Hopp til innhold

Nyheter

Aktuelt

Høstmøter 2020

Her er datoene for høstmøtene i Norges Skiforbund. Det blir digitale møter høsten 2020.

En fluorfri virksomhet

Det er mye usikkert rundt det vedtatte fluorforbudet, men etter styremøtet i FIS 9. oktober får vi svar på hva som vil gjelde kommende sesong. Torsdag 15. oktober inviterer vi også ski-Norge til et digitalt klubbmøte hvor et av hovedtemaene er fluor.

Nytt kull i Morgendagens Skiledere

Marit Bjørgen er blant mentorene i det nye kulllet til Morgendagens Skiledere. Tilbakemeldingene var gode etter første samling for det nye kullet nylig.

Ser muligheter og ikke begrensninger i koronatiden

Takk til alle skiløpere, samarbeidspartnere og funksjonærer for et fantastisk rulleskirenn! Vi har fått mange gode tilbakemeldinger, og det er tydelig at det er et savn for de unge å konkurrere, sier rennleder Stig Pedersen.

Nasjonale mesterskap 2023

Søknadsfristen for nasjonale mesterskap i nordiske grener i 2023 og Norgescup i langrenn sesongen 2021-2022 er 1. oktober.

Flere skiutøvere på toppidrettslisten

Antidoping Norge (ADNO) har definert en toppidrettsutøverliste. Denne listen danner utgangspunkt blant annet for hvilke utøvere som har behov for et forhåndsgodkjent medisinsk fritak. Listen blir fra 1 oktober utvides til å omfatte 4700 utøvere, mot fra før cirka 2000 utøvere.

Nasjonale sesongplaner

Det er stor interesse rundt terminlisten i langrenn, og hvordan den vil se ut for kommende sesong.

Webinarer

Vi kickstarter høster med nye webinarer! Er du interessert i langrenn og har lyst på faglig påfyll? Her kan du lytte til erfaringer fra landslagsutøvere og andre fagpersoner.

Søk om lokale midler i langrenn

Norges Skiforbund – langrenn har fått bevilgning på en halv million kroner som skal brukes til tiltak lokalt, - i klubber og nærmiljøer og med god geografisk spredning.

Utvidelse av anlegget i Granåsen

Nytt helse- og arenabygg og ny rulleskiløype er viktige milepæler i utbyggingen av Granåsen. Under Toppidrettsveka lørdag ble de offisielt åpnet.

Klart for Toppidrettsveka

Denne uka er det klart for Toppidrettsveka på Hitra, Aure og i Granåsen. Følg rennene på NRKs storsatsing.

Ungdomssamling under ski-VM

Det tyske skiforbundet i samarbeid med VM-arrangørene i Oberstdorf arrangerer en ungdomscamp for 13-17-åringer under neste års VM.

Husk rulleskivettreglene

Rulleskisesongen er godt i gang, og vi minner om rulleskivettreglene som er utarbeidet av Norges Skiforbund i samarbeid med Norges Skiskytterforbund, Statens vegvesen, Trygg Trafikk.

Endringer foran sesongen

Den siste uka er det blitt gjort en rekke vedtak under vårmøtet til Det internasjonale skiforbundet (FIS).

Fortsatt fluorforbud

FIS Council vedtok i november 19 forbud mot bruk av all fluor smøring i alle grener fra sesongen 2020/21. Arbeidsgruppen oppnevnt av FIS Council og som har jobbet med å utvikle en testmetode og testapparat, la frem sin statusrapport til FIS Council under møtet på mandag.

Fluorkontroller 2020

Langrennskomitèen har i løpet av vinteren gjennomført fluorkontroller ved Hovedlandsrennet i Nybygda og under Ungdommens Holmenkollrenn.

Bli grasrotgiver

Du kan selv velge hvilket lag eller forening som skal få et beløp tilsvarende sju prosent av din spilleinnsats.

Sondre Turvoll Fossli legger opp

Etter Sondre Turvoll Fosslis (26) brutale bråstopp på vei til trening i fjor sommer, har sprinteren nå tatt en endelig beslutning. Helsen kommer først, han legger opp som langrennsløper og kommer til å savne livet og miljøet som toppidrettsutøver.

Samarbeider om skiglede

Sparebanken 1 Nord Norge og Norges Skiforbund samarbeidet om å spre skiglede i Nord. Derfor er klubber invitert til å søke om midler til etablering av skileik/basisanlegg. Se video nederst i denne artikkelen.

Hovedside om koronaviruset

NSF følger situasjonen nøye. For øvrig viser vi til myndighetenes anbefalinger. Fra 7. mai er NSFs nye koronavettregler klare.

Geir Endre Rogn prioriterer familien

Trener for langrennsjentene, Geir Endre Rogn velger å ikke fornye sitt engasjement. Hensynet til familien veier tyngst i beslutningen. Rogn har vært ansatt i Skiforbundet de fire siste sesongene, nå får omsorg til kone, barn og hjemgården i Valdres første prioritet.

Langrennssportens venner redder regionlagene

To millioner friske kroner sikrer drift av fem regionlag i langrenn ut 2020. Én million kroner utbetales fra Langrennssportens Venner (LSV) fordelt på fem regionlag i henholdsvis Nord-Norge, Midt-Norge, Innlandet, Vest og Oslofjord.

Sammenlagtvinnere Equinor Norgescup 2019/2020

Premier i Equinor Norgescup gis av Norges Skiforbund Langrenn. I U23 og junior er det Langrennsportens Venner som gir stipender for å støtte «morgendagens helter» i sin videre satsing.

Norge reiser ikke til USA/Canada

Langrennskomiteen har i samråd med langrennsledelsen besluttet at den norske troppen til verdenscupavslutningen i Canada og USA ikke reiser.

European Winter Para Sport Event

15 nasjoner deltok i dette arrangementet i Polen, som omfattet langrenn, skiskyting, alpint og snowboard. Norge stilte med 4 langrennsløpere.

Se junior-VM Direkte

Se program, tidsskjema og junior-VM direkte fra Oberwiesenthal 29. februar til 8. mars.

Folkefest i Granåsen

Til tross for ekte trøndersk vær med sol i det ene minuttet og snøstorm det neste kan man ikke klage på folkelivet i Granåsen i helgen. Det var god stemning fra start til slutt, å sett med norske øyne har det vært en fantastisk helg.

Vibeke Skofteruds barneskirenn

Barnas eget World Cup-renn blir i år arrangert søndag 1.mars fra 14:00 – 16:30 og har i år fått navnet etter Vibeke Skofterud. Rennet arrangeres på Konnerud.

Drammen-sprinten flyttes

Årets Drammen-sprint onsdag 4. mars flyttes til Konnerud på grunn av at værsituasjonen har gjort snøproduksjon for krevende.

Uttak Skiforbundet langrenn - VM Nordiske grener Junior og U23

VM Nordiske grener for Junior og U23 finner sted 28. februar til 8. mars 2020 i tyske Oberwiesenthal. Stedet ligger i Sachsen, nært grensen til Tsjekkia, og er godt kjent for skisport. De totalt 30 uttatte løperne som skal representere Norge i VM for Junior og U23 i langrenn er:

Uttak langrenn - SkiTour2020

SkiTour2020 starter lørdag 15. februar med konkurranser i Östersund, Åre, Storlien-Meråker og avslutning i Trondheim søndag 23. februar.

UTSTYRSORDNINGEN 2019

Det er nå klart for en ny søknadsrunde. Ordningen omfatter utstyr kjøpt i 2019. Med fakturadato i 2019. Søknadsfristen er 4. mars 2020.

Sju kongepokaler i vinter

Norges Skiforbund har fått tildelt sju kongepokaler i vinter fordelt på grenene langrenn, alpint, kombinert, hopp og randonee.

Trenerkurs langrenn på Island

Vi håper vi ser enda flere islandske langrennsløpere i fremtiden, og at miljøene har fått tilført kompetanse som gjør at utviklingen fortsetter etter at en av våre mest rutinerte trenerutviklere, Ingunn Fossmellem, nå har gjennomført trenerkurs på islandske Akureyri.

Trener 2 med studiepoeng

På høgskolen Innlandet avdeling Elverum, vil vi 25. april starte opp samlingsbasert trener 2 med 10 studiepoeng. Påmeldingsfrist er 15.februar 2020.

Sunn Idrett innlemmes i Norges idrettsforbund

- Sunn Idrett er viktig for hele Norsk idrett. Ved å få Sunn Idrett inn i vår organisasjon, ønsker vi å spre viktig kompetanse til hele idretts-Norge, og oppnå en enda større effekt av arbeidet, sier Karen Kvalevåg, generalsekretær i Norges idrettsforbund.

Det blir NM på Konnerud

Under en befaring med Skiforbundet, teknisk delegert og Løypegjengen ble det bestemt at arrangementet skal gjennomføres.

12 løpere til Nordisk juniorlandskamp i Falun

Skiforbundet langrenn har tatt ut seks jenter og seks gutter til Nordisk juniorlandskamp i Falun 24. - 26. januar 2020. Uttaket er gjort på bakgrunn av sammenlagtresultater i Equinor Norgescup på Lygna i januar i år.

Smørevettregler og fluortiltak

Norges Skiforbund innfører fluorforbud for alle klasser i alle NSFs grener til og med aldersgruppe 16 år, samt smørevettregler og HMS tiltak.

Historisk WC-helg i Dresden

Norges Skiforbund sender 17 utøvere til sprinthelgen i tyske Dresden. For første gang i historien er det para-World Cup sammen med FIS World Cup.

Skandinavisk cup Nes

Det er klart for Skandinavisk cup i langrenn på Nes fra 3.-5. januar med god deltakelse fra de nordiske landene, samt de baltiske stater.

Nominasjonene til Idrettsgalla 2020

Hovedjuryen for Idrettsgalla 2020 avsluttet onsdag sitt arbeid. Fra Norges Skiforbund er det nominerte utøvere fra kombinert, langrenn, hopp og alpint.

SKI-NM 2020

Det nærmer seg årets SKI-NM på Konnerud. Her finner dere lenke til arrangørenes nettsider.

Uttak langrenn - Tour de Ski 2019/20

Til Tour de Ski i Lenzerheide 28.-29. desember 2019, Toblach 31. desember 2019 og 1. januar 2020 samt Val di Fiemme 3.-5. januar 2020, stiller Norge med full tropp; ti kvinner og ti menn.

nif-epi04, 04
Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix