Hopp til innhold

Johannes Høsflot Klæbo vant jaktstarten i Granåsen under Toppidrettsveka. Simen Hegstad Krüger ble nr. 2 og Alvar Myhlback nr. 3. Foto: Joakim Halvorsen / NTB

Toppidrettsveka feirer 20 år

Toppidrettsveka feirer 20 år og inngår et samarbeid med VM 2025. Arrangørene ønsker seg 10 000 tilskuere til Granåsen 14.-17. august.

Toppidrettsveka er en av de største og viktigste sommerskikonkurransene i verden. I løpet av de siste 19 årene har arrangementet hatt besøk av verdenseliten i langrenn på små og store steder som Aure, Hitra, Orkdal, Kyrksæterøra, Kristiansund og Trondheim.

Ski-VM går inn som en av hovedsamarbeidspartnerne til Toppidrettsveka. Arrangementene skal samarbeide om blant annet frivillighet, bærekraft og Granåsen som arena.

 

Årets Toppidrettsveka er det 20. i rekken og 192 dager etter finalen i Granåsen starter VM på ski på samme plass. Dette feires med at Toppidrettsveka og Ski-Vm Trondheim 2025, sammen med partnerne Coop og SpareBank 1 SMN, inngår et samarbeid om å få 10 000 tilskuere til Granåsen lørdag 17. august. Dette er en kjempemulighet til å skape entusiasme og engasjement inn mot VM på ski. Det blir rigget opp til en aktivitetsdag for hele familien med Barnas mini-VM og en stor aktivitetspark. Dagen avsluttes med finalen i Toppidrettsveka, hvor hele verdensliten kommer for å konkurrere i VM-løypene.

 

Arrangørene opplever enorm interesse blant utøverne og mange av landslagene kommer til Trondheim for å forberede seg til vinterens store begivenhet. Kan blant annet nevne at Norge, Sverige, Frankrike, Finland, Sveits og USA alle legger treningssamling til Trondheim i forbindelse med Toppidrettsveka.

Toppidrettsveka 2024 gjennomføres 14. – 17. august, med fire TV-sendte konkurranser fra Hitra, Aure og Trondheim.

Se også Toppidrettsvekas nettsider

NIF-EPI01, 01