Hopp til innhold

Nyheter

Aktuelt

Davos

Norges Skiforbund sender en bred tropp til helgas verdenscuprenn i sveitsisk Davos.

Beitostølen langrenn

Norges Skiforbund har uttatt 34 utøvere til verdenscuprennene på Beitostølen 8.-9. desember.

NC og samlig på Gålå

Paralangrenn elite og rekrutt har gjennomført sesongens første NC-konkurranser og hatt ei felles samling i etterkant. Der deltok også to hospitanter fra Bergen. Les mer om samlingen og hvordan hospitantene har hatt det

Langrennssporten er stadig i utvikling

Forrige uke var det tid for det årlige Løypeseminaret på Beitostølen. Flere kjente navn i langrennssporten holdt foredrag under seminaret, deriblant leder for FIS langrennskomiteen Vegard Ulvang. Han snakket om langrennssportens utvikling og fremtid.

Byttehelgen

Den store byttehelgen er i gang med arrangementer over hele Norge. Mange personer er på jakt etter brukt/billig utstyr.

Beitoåpningen sikret

Klokken 16:00 i dag åpnet den 5 km lange konkurranseløypa på Beitostølen. Juniorverdensmester fra i vinter, Jon Rolf Skamo Hope, var førstemann ute i løypenettet.

Åpnet nytt anlegg

Skipresident Erik Røste åpnet denne uka det nye rulleskianlegget i Vegårshei. Røste var imponert over det han så.

Satser fluorfritt sammen!

Norges Skiforbund Langrenn og Swix har inngått en avtale som gjør Swix til hovedleverandør av skismøring og staver til de norske landslagene. Samtidig skal også Swix kjempe for en fluorfri fremtid.

Trenerseminaret 2018

Forrige helg var duket for Trenerseminaret 2018. 85 engasjerte trener fra hele landet var samlet til det årlige seminaret i Oslo. Temaet for årets seminar var: Hva kjennetegner utviklingsorienterte miljøer?

Bestemmelser om barneidretten

Vinteren er i anmarsj. Det nærmer seg sesongstart for de fleste vinteridretter, noe som betyr at det skal konkurreres jevnlig de neste månedene. I den sammenheng er det viktig å ha «Bestemmelsene om barneidrett» friskt i minnet. Barn er barn, og ikke små voksne.

Grasrottrener

Norges Skiforbund i samarbeid med Norsk Tipping «utlyser» kurs i Grasrottrener.

Verdibasert fluorvedtak

- Dette er et klart verdivalg for alle som er glad i norsk langrenn. Vi håper langrenns-Norge vil respektere fluorforbudet ettersom forbudet er basert på tillit, opplyser leder av langrennskomiteen, Torbjørn Skogstad.

Telenor Karusellen 2018/2019

Ønsker du å gjøre barnearrangementer lettere å arrangere, og bidra til positiv utvikling for barn? Bli Telenor Karusell-arrangør. Søk innen 11.november for muligheten til å arrangere Telenor Karusellen i din klubb eller for ditt lag.

Imponert over kineserne

Deres Majesteter Kong Harald og dronning Sonja ble imponert under rulleskirennet som Norges Skiforbund arrangerte utenfor Fugleredet i Beijing for over 100 skoleungdommer.

Dale frem til 2022

Norges Skiforbund Langrenn og Dale of Norway har fornyet avtalen frem til 2022.

Skadefri

Skadefri er et prosjekt med mål om å forebygge skader i mer enn 50 forskjellige idretter. Seks av Norges Skiforbunds grener er representert på websiden og i den nye mobilapplikasjonen.

Helseattest

Da er det på tide å ordne helseattest for sesongen 2018/2019.

Vedtak fra høstmøtet

Sist uke ble det gjort en rekke vedtak under høstmøtet til Det internasjonale skiforbundet (FIS) i sveitsiske Zürich.

38 barneskoler fikk Utetimen-klassesett i gave

38 barneskoler fikk Utetimen-klassesett i gave av Sparebankstiftelsen Gran, Ringerike, Jevnaker, Nittedal og Lunner denne uken. Det ble arrangert praktisk introduksjon for å demonstrere hvordan klassesettene kan brukes i praksis på Harestua Stadion og Schjongslunden i Hønefoss.

Gode tilbakemeldinger

Norges Skiforbund fikk gode tilbakemelding fra det nylige internasjonale seminaret i regi av Equinor Morgendagens Skiledere.

Koll ski søker skitrenere!

Ønsker du å være skitrener for barn og ungdom? Koll ski gjennomfører sine treninger i nærheten av Sognsvann og vi ser etter trygge, interesserte og engasjerte skitrenere for flere aldersgrupper. Koll ski har mange ivrige skiløpere og var den klubben i Norge som registrerte flest antall kilometere på ski sist sesong.

Trenerseminaret 2018

Det årlige trenerseminaret for Norges Skiforbund er i år lagt til 20-21. oktober på Scandic Helsfyr Hotell. Hold av helgen til faglig påfyll og inspirasjon.

Verdenscup rulleski Italia

Norges Skiforbund sender fem utøvere til helgas verdenscupfinale i rulleski i italienske Trento og Val di Fiemme.

Enda et nytt rulleskianlegg

Det er åpnet enda et rulleskianlegg i Norge. I helga var det offisiell åpning av Kvaløysletta Skilags rulleskianlegg på Storelva Skistadion.

Trenerseminaret 2018

Det årlige trenerseminaret for Norges Skiforbund er i år lagt til 20-21. oktober på Scandic Helsfyr Hotell. Hold av helgen til faglig påfyll og inspirasjon.

Tid for å rydde i bod og garasje

Meld din klubb på byttehelgen. I november arrangerer hundrevis av idrettsklubber over hele landet byttehelg der det kjøpes og selges brukt skiutstyr.

SMN sikrer NM-fest i Meråker

IL Varden Meråker og SpareBank 1 SMN har signert samarbeid om NM på ski 2019. Eget barneskirenn står også på programmet.

Største samling noensinne

Årets Equinors international junior camp-samling er den største i sitt slag. I år deltok rundt 200 løpere og ledere fra 19 forskjellige nasjoner.

Ledig trenerjobb i Fairbanks

Nordic Ski Club of Fairbanks’ Fairbanks Cross Country (NSCF-FXC) junior racing program is looking for an assistant coach to begin work this fall.

Toppidrettsveka 2018

Det er klart for Toppidrettsuka 2018 denne uka, i år for første gang med hopp og kombinertkonkurranser i tillegg til langrenn.

Åpen samling for utviklingshemmede

Skiforbundet inviterer til åpen barmarksamling for mennesker med utviklingshemning på Storefjell 30. august-2. september 2018. Påmeldingsfrist er satt til 18. august

Verdenscup rulleski Direkte

Pallplassering fredag til Ludvig Søgnen Jensen. Livestreaming rulleski fra verdenscupen, Madona, Latvia. Fredag, lørdag og søndag kan du følge verdenscupen live.

Para-langrenn rekrutt har vært i Torsby

Rekruttene har gjennomført en 6 dagers samling i Torsby, både barmark og snøøkter er gjennomført. Les rapporten og få med deg stort og smått som har skjedd på samlingen.

Gjennombruddet ble realitet

Skipresident Erik Røste omtalte vedtaket vedrørenden godkjennelsen om å asfaltere innenfor markagrensen rett før jul 2015 som et historisk gjennombrudd. I ettermiddag ble Lillomarka arena åpnet, med asfalt innenfor markagrensen.

Ny smøresjef i langrenn

Stein Olav Snesrud (35) fra Furnes i Hedmark tar over jobben som smøresjef i langrenn etter Knut Nystad.

Geir Endre Rogn i trenerteam for Kvinner Elite

Geir Endre Rogn (36) fra Valdres er engasjert som trener i langrenns elitelag for kvinner og går inn i team med hovedtrener Ole Morten Iversen. Rogn kommer fra jobben som trener for langrennsjuniorene.

Samarbeider med landslaget

Nordbohus er en av Langrennslandslaget sine nye nære samarbeidspartnere, nærmere bestemt Herrer sprint elite.

Ledig trenerstilling i Team Veidekke Oslofjord

Team Veidekke Oslofjord søker en ambisiøs og motivert langrennstrener i 80 - 100 % stilling. Tiltredelse snarest. Engasjementet er i utgangspunktet for to-sesonger (til 1.mai 2020) med mulighet for forlengelse.

Engasjert i Langrenn Elites trenerteam

Lars Christian Aabol (41) fra Oslo er ansatt som trener i langrenn og går inn i teamet til hovedtrenerne Arild Monsen og Eirik Myhr Nossum for lagene Menn Elite Sprint & Menn Elite Allround.

Her er landslaget

Det er uttatt utøvere på para-lagene i langrenn, og Bjørn Kristiansen er klar som ny hovedtrener.

Nils-Erik Ulset er tildelt Egebergs Ærespris

Nils-Erik Ulset (34) fra Tingvoll ble tildelt Kammerherre Egebergs Ærespris under Ledermøtet på Gardermoen fredag 25. mai. Nils Erik Ulset får prisen for sine prestasjoner i både langrenn og skiskyting.

Nils-Erik Ulset er tildelt Egebergs Ærespris

Nils-Erik Ulset (34) fra Tingvoll ble tildelt Kammerherre Egebergs Ærespris under Ledermøtet på Gardermoen fredag 25. mai. Nils Erik Ulset får prisen for sine prestasjoner i både langrenn og skiskyting.

En bauta har gått bort

Frank Morgan Pedersen ble født 28. januar 1925 i Bergen, og vokste opp i Skien hvor han har bodd hele sitt liv.

Ekstra verdenscuphelg i Norge

Det blir en ekstra verdenscuphelg i langrenn i Norge til vinteren, og det ble i dag klart at rennene vil arrangeres på Beitostølen 8.-9. desember.

Røa IL søker trener(e)

Vi søker trenere som skal inngå i vårt etablerte trenerteam for junior- og HL-løpere. Trenerteamet består pt av 3 trenere i tillegg til en sportslig ledelse representert i styret. Vi ønsker å styrke teamet med 1-2 trenere til vår juniorgruppe.

Ny landslagstrener

Norges Skiforbund har engasjert Ole Morten Iversen (59) som ny landslagstrener for kvinnenes elitelag i langrenn.

En av norsk langrenns mest meritterte trenere har bestemt seg

Landslagstrener Kvinner Elite, Roar Hjelmeset, har bestemt seg for å jobbe på sitt hjemsted Hovden. Her skal han være trener på Skigymnaset, hvor han startet sin karriere i 2003. Han slutter dermed som landslagstrener for skijentene i løpet av mai måned.

Fra myrintervallen 2017

Invitasjon til jentesamling 2018

Norges Skiforbund langrenn inviterer til åpen jentesamling 22-24/6 på Natrudstilen. Samlingen er for jenter som satser på langrenn, født 1997-2000.

Her er morgendagens skistjerner

Norges Skiforbund har i dag tatt ut løperne som skal representere Norge på Morgendagens Helter- rekruttlandslag og Morgendagens Helter-juniorlandslag for den kommende 2018/19 sesongen.

NM i Alta - et samfunnsprosjekt

I helgen ble NM del to i langrenn avholdt i Alta. Skiløpere fra hele det langstrakte land samlet seg i nord for å konkurrere om de gjeve Norgesmestertittelene. Per Hindenes, leder i hovedkomiteen, er storfornøyd med Norgesmesterskapet og mener at NM i Alta var et samfunnsprosjekt.

Marit Bjørgen legger opp

Som dere kanskje har fått med dere, har jeg sagt at jeg skal bruke tiden etter sesongen på å bestemme meg for om jeg skal satse videre eller ikke som langrennsløper.

Samarbeider om bærekraft

Under det svenske skiforbundet i Falun lanserte et nytt spennende samarbeid mellom det svenske og norske skiforbundet, denne gangen med fokus på bærekraft.

Paralympics 2018

9. mars tennes den Paralympiske ild i PyeongChang. Skiforbundet har med utøvere som deltar i langrenn og alpint. Følg mesterskapet her.

57 utøvere til Holmenkollen i helgen

Til helgen er det duket for Skifest i Holmenkollen. Norges Skiforbund har tatt ut 57 utøvere som skal konkurrere under den årlige verdensomfattende FIS World Cup Nordic. Det vil konkurreres i langrenn, hopp og kombinert.

Team Nedre Romerike søker trenere

Team Nedre Romerike (TNR) er et nyopprettet treningssamarbeid for klubber på Nedre Romerike for løpere fra 15 år og eldre. Aktørene er foreløpig skiklubbene i Strømmen og Lillestrøm, Lørenskog og Skedsmo. For kommende to sesonger, med oppstart i mai 2018, søker vi følgende to nøkkelpersoner: Hovedtrener for HL-gruppa og hovedtrener for junior/senior.

30 utøvere klare

Norges Skiforbund har uttatt 30 utøvere til helgas verdenscuprenn i langrenn i Holmenkollen.

Klart for Lahti

Norges Skiforbund har uttatt utøvere til helgas verdenscuprenn i finske Lahti.

Får friplass til verdenscupen

Tiril Udnes Weng (21) fra Nes Ski og Martin Løwstrøm Nyenget (25) fra Lillehammer Skiklub får friplass i alle verdenscuprenn kommende sesong frem til jul.

Sunn Idretts jentecamp 2018

Vår samarbeidspartner SUNN IDRETT arrangerer jentecamp i Tromsø 20-22.april. Alle jenter født i 2002 og 2003 som er aktive i idrett kan delta. «Førstemann til mølla»-prinsipp, så vær rask med å melde deg på! Det er plass til 50 jenter.

Se Skandinavisk cup Direkte

Se Skandinavisk cup/Statoil norgescup i langrenn fra Granåsen direkte på SKI-TV fredag 23. februar, lørdag 24. februar og søndag 25. februar.

Første samling gjennomført

Norges Skiforbund i samarbeid med "Statoil Morgendagens helter", lanserte i 2017 et treårig mentorprogram for kvinner kalt "Morgendagens Skiledere". I helgen ble første samling gjennomført.

Ledig trenerstilling i Team Veidekke Innlandet

Team Veidekke Innlandet søker en ambisiøs og motivert langrennstrener i 80% - 100 % stilling. Tiltredelse fra sesongstart 2018-2019 (dvs. 1. mai 2018). Engasjementet er i utgangspunktet to-årig med mulighet for forlengelse.

Olympiatoppens Coaching- og treningsseminar 2018

Olympiatoppens Coaching- og treningsseminar 2018 arrangeres torsdag 19. april i auditorium A på Norges Idrettshøgskole kl. 1000 – 1500. Tema: Gode miljøer for idrettslig utvikling – fokus på trenernes rolle.

Se Statoil norgescup Direkte

Se Statoil norgescup for seniorer i langrenn fra Åsen i Nannestad direkte på WWW.SKI-TV.NO fredag, lørdag og søndag.

Fem utøvere til Finland

Norges Skiforbund Langrenn har tatt ut fem utøvere til verdenscupfinalene i World Para Nordic Skiing (IPC) i finske Vuokatti denne uka.

Klart for junior-VM

Fra 28. januar til 3. februar arrangeres årets junior-VM i nordiske grener i sveitsiske Kandersteg/Goms. Parallelt arrangeres også U23-VM i langrenn.

Seefeld

Norges Skiforbund har tatt ut utøvere til helgas verdenscuprenn i østerrikske Seefeld.

IPC WC Oberried

I morgen starter WC runde to for Para-utøverne i langrenn med mellomdistanse klassisk. Norge stiller med en større tropp her enn vanlig da også 4 utøvere fra rekruttlaget har kvalifisert seg.

Uttak OL

Mandag 15. januar tok Olympiatoppen ut nye utøvere.

Planica

Norges Skiforbund har uttatt løpere til helgas verdenscuprenn i slovenske Planica.

Lovise Heimdal Foto: NTB scanpix

13 utøvere til U-23 VM

Skiforbundet har tatt ut 7 menn og 6 damer til U-23 VM i Obergoms, Sveits. Mesterskapet går på ca. 1300 m høyde i de sveitsiske alper.

Alt om Ski-NM

Ski-NM på Hamar arrangeres fra 11.-14. januar. Alt om mesterskapet her.

Dresden

Norges Skiforbund sender 13 utøvere til helgas sprinthelg i tyske Dresden.

Prisvinnere Idrettsgallaen

Priser til Marit Bjørgen, Johannes Høsflot Klæbo og Birgit Skarstein. Her er prisvinnerne fra Idrettsgallaen.

Regler ved smøring av ski

På Vårmøtet til langrenn 2017 ble det vedtatt regler for opphold og bruk av smørefasiliteter ved NSF arrangement.

Siste frist for påmelding

Vi minner om at siste frist for påmelding til NM på Gåsbu, er tirsdag 2. januar. Det er ikke anledning til etteranmelding.

nif-epi04, 04
Foto: Geir Olsen, NTB Scanpix