Hopp til innhold

Nyheter

Aktuelt

NM- og Hovedlandsrennet-tildelinger

NM-tildelinger i langrenn til IL Kilkameratene og Medkila Skilag, Gålå IL, samt Hovedlandsrennet-tildeling til Tynset IF og Tolga IL Dette besluttet styret i Norges Skiforbund denne uka.

Blinkfestivalen 2024

Årets Blinkfestival arrangeres i tidsrommet 31. juli til om med 3 . august. Lysebotn opp onsdag, ski classics Ålgård torsdag og sprintdueller i Sandnes fredag og lørdag. Påmelding alle øvelser er åpen. Førstemann til mølla.

15 World Cup-renn til Lillehammer

Det blir World Cup-åpning i hopp for kvinner og menn 22.-24. november, mens langrenn og kombinert har World Cup-helg 6.-8. desember. Totalt er det tildelt 15 World Cup-renn i nordiske grener i Lillehammer kommende sesong.

Historisk para-øvelse vedtatt

For første gang i historien arrangeres FIS Nordic World Ski Championships med en para-konkurranse inkludert. Det skjer med para-sprint for stående, sittende og synshemmede for både kvinner og menn under Ski-VM Trondheim 2025.

NSFs Trenerseminar 2024

Norges Skiforbunds Trenerseminar 2024. Landslagstrenerne kommer – kommer du? Se fullstendig program og påmeldingsinformasjon under.

Kandidater til Årets trener langrenn

Det er mange gode langrennstrenere som har et stort engasjement året rundt i landet vårt og også i år ønsker Trenerklubben i langrenn å kåre ÅRETS TRENER.

-Kjærligheten til idretten og tålmodigheten har holdt oss i gang

Maren Lundby og Helene Marie Fossesholm har begge møtt motgang i sine karrierer. I dette webinaret forteller de åpent om hvordan de har taklet motgangen og har funnet balanse i livet til tross for utfordrende hverdager. Tom Henning Øvrebø ser motgang og livsbalanse med idrettspsykologens øyne.

Samordnet rapportering 2024

Vi har samlet en del nyttig informasjon som kan være til hjelp i arbeidet rundt samordnet rapportering (medlemsregistrering) i KlubbAdmin for våre skiklubber. Fristen for NSFs klubber er 30. april. Det er webinar for alle idrettslag 10. april kl. 20:00 hvor det er en gjennomgang.

FIS tror på VM-suksess

Den nest siste FIS-inspeksjonen er gjennomført og VM-organisasjonen fikk både skryt og klare forbedringspunkter fra arrangementssjefen i FIS, Sandra Spitz.

Stipend til Bakkemo og Sandvik

Langrennsløperne Hedda Bakkemo (22) fra Gjøvik og Edvard Sandvik (22) fra Oslo ble i dag de to første mottagerne av «HØAnton-stipendet», som deles ut av World Cup-vinner Harald Østberg Amundsen (25) og hans sponsorer.

Satser stort på helårsanlegg i Midt-Norge

Flere aktører går sammen for å bygge nye helårsanlegg i hele regionen. Anleggene skal bidra til mer aktivitet og flere møteplasser for barn og unge, som vil være et viktig grep for folkehelsen.

Trener-3 2024

Norges Skiforbund, langrenn vil også i 2024/25 arrangere trener 3-kurs. Kurset vil ha oppstart i august, og vil bestå av 2 helgesamlinger med topp kvalifiserte forelesere.

Alt om Skitinget og fagmøter 2024

Velkommen til Skitinget og fagmøter i Bodø 6-9. juni. Skitinget 2024s nettside oppdateres med program av alle møter, dokumenter og øvrig praktisk info.

Fantastisk helg på Bjorli

Kick The Limits 2024 på Bjorli, med Lesjaskog IL som vertskap, ble en fantastisk helg fylt med , idrettsglede, imponerende prestasjoner og et fantastisk fellesskap.

Takk, Magnus!

Magnus Evenby gir seg som hovedtrener for para elite langrenn. – Det er langrennstrener jeg er, men det er viktigere å være en god pappa når barna er små, sier 36-åringen.

Rekorddeltakelse for langrenn

Det er klart for tre NM-dager i langrenn under den store NM-uka i Lillehammer torsdag, fredag og lørdag med rekorddeltakelse. Aldri før har det vært cirka 1100 løpere påmeldt i et NM på ski.

