Hopp til innhold

Nyheter

Aktuelt

Sammenlagtvinnere Equinor Norgescup 2019/2020

Premier i Equinor Norgescup gis av Norges Skiforbund Langrenn. I U23 og junior er det Langrennsportens Venner som gir stipender for å støtte «morgendagens helter» i sin videre satsing.

Norge reiser ikke til USA/Canada

Langrennskomiteen har i samråd med langrennsledelsen besluttet at den norske troppen til verdenscupavslutningen i Canada og USA ikke reiser.

European Winter Para Sport Event

15 nasjoner deltok i dette arrangementet i Polen, som omfattet langrenn, skiskyting, alpint og snowboard. Norge stilte med 4 langrennsløpere.

Klare for Holmenkollen

Norges Skiforbund stiller med 56 utøvere i helgas verdenscuprenn i Holmenkollen i hopp, kombinert og langrenn. Holmenkollrennene markerer også starten på årets RAW AIR.

Se junior-VM Direkte

Se program, tidsskjema og junior-VM direkte fra Oberwiesenthal 29. februar til 8. mars.

Folkefest i Granåsen

Til tross for ekte trøndersk vær med sol i det ene minuttet og snøstorm det neste kan man ikke klage på folkelivet i Granåsen i helgen. Det var god stemning fra start til slutt, å sett med norske øyne har det vært en fantastisk helg.

Vibeke Skofteruds barneskirenn

Barnas eget World Cup-renn blir i år arrangert søndag 1.mars fra 14:00 – 16:30 og har i år fått navnet etter Vibeke Skofterud. Rennet arrangeres på Konnerud.

Drammen-sprinten flyttes

Årets Drammen-sprint onsdag 4. mars flyttes til Konnerud på grunn av at værsituasjonen har gjort snøproduksjon for krevende.

Uttak Skiforbundet langrenn - VM Nordiske grener Junior og U23

VM Nordiske grener for Junior og U23 finner sted 28. februar til 8. mars 2020 i tyske Oberwiesenthal. Stedet ligger i Sachsen, nært grensen til Tsjekkia, og er godt kjent for skisport. De totalt 30 uttatte løperne som skal representere Norge i VM for Junior og U23 i langrenn er:

Uttak langrenn - SkiTour2020

SkiTour2020 starter lørdag 15. februar med konkurranser i Östersund, Åre, Storlien-Meråker og avslutning i Trondheim søndag 23. februar.

UTSTYRSORDNINGEN 2019

Det er nå klart for en ny søknadsrunde. Ordningen omfatter utstyr kjøpt i 2019. Med fakturadato i 2019. Søknadsfristen er 4. mars 2020.

Sju kongepokaler i vinter

Norges Skiforbund har fått tildelt sju kongepokaler i vinter fordelt på grenene langrenn, alpint, kombinert, hopp og randonee.

Trenerkurs langrenn på Island

Vi håper vi ser enda flere islandske langrennsløpere i fremtiden, og at miljøene har fått tilført kompetanse som gjør at utviklingen fortsetter etter at en av våre mest rutinerte trenerutviklere, Ingunn Fossmellem, nå har gjennomført trenerkurs på islandske Akureyri.

Trener 2 med studiepoeng

På høgskolen Innlandet avdeling Elverum, vil vi 25. april starte opp samlingsbasert trener 2 med 10 studiepoeng. Påmeldingsfrist er 15.februar 2020.

Sunn Idrett innlemmes i Norges idrettsforbund

- Sunn Idrett er viktig for hele Norsk idrett. Ved å få Sunn Idrett inn i vår organisasjon, ønsker vi å spre viktig kompetanse til hele idretts-Norge, og oppnå en enda større effekt av arbeidet, sier Karen Kvalevåg, generalsekretær i Norges idrettsforbund.

Det blir NM på Konnerud

Under en befaring med Skiforbundet, teknisk delegert og Løypegjengen ble det bestemt at arrangementet skal gjennomføres.

12 løpere til Nordisk juniorlandskamp i Falun

Skiforbundet langrenn har tatt ut seks jenter og seks gutter til Nordisk juniorlandskamp i Falun 24. - 26. januar 2020. Uttaket er gjort på bakgrunn av sammenlagtresultater i Equinor Norgescup på Lygna i januar i år.

Smørevettregler og fluortiltak

Norges Skiforbund innfører fluorforbud for alle klasser i alle NSFs grener til og med aldersgruppe 16 år, samt smørevettregler og HMS tiltak.

Historisk WC-helg i Dresden

Norges Skiforbund sender 17 utøvere til sprinthelgen i tyske Dresden. For første gang i historien er det para-World Cup sammen med FIS World Cup.

Skandinavisk cup Nes

Det er klart for Skandinavisk cup i langrenn på Nes fra 3.-5. januar med god deltakelse fra de nordiske landene, samt de baltiske stater.

Nominasjonene til Idrettsgalla 2020

Hovedjuryen for Idrettsgalla 2020 avsluttet onsdag sitt arbeid. Fra Norges Skiforbund er det nominerte utøvere fra kombinert, langrenn, hopp og alpint.

SKI-NM 2020

Det nærmer seg årets SKI-NM på Konnerud. Her finner dere lenke til arrangørenes nettsider.

Uttak langrenn - Tour de Ski 2019/20

Til Tour de Ski i Lenzerheide 28.-29. desember 2019, Toblach 31. desember 2019 og 1. januar 2020 samt Val di Fiemme 3.-5. januar 2020, stiller Norge med full tropp; ti kvinner og ti menn.

Husk smørevettreglene!

På Vårmøtet til NSF Langrenn i mai 2017 ble det vedtatt regler for opphold og bruk av smørefasiliteter ved NSF arrangement.

nif-epi04, 04
Foto: NSF