Hopp til innhold

Teft-stipend til Brødr. Skoglund!

Sparebanken Møre delte torsdag ut årets TEFT-stipend til unge talenter innen idrett og kultur. 16 unge utøvere ble tildelt stipend, og Andreas og Aleksander Skoglund, Molde og Omegn IF, var blant vinnerne. Gratulerer med velfortjent stipend!

16 unge talenter fikk TEFT-stipend

Mens Marie drømmer om å kunne leve av musikken sin, er Sigrids store mål å delta i OL i friidrett. Sammen med 14 andre unge talenter mottok de til sammen nær én million kroner i stipend under årets TEFT-galla.

Siden 2007 har TEFT-stipendet fra Sparebanken Møre løftet fram en rekke unge talenter fra Møre og Romsdal, der flere av dem har markert seg internasjonalt. Blant de mest kjente er kanskje artist Sigrid Solbakk Raabe og friidrettsutøver Karsten Warholm – begge tidligere mottakere av stipendet.

I år var det Sigrid Kleive (19) og Marie Løvås (23) som mottok hovedstipendet på 100.000 kroner til hver. Sigrid har som mål å representere Norge i OL i friidrett, mens Marie drømmer om å kunne leve av musikken. I tillegg fikk 14 andre talenter innen idrett, kunst, musikk og kultur hvert sitt stipend på 50.000 kroner.

Musikk, talent og inspirasjon
TEFT-gallaen 2019, i regi av Sparebanken Møre, gikk av stabelen på Terminalen Byscene i Ålesund den 25. april – med høye glass og festmat. De unge stipendmottakerne fikk både videohilsener og inspirasjonsforedrag av flere tidligere mottakere av stipendet. En av dem var topp-roer Martin Helseth, som nå har OL-deltakelse i siktet.

På gallaen fikk publikum, som i hovedsak var stipendvinnere med venner og familie, også oppleve talentet Florian Rademacher Krogsæter fra Tomrefjord. Han er bare 11 år, men allerede en fantastisk musiker på althorn. Ålesundsrapperen Isak Shorty og artist Marie Løvås holdt begge hver sine minikonserter. Isak Shorty var også blant dem som mottok stipend i år.

Nærmer seg målet
Marie Løvås fra Skodje er utøvende artist og låtskriver. For fire år siden flyttet hun til Oslo for å satse på musikken. I dag har hun både en bachelor i utøvende musikk og platekontrakt.

– Musikken min er en god blanding av visesang, populærmusikk og jazz, og all tekst er skrevet og sunget på «sunnmørsk»! Å få dette stipendet er stort for meg, og gjør at jeg kommer mange steg nærmere målet mitt, som er å kunne leve av musikken, sier Marie med et stort smil. Hun kan også røpe at hun skal spille inn sitt debutalbum i år.

Drømmer om OL
Som tre ganger norgesmester i mangekamp, må Sigrid Kleive (19) fra Ålesund beherske hele sju ulike øvelser innen friidrett: Høyde, lengde, kule, spyd, 100 meter hekk, 200 meter og 800 meter. Hun har allerede konkurrert for Norge hele ti ganger.

– Målet mitt nå er å bli tatt ut til EM i sommer. Den store drømmen er naturligvis å delta i OL! Støtten fra Sparebanken Møre betyr utrolig mye, og jeg kommer til å jobbe ekstra hardt framover for å nå målene mine, sier Sigrid, som er ett av Norges største friidrettstalenter.

Høyt nivå og stor bredde
TEFT-stipend er Sparebanken Møres årlige stipend til unge talenter innen kategoriene idrett, kultur og åpen klasse. Og bredden er stor – blant årets vinnere finner vi alt fra billedkunstnere, musikere, operasangere og ballettdansere, til idrettsutøvere i kombinert, golf, terrengløp og kampsport.

 

Her er årets mottakere av TEFT-stipend fra Sparebanken Møre:

Mottakere av hovedstipendet på 100.000:

Marie Løvås (23) er utøvende artist og låtskriver. Fra starten som solist i barnekoret på Skodje, via musikklinja på Fagerlia videregående skole i Ålesund, flyttet hun for fire år siden til Oslo for å satse på musikken. I dag har hun både en bachelor i utøvende musikk og platekontrakt. Med et omfattende repertoar av låter er hun klar til å ta steget ut i den nasjonale musikkarenaen. Musikken er en god blanding av visesang, populærmusikk og jazz, og all tekst er skrevet og sunget på «sunnmørsk». I 2019 skal hun spille inn sitt debutalbum, og dermed ta et nytt stort steg mot drømmen om å leve av musikken.

Sigrid Kleive (19) fra Ålesund konkurrerer i mangekamp, noe som betyr at hun må beherske hele sju ulike øvelser innen friidrett: Høyde, lengde, kule, spyd, 100 meter hekk, 200 meter og 800 meter. Hun er allerede tre ganger norgesmester i mangekamp, og har konkurrert for Norge hele ti ganger. Det neste målet er å bli tatt ut til EM i sommer, enten i mangekamp eller i høyde, hvor hun har størst potensial. Drømmen videre er å delta i OL, et mål hun vil jobbe hardt for å oppnå

 

Mottakere av stipend på 50.000:

Aleksander Skoglund (19) fra Molde konkurrerer på det norske juniorlandslaget i kombinert. I fjor tok han bronse i junior-VM, og vant både sølv- og gullmedaljer i junior-NM. I tillegg fikk han en sterk debut da han gikk sitt første verdenscup-renn i vinter. Fra neste sesong satser han for fullt som senior, der målet er å bli tatt ut på det norske landslaget til OL i 2022.

Andreas Skoglund (17) fra Molde satser i likhet med sin eldre bror Aleksander for fullt på kombinert, og sammen gjorde de rent bord i årets junior-NM. Andreas har medaljer og flere gode plasseringer i junior-VM, og deltok nylig i sitt første verdenscup-renn med godt resultat. Målet for neste sesong er å komme på pallen i junior-VM, og deretter ta individuelt gull i junior-VM om to år. Det langsiktige målet er å bli best i verden i kombinert.

 

Les resten av artikklen her:

https://engasjert.sbm.no/lokalt-engasjement/16-unge-talenter-fikk-teft-stipend/

 

NIF-EPI01, 01
NTB scanpix