Hopp til innhold

XTind - og Tind i Ørsta.

XTind er X2 Festivalens desidert mest fysisk krevende konkurranse. Det er også mulig å delta på konkurransen "Tind" for de som ønsker å gå på kun et fjell.

XTind er X2 Festivalens desidert mest fysisk krevende konkurranse. Her skal deltakerne bestige to fjelltopper med innlagte tekniske elementer, hvor de må ta av og på fellene på skiene sine. Det er også mulig å delta på konkurransen "Tind" for de som ønsker å gå på kun et fjell. Det vil bli felles start for begge konkurransene.   

 

XTind og Tind vil bli arrangert sammen med XFree i Trollbotn ved Bondalseidet skisenter.  

 

Ta skiheisen på Bondalseidet Skisenter helt til toppen. Etter en ca 15 minutters skitur befinner du deg i Trollbotn ( 700 m.o.h) hvor konkurransen starter. De to fjellene som skal bestiges er Verahaldet ( 1206 moh ) og Blåtinden (1217 moh). Den nøyaktige ruten avhenger av værforholdene på konkurransedagen. 

 

 

 

Når: 15. april 2016

 

  Konkurranse- tindebestigning

 

 

 

Regler

Alle deltakere må ha ryggsekk med: Sender/mottaker, søkestang og spade! Sender/mottaker er et krav for å starte. Tidstillegg på 1 minutt pr. manglende del når det gjelder spade og søkestang. Dette blir sjekka ved start.

 

Du må ha ski/snowboard med gåfunksjon eller truger.

 

Sikkerhet

Fjellet og snøforholdene er godkjent på forhånd av våre guider og eksperter. Røde kors inkludert festivalens eget sikkerhetspersonell vil passe på alles sikkerhet gjennom hele konkurransen.

 

 

nif-epi04, 04