Hopp til innhold

Skipresident Tove Moe Dyrhaug og Indira Liseth.

Historisk para-øvelse vedtatt

For første gang i historien arrangeres FIS Nordic World Ski Championships med en para-konkurranse inkludert. Det skjer med para-sprint for stående, sittende og synshemmede for både kvinner og menn under Ski-VM Trondheim 2025.

Under FIS-vårmøte i slovenske Portoroz presenterte VM-sjef Åge Skinstad og operativ leder Kristin Mürer Stemland i dag det endelige programmet for para-konkurransen under VM Trondheim 2025, som nylig ble vedtatt. Kvalifisering for para-sprint blir tirsdag 4. mars og finalene går onsdag 5. mars 2025.

– Vår ambisjon om å gjennomføre det mest bærekraftige ski-VM noensinne. Det handler ikke minst om inkludering og like muligheter, sier VM-sjef Åge Skinstad
 – 5. mars neste år vil publikum få en svært spennende opplevelse på langrennsstadion i tillegg til i hoppbakken. Da konkurreres det både i klassisk «Team Sprint» og «Para Sprint» for kvinner og menn «om en annen». På kvelden skal det dermed deles ut hele 18 para-medaljer på Medal Plaza i Trondheim sentrum med mange tusen tilskuere.

– Det er en stor og spennende operasjon å inkludere en parakonkurranse i et ski-VM, sier operativ leder Kristin Mürer Stