandet, legger vi også vekt på at de skal være gode rollemodeller for miljøet de hører hjemme i. På den måten er de med å skape positiv vekst rundt seg, forteller hun.

16 dyktige unge med ferdigheter og pågangsmot utover det vanlige får nå tildelt TEFT-stipend. Felles for alle er at de kan vise til flotte prestasjoner på sine områder, og at de fortsetter å sette seg nye mål og jobbe for dem. På hver sine måter er de også gode forbilder og viser ekte skaperglede i det de holder på med. Størrelsen på TEFT-stipendet er 50 000 kroner til hver.

Det var 135 kvalifiserte søkere; fordelt jevnt i kategoriene kultur og idrett. Juryen har bestått av engasjerte ansatte i Sparebanken Møre, godt støttet av vurderingene til eksterne fagmiljø i kategoriene til søkerne.

 

TEFT-stipend ble første gang delt ut i 2007, og siden den gangen har det blitt delt ut i underkant av 13 million kroner til nærmere 400 lokale talent i vårt nærområde. Vi har hatt gleden av å følge disse opp gjennom årene, og kan nevne Sigrid Raabe, Karsten Warholm, Sebastian Foss Solevåg, Synnøve Solemdal og Magnus Emaka Einang. Flere av disse har utmerket seg på sine områder siden de fikk TEFT-stipend i sin tid. 

Se liste over tidligere vinnere på sbm.no/teftstipend

– Vi vet av erfaring at TEFT-stipend har betydning både for motivasjon og utvikling av de enkelte mottakerne og for miljøet de kommer fra. Derfor er det også med stor iver og entusiasme at vi hvert år ser vi frem til å bli bedre kjent med disse ungdommene. De skal kjenne at de har hele banken som heiagjeng i fortsettelsen forteller Elisabeth.

Disse 16 talentene mottar kr 50 000,- hver i TEFT-stipend fra Sparebanken Møre
 • Herman Velle Aurdal fra Sykkylven. Sleggekast. 
 • Marte Halingstad Barstad Fra Ulstein. Artist, låtskriver og produsent.
 • Sigurd Malmedal Drågen fra Molde. Trombone. 
 • Stian Endresplass fra Molde. Volleyball. 
 • Magnus Fremstad fra Ålesund. Klassisk sang. 
 • Nora Elise Legrand Gjerdset fra Rauma. Artist, låtskriver og produsent.
 • Kristine Hjellbakk Hole fra Stranda. Langrenn. 
 • Knut Valen Håland fra Sula. Frisbeegolf. 
 • Hedda Færøy Lausund fra Ålesund. Samtidsdans, koreografi og scenekunst. 
 • Mari Romundset Nilsen fra Aure. Taekwondo.
 • Christian Parr fra Ålesund. Tennis.
 • Aurora Jørgensen Remme fra Ålesund. Ilusjonist. 
 • Kornelia Roppen fra Ulstein. Lengdehopp.  
 • Mathea Strømmegjerde fra Sykkylven. Trompet.
 • Simon Tonev fra Hareid. Film, regi og filmfotograf.
 • Isak Wingsternes fra Hareid. Musiker, tekniker og produsent.
NIF-EPI02, 02
NTB