Hopp til innhold

Ny trener: Tinus Dahl. (Foto: Sander Buraas Jonassen / NSF)

Tinus Dahl blir trener for Equinor rekruttlandslag

34 år gamle Tinus Dahl forlater Team ELON Oslofjord og blir trener for Equinor rekruttlandslag.

Dahl får ansvar for både kvinner og menn. Han er ansatt i 100 prosent stilling. 

Landslagssjef Ulf Morten Aune og fagsjef Per Elias Kalfoss har ledet ansettelsesprosessen.

– Tinus er en systematisk og hardtarbeidende trener som kan vise til strålende resultater for Team Elon Oslofjord. Vi har sikret oss en meget god trener for Equinor rekruttlandslag. Denne ansettelsen viser også at det er gode muligheter til å avansere på karrierestigen i NSF-systemet, sier Aune og Kalfoss.

Dahl har bodd i Oslo siden 2011, men kommer opprinnelig fra Kodal utenfor Sandefjord. Han har vært trener på ulike nivåer de siste 13 årene, hvorav siste åtte på seniornivå.

– Jeg er veldig spent og gleder meg til å snakke med alle løperne og møte gjengen for første gang. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang og høre litt mer om hva utøverne har gjort tidligere. Det er en gruppe med dyktige og kompetente løpere. Sammen skal vi forme kulturen, finne felles filosofi og løfte hverandre, sier Dahl.

Han har trent Team ELON Oslofjord de tre siste sesongene, før det var han i Lyn Ski.

– Jeg kommer fra et lag som har fungert veldig godt over flere år. Det er tungt å forlate et veldig bra lag, men samtidig gleder jeg meg til å gå i gang med Equinor rekruttlandslag-gjengen. Fire av løperne har jeg jobbet med før, så jeg gleder meg til å bli gjenforent med dem. Det er gode rammer rundt laget og jeg gleder meg til å komme i gang, sier Dahl.

NIF-EPI01, 01