Hopp til innhold

Nyheter og media

Aktuelt

Her er morgendagens skistjerner

Norges Skiforbund har i dag tatt ut løperne som skal representere Norge på Morgendagens Helter- rekruttlandslag og Morgendagens Helter-juniorlandslag for den kommende 2018/19 sesongen.

NM i Alta - et samfunnsprosjekt

I helgen ble NM del to i langrenn avholdt i Alta. Skiløpere fra hele det langstrakte land samlet seg i nord for å konkurrere om de gjeve Norgesmestertittelene. Per Hindenes, leder i hovedkomiteen, er storfornøyd med Norgesmesterskapet og mener at NM i Alta var et samfunnsprosjekt.

Marit Bjørgen legger opp

Som dere kanskje har fått med dere, har jeg sagt at jeg skal bruke tiden etter sesongen på å bestemme meg for om jeg skal satse videre eller ikke som langrennsløper.

Samarbeider om bærekraft

Under det svenske skiforbundet i Falun lanserte et nytt spennende samarbeid mellom det svenske og norske skiforbundet, denne gangen med fokus på bærekraft.

Paralympics 2018

9. mars tennes den Paralympiske ild i PyeongChang. Skiforbundet har med utøvere som deltar i langrenn og alpint. Følg mesterskapet her.

57 utøvere til Holmenkollen i helgen

Til helgen er det duket for Skifest i Holmenkollen. Norges Skiforbund har tatt ut 57 utøvere som skal konkurrere under den årlige verdensomfattende FIS World Cup Nordic. Det vil konkurreres i langrenn, hopp og kombinert.

Team Nedre Romerike søker trenere

Team Nedre Romerike (TNR) er et nyopprettet treningssamarbeid for klubber på Nedre Romerike for løpere fra 15 år og eldre. Aktørene er foreløpig skiklubbene i Strømmen og Lillestrøm, Lørenskog og Skedsmo. For kommende to sesonger, med oppstart i mai 2018, søker vi følgende to nøkkelpersoner: Hovedtrener for HL-gruppa og hovedtrener for junior/senior.

30 utøvere klare

Norges Skiforbund har uttatt 30 utøvere til helgas verdenscuprenn i langrenn i Holmenkollen.

Klart for Lahti

Norges Skiforbund har uttatt utøvere til helgas verdenscuprenn i finske Lahti.

Får friplass til verdenscupen

Tiril Udnes Weng (21) fra Nes Ski og Martin Løwstrøm Nyenget (25) fra Lillehammer Skiklub får friplass i alle verdenscuprenn kommende sesong frem til jul.

Sunn Idretts jentecamp 2018

Vår samarbeidspartner SUNN IDRETT arrangerer jentecamp i Tromsø 20-22.april. Alle jenter født i 2002 og 2003 som er aktive i idrett kan delta. «Førstemann til mølla»-prinsipp, så vær rask med å melde deg på! Det er plass til 50 jenter.

Se Skandinavisk cup Direkte

Se Skandinavisk cup/Statoil norgescup i langrenn fra Granåsen direkte på SKI-TV fredag 23. februar, lørdag 24. februar og søndag 25. februar.

Første samling gjennomført

Norges Skiforbund i samarbeid med "Statoil Morgendagens helter", lanserte i 2017 et treårig mentorprogram for kvinner kalt "Morgendagens Skiledere". I helgen ble første samling gjennomført.

Ledig trenerstilling i Team Veidekke Innlandet

Team Veidekke Innlandet søker en ambisiøs og motivert langrennstrener i 80% - 100 % stilling. Tiltredelse fra sesongstart 2018-2019 (dvs. 1. mai 2018). Engasjementet er i utgangspunktet to-årig med mulighet for forlengelse.

Olympiatoppens Coaching- og treningsseminar 2018

Olympiatoppens Coaching- og treningsseminar 2018 arrangeres torsdag 19. april i auditorium A på Norges Idrettshøgskole kl. 1000 – 1500. Tema: Gode miljøer for idrettslig utvikling – fokus på trenernes rolle.

Se Statoil norgescup Direkte

Se Statoil norgescup for seniorer i langrenn fra Åsen i Nannestad direkte på WWW.SKI-TV.NO fredag, lørdag og søndag.

Fem utøvere til Finland

Norges Skiforbund Langrenn har tatt ut fem utøvere til verdenscupfinalene i World Para Nordic Skiing (IPC) i finske Vuokatti denne uka.

Klart for junior-VM

Fra 28. januar til 3. februar arrangeres årets junior-VM i nordiske grener i sveitsiske Kandersteg/Goms. Parallelt arrangeres også U23-VM i langrenn.

Seefeld

Norges Skiforbund har tatt ut utøvere til helgas verdenscuprenn i østerrikske Seefeld.

IPC WC Oberried

I morgen starter WC runde to for Para-utøverne i langrenn med mellomdistanse klassisk. Norge stiller med en større tropp her enn vanlig da også 4 utøvere fra rekruttlaget har kvalifisert seg.

Uttak OL

Mandag 15. januar tok Olympiatoppen ut nye utøvere.

Planica

Norges Skiforbund har uttatt løpere til helgas verdenscuprenn i slovenske Planica.

Lovise Heimdal Foto: NTB scanpix

13 utøvere til U-23 VM

Skiforbundet har tatt ut 7 menn og 6 damer til U-23 VM i Obergoms, Sveits. Mesterskapet går på ca. 1300 m høyde i de sveitsiske alper.

Alt om Ski-NM

Ski-NM på Hamar arrangeres fra 11.-14. januar. Alt om mesterskapet her.

Dresden

Norges Skiforbund sender 13 utøvere til helgas sprinthelg i tyske Dresden.

Prisvinnere Idrettsgallaen

Priser til Marit Bjørgen, Johannes Høsflot Klæbo og Birgit Skarstein. Her er prisvinnerne fra Idrettsgallaen.

Regler ved smøring av ski

På Vårmøtet til langrenn 2017 ble det vedtatt regler for opphold og bruk av smørefasiliteter ved NSF arrangement.

Siste frist for påmelding

Vi minner om at siste frist for påmelding til NM på Gåsbu, er tirsdag 2. januar. Det er ikke anledning til etteranmelding.

NIF-EPI03, 03
Foto: Terje Pdersen, NTB Scanpix