Hopp til innhold

Nyheter

Aktuelt

To VM-nettverk inngår samarbeid

Beyong Skiing og Spor ønsker å skape forretningsmuligheter på tvers av landegrensene. Dette gjør de gjennom å åpne hverandres nettverk.

Fluorfri koordinator og ny smøresjef

Tord Hegdahl (38) tar over lederansvaret for langrenns smøreteam- og trailer. Tidligere smøresjef Stein Olav Snesrud (40) fortsetter i Skiforbundet som fluorfri koordinator i forbindelse med FIS’ vedtak om innføring av fluorforbud fra skisesongen 2023/2024.

Viktig registrering av tidtakerbrikker

Nå er iSonen blitt vårt nye arrangementsverktøy og påmeldingssystem. Det fører til noen endringer som på sikt vil gjøre administrering av skirenn og påmelding enklere. Nå må alle deltakere som bruker EMIT tidtakerbrikke på skirenn registrere brikkenummeret i Min idrett før de melder seg på via iSonen.

Dagens møte i FIS Council

Det har vært møte i FIS Council i dag hvor det er blitt gjort flere vedtak. Styret besluttet blant annet å opprettholde utestengelsen av utøvere og funksjonærer fra Russland og Belarus.

Sommersamling - Paralangrenn

25.-29. juni arrangerer NSF Langrenn i samarbeid med Skiskytterforbundet samling for syns og bevegelseshemmede på Lillehammer. Påmeldingsfrist 30. mai 2023

FIS-kalenderkonferanse 2023

Det internasjonale skiforbundet avholdt sin kalenderkonferanse i kroatiske Dubrovnik nylig. Her kommer referater fra møtene.

Et anleggsløft som forplikter

Skipresident Tove Moe Dyrhaug med flere av de andre presidentene innen idretten har signert en kronikk som står på trykk i dagens VG.

Programmet for Toppidrettsveka 2023 er klart

Toppidrettsveka legger opp til et svært spennende konkurranseprogram 16.-19. august på Hitra, Aure og i Granåsen. De to avsluttende distansene vil foregå i VM-løypene som skal brukes i 2025. Påmeldingen har nå åpnet.

Blink 2023 - påmelding er åpen

2-5 august 2023 er det klart for ny folkefest i Ålgård, Lysebotn og Sandnes. Norges største skiarrangement sommerstid forvandles til et eldorado av konkurranser, frivillighet, naturopplevelser, familie på tur og gode publikumsopplevelser.

God stemning og skryt etter FIS-møte

Det internasjonale skiforbundet (FIS) med Sandra Spitz i spissen, er veldig godt fornøyd med planleggingsarbeidet til VM-selskapet. Arrangementssjefen er spesielt imponert over en ting.

AktiVM får 2 millioner i statsstøtte

I forslag til revidert nasjonalbudsjett har AktiVM fått 2 millioner kroner i støtte fra Helse- og omsorgsdepartementet. AktiVM er ski-VM 2025 sitt folkehelseprosjekt.

Programmet for prøve-VM klart

Det blir tre individuelle konkurranser i langrenn under prøve-VM i Trondheim 15.-17. desember. Dette ble besluttet under kalenderkonferansen i Dubrovnik fredag.

Team Elon Innlandet søker trener

Team ELON Innlandet søker en ambisiøs og motivert langrennstrener i 80% - 100 % stilling. Tiltredelse fra snarest. Engasjementet er i utgangspunktet to-årig med mulighet for forlengelse.

Trenerseminar i Holmenkollen 10.-11. juni

Trenerklubben i langrenn og NSF inviterer til Trenerseminar i forbindelse med Oslo Skishow. Seminarstart lørdag 10.juni kl. 09.00 og avsluttes søndag 11.juni kl. 12.30 Bli inspirert av de beste og få påfyll av kunnskap og motivasjon før sesongstart!

Historisk Kongepokal

Langrennsløper Vilde Nilsen mottok i dag historiens aller første Kongepokal for parautøvere under NM på Tolga 2023.

Samordnet rapportering 2023

Vi har samlet en del nyttig informasjon som kan være til hjelp i arbeidet rundt samordnet rapportering (medlemsregistrering) i KlubbAdmin for våre skiklubber. Fristen for NSFs klubber er 30. april.

Ny spisskompetanse inn i ski-VM

Bare i løpet av noen få uker har ski-VM 2025 vokst fra fem til ni ansatte. VM-sjefen forventer en hurtig vekst i tida framover, hvor viktige lederposisjoner blir besatt.

FIS: Fluorforbud fra sesongen 2023-2024

Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) kunngjorde i dag at fluorvoksforbudet vil være fullt implementert ved starten av den kommende vintersesongen 2023/2024. Dette gjelder alle FIS-grener.

Uttak verdenscupavslutning Lahti

Skiforbundet langrenn har tatt ut 26 løpere - hvorav 13 kvinner og 13 menn - til verdenscupavslutning i finske Lahti til helgen. Det skal konkurreres fredag 24. mars i Team Sprint fri teknikk lørdag 25. mars i Sprint klassisk. Søndag 26. mars avsluttes helgen med 20 km klassisk fellesstart.

Uttak verdenscup Tallin

Skiforbundet langrenn har tatt ut 15 løpere - hvorav syv kvinner og åtte menn - til verdenscup i estiske Tallin tirsdag 21. mars. I Estland konkurreres det i sprint fri teknikk.

Uttak verdenscup Falun

Skiforbundet langrenn har tatt ut 24 løpere - hvorav 12 kvinner og 12 menn - til verdenscup i svenske Falun til helgen. Det skal konkurreres fredag 17. mars i 10 km klassisk og lørdag 18. mars i sprint fri teknikk. Søndag 19. mars avsluttes helgen med en mixed team sprint.

Uttak verdenscup Drammen

Skiforbundet langrenn har tatt ut 24 løpere (12 kvinner og 12 menn) til verdenscup klassisk sprint i Drammen i morgen, tirsdag 14. mars 2023.

Se Equinor Norgescup Direkte

Se Equnior Norgescup direkte fra Brumunddal fredag og lørdag på Direkesport. Søndag sender Direktesport fra Sesilåmi 2023.

Uttak verdenscup Holmenkollen

Skiforbundet langrenn har tatt ut 24 løpere (12 kvinner og 12 menn) til verdenscup i Holmenkollen til helgen. For aller første gang skal BÅDE kvinner og menn konkurrere i 50 km. Distansen er fri teknikk fellesstart. For menn går konkurransen lørdag 11. mars, for kvinner søndag 12. mars.

Flott helg på Hovedlandsrennet i Meråker

Det ble en fantastisk helg på Meråker der 746 ungdommer var samlet for hovedlandsrennet i langrenn for 15 og 16 åringer. Gode skiforhold gjennom hele helgen og flotte arrangører som hadde lagt gode rammer for gode skiopplevelser for ungdommene.

Kick The Limits 2023

Den femte utgaven av Kick The Limits arrangeres 14.-16.april på Bjorli. Dette er åpent mesterskap for utøvere med utviklingshemming i langrenn og alpint. Påmeldingsfrist er 7. mars

Kjemper for sammenlagtseier i WC-para

Skiforbundet langrenn har tatt ut to løpere og en ledsager til para-verdenscupavslutningen i amerikanske Soldier Hollow. Det blir en spennende avslutning hvor Norge kan vinne verdenscupen sammenlagt.

SKI NM 2025 til Hovden

Hovden Sportsklubb og Bykle IL er tildelt NM i langrenn del 2 for 2025. Dette besluttet nylig styret i Norges Skiforbund.

Ski-NM 2025 til Gåsbu

Vang Skiløperforening er tildelt Ski-NM 2025. Dette besluttet styret i Norges Skiforbund nylig.

Langrennsuttak VM Planica 2023

Norges Skiforbunds langrennskomite har tatt ut 25 løpere - 12 kvinner og 13 menn - i den norske troppen til VM i slovenske Planica, som arrangeres med første konkurransedag i langrenn fra torsdag 23. februar til søndag 5. mars 2023.

Uttak langrenn - WC Toblach

Skiforbundet langrenn har tatt ut 25 løpere, hvorav 12 kvinner og 13 menn, til verdenscup i langrenn i italienske Toblach fredag 3. til søndag 5. februar 2023.

Første møte i hovedkomiteen

Det første møtet i hovedkomiteen for SKI-VM Trondheim 2025 ble gjennomført i Norges Skiforbunds lokaler på Ullevål Stadion fredag ettermiddag.

Uttak langrenn - WC Les Rousses

Skiforbundet langrenn har tatt ut 27 løpere, hvorav 13 kvinner og 14 menn, til verdenscup i langrenn i franske Les Rousses fredag 27. til søndag 29. januar 2023.

Uttak til Nordisk Juniorlandskamp

Skiforbundet langrenn har tatt ut 12 løpere, seks jenter og seks gutter, til Nordisk juniorlandskamp i langrenn som arrangeres i finske Jyväskylë 17.-19. februar 2023.

Uttak langrenn - WC Livigno

Skiforbundet langrenn har tatt ut 13 løpere, hvorav seks kvinner og syv menn, til verdenscup i langrenn sprint i italienske Livigno lørdag 21. til søndag 22. januar 2023.

Uttak U23-VM Whistler, Canada

Skiforbundet langrenn har tatt ut 14 løpere - syv kvinner og syv menn - til U23-VM i Whistler Olympic Park, Canada. Mesterskapet arrangeres i perioden 29. januar til 4. februar 2023 i kombinasjon med Junior-VM hvor den norske troppen allerede er uttatt.

Uttak VM Para, Østersund

Skiforbundet langrenn har tatt ut fem løpere og en ledsager - to kvinner og fire menn - til VM Para i svenske Østersund. Mesterskapet, med det fulle navnet «Para Nordic Skiing World Championships 2023» arrangeres for langrenn i perioden 22. til 29. januar 2023.

Uttak Junior-VM Whistler, Canada

Skiforbundet langrenn har tatt ut 14 løpere - syv kvinner og syv menn - til Junior-VM i Whistler Olympic Park, Canada. Mesterskapet arrangeres i perioden 27. januar til 4. februar 2023 i kombinasjon med U23-VM. Den norske troppen til U23-VM tas ut etter Skandinavisk Cup i Falun som arrangeres til helgen.

Nå starter vi med Skisprell

Sammen med kretser og klubber inviterer Norges Skiforbund til skisprell-aktivitet i hele Ski-Norge. Moroa starter i morgen med Superlørdag på NRK1.

Miljøsamling Ridderuka 2023

Norges Skiforbund og Norges Skiskytterforbund inviterer barn og unge i alderen 10-14 år med en syns eller bevegelseshemming til miljøsamling på Beitostølen 22.-26. mars. Vi har aktivitet innen alpint, langrenn og skiskyting Påmeldingsfrist 1. februar 2023

Miljøsamling Ridderuka 2023

Norges Skiforbund og Norges Skiskytterforbund inviterer barn og unge i alderen 10-14 år med en syns eller bevegelseshemming til miljøsamling på Beitostølen 22.-26. mars. Vi har aktivitet innen alpint, langrenn og skiskyting Påmeldingsfrist 1. februar 2023

Klart for Idrettsgalla 2022

Flere av våre utøvere er nominert foran årets Idrettsgalla på Hamar lørdag 7. januar 2023. I forbindelse med årets galla, er det også klart for Superlørdag med skirenn for barn og unge direkte på NRK.

NIF-EPI02, 02
Foto: Gorm Kallestad / NTB