Tilstedeværelse, engasjement og entusiasme

Tilstedeværelse og dedikasjon til trenerjobben ble trukket fram som sentrale momenter for å lykkes i Trenerrollen når et svært kompetent gjestepanel delte sine erfaringer i webinar arrangert av NSF, langrenn og Hedmark Skikrets.

Ledig trenerstilling i Team ELON Innlandet

Team ELON Innlandet søker en ambisiøs og motivert langrennstrener i 80% - 100 % stilling. Tiltredelse fra medio mai 2024. Engasjementet er i utgangspunktet to-årlig med mulighet for forlengelse.

Se junior-NM i opptak på SKI-TV

Norges Skiforbund Langrenn i samarbeid med Nybygda IL og Furnes Skiløperforening sendte junior-NM direkte på Ski-TV.no. Nå kan du se alle renn i opptak!

Idrettsfest på Lillehammer: NM-veka, Norgesleker og SKI NM

I mars inviterer Norges idrettsforbund, Norges Skiforbund og Olympiaparken til idrettsfest på Lillehammer. Hele tre arrangementer går av stabelen samtidig, og bredden i norsk idrett og idrettsglede for alle skal vises fram gjennom NM-veka, Norgesleker og SKI NM.

Folkefest på MartinCrossen 2024

MartinCrossen 2024 ble en kjempeopplevelse for både utøvere, trenere og publikum. Skiglede og rekruttering på sitt beste da det ble satt nye rekorder på alle områder i flotte vær- og skiforhold med 1400 deltakere.

Webinar Trenerrollen

Spennende gjester på webinar 18. mars kl. 20-21. Tema er Trenerrollen og prestasjonsutvikling. Astrid, Frode, Chris og Hans Kristian kommer. Kommer du?

Godt gjennomført hovedlandsrenn på Gålå

Sist helg var det hovedlandsrenn på Gålå. Dette ble et fint arrangement og en fin helg for de som deltok. Det var også felles smøreopplegg under hovedlandsrennet, der både Skydda og Swix stilte med kompetanse og utstyr.

Vellykket helg i Hommelvik

Denne helgen har det blitt arrangert Skandinavisk cup og Equinor norgescup i Hommelvik. Ved gode prestasjoner lå det deltakelse i World Cup for de norske løperne. Skandinavisk cup ble også avgjort denne helgen der vinnerne fikk friplass i World Cup før jul neste sesong.

Fikk sin egen favorittløype i Nordmarka

Simen Hegstad Krüger (30) fikk sitt eget navnskilt i sin favorittløype i Nordmarka. Denne uka ble Hegstad Krüger fra Lyn Ski hedret på Skjærsjødammen foran cirka 100 fremmøte gjester

Smøresuksess på Sognsvann

Smøretrailerne til det norske langrennslandslaget var denne helgen plassert på Sognsvann for å smøre skiene til de som skulle ut på ski i marka. Der fikk hele 550 personer smurt skiene sine før de gikk ut i marka for helgens skitur.

Webinar om Hovedlandsrennet

Marit Bjørgen delte sine erfaringer fra Hovedlandsrennet i godt besøkt webinar. Vær tålmodig, tenk på arbeidsoppgaver og fokuser på det sosiale var blant tipsene fra Marit Bjørgen, Petter Soleng Skinstad og Kristian Bjune Sveen. Se link i saken for opptak av webinaret

Junior og U23-VM

Her finner du oppsummering av alle øvelsene som er blitt gått i Planica.

Navneseremoni for Hegstad Krüger-løypa

Tirsdag 27. februar 2024 klokka 18.00, Skjærsjødammen i Nordmarka inviterer Lyn Ski til en åpen navneseremoni for å hedre Simen Hegstad Krüger ved å navngi den løypa som han har erklært er hans favorittløype i Nordmarka med hans etternavn

Felleskap og glede i skiklubbene er hjertet av norsk skisport

I hjertet av Norges Skiforbund står skiklubbene. Klubbmiljøene har ukentlige treninger, de arrangerer karusellrenn og andre spennende aktiviteter og arrangementer. Dette er et fellesskap for barna og foreldrene og gjennom aktiviteter skapes felles opplevelser og masse skiglede.

En helg i Thorleif Haugs navn

En rekke arrangementer ble avholdt i Drammen og Lier for å minnes at det er 100 år siden Thorleif Haug tok tre gullmedaljer i det første vinter-OL i Chamonix i 1924.

Strålende helg på Nes

I helgen ble det arrangert Equinor norgescup på Nes. Det ble en fin skihelg med mange gode skiprestasjoner. Blant annet ble det gjort et overraskende comeback av selveste Petter Northug.

KongsgårdCrossen med rekorddeltagelse

Sjekk den skigleden på Bygdøy i Oslo. Drøye 450 påmeldte hoppet og spratt rundt på "Musejordet" - det er liten tvil om at barn syntes skicross er morsomt.

Webinar med Henrik Dønnestad og Tinus Dahl

Henrik Dønnestad delte detaljer om sitt treningsarbeid og veien fra gutteløper i Skien til pallplasser i world-cup. Tinus Dahl gir oss et innblikk i filosofien bak de gode resultatene til Team Elon Oslofjord. Se webinaret i opptak.

Klart for junior-VM i Planica

Fra 5.-11. februar er det klart for junior-VM i nordiske grener i slovenske Planica. Følg mesterskapet direkte på FIS TV. Her kommer også oppsummeringssaker gjennom uka.

Yrende skiaktivitet på Martinsløkka

De to klubbene Sjåstad/V. Lier IL og Lier IL mellom Asker og Drammen fikk besøk av skikretsens skiklubbutvikler, Einar Aabrekk, på Martinsløkka torsdag kveld. Da ble det yrende skiaktivitet i det flotte skianlegget for begge klubbene.

Fem av fem mulige i World Cup

Vilde Nilsen gikk inn til sin femte strake seier i World Cup i para-langrenn. Dermed og reiser hun hjem fra Italia med fem av fem seire i denne World Cup-runden. Neste World cup-runde er finalen i midten av mars i Canada.

Suksess med rekrutteringsrenn i Badeparken

Det ble en uforglemmelig kveld da Runar Ski arrangerte skirenn nær der folk bor, i Badeparken i Sandefjord. Med omtrent 100 forhåndspåmeldte endte antallet til slutt opp på 240 deltakere.

Sprint i Martell onsdag

Para-langrenn skal onsdag gå sprintrenn i Martell, Italia. De gikk World Cup-renn i Toblach forrige uke og har nå reist videre til Martell.

Vant alle fem World Cup-rennene

Første World Cup i para-langrenn har vært i Toblach og Martell siste uken. Der stakk Vilde Nilsen fra Tromsø av med alle fem seierene. Det var en av flere gode prestasjoner av de norske denne World Cup-runden.

Chamonix 1924: 100 år siden Norge viste verden vinterveien

Torsdag 25. januar 2024, for nøyaktig 100 år siden, ble vinter-OL født. Stedet var Chamonix i Frankrike og anledningen var at Paris også skulle arrangere sommer-OL samme år. Her får du historien delvis fortalt gjennom skihistoriker Thor Gotaas.

Nytt langrennswebinar

Henrik Dønnestad og Team Elon Oslofjord: Hvordan lykkes vi utenfor lansdagssystemet med relativt begrensede ressurser?

Klart for hektisk para-uke

Norge sikter høyt under World Cup-uken i Toblach og Martell. – Svært gode muligheter, sier trener Magnus Evenby.

Har sikret seg friplass

Silje Theodorsen (29) Kvaløysletta Skilag og Mattis Stenshagen (27) fra Follebu skiklubb har sikret seg friplass i verdenscupen ut sesongen etter at begge leder Skandinavisk cup sammenlagt etter helgas renn i Otepää.

Skilek i Tøyenparken søndag 14. januar

Norges Skiforbund og Oslo Skikrets ønsker å invitere til rekrutteringsarrangement, Skisprell, i Tøyenparken søndag 14. januar kl. 11.00-14.00. Vi har nå masse snø i hele Oslo og ønsker å legge til rette for skiaktivitet i hyggelig samvær.

Dagsamling Paralangrenn

Syns eller bevegelseshemming? Lyst å prøve om langrenn er tingen for deg? Erfaring er ikke nødvending, den får du her! Bli med på vår dagsamling søndag 21. januar 2024, på Nordåsen Skistadion, Maura

Et eldorado om vinteren

Røa Aktivitetspark Voksenjordet er et eldorado om vinteren. Nylig kunne over 400 skolebarn fra Bogstad skole oppleve fantastiske skiforhold.

Mange nominerte ski-utøvere

Utøvere fra langrenn, alpint, hopp kombinert, freeski i tillegg til para er nominert foran årets Idrettsgalla i Trondheim lørdag 6. januar.

Inspirasjonskveld for trenere i barneidretten

I forbindelse med Idrettsgallaen i Trondheim ønsker Norsk Tipping og særforbund å hedre deg som trener i barneidretten ved å invitere til inspirasjonskveld fredag 5. januar på Scandic Lerkendal.

NIF-EPI03, 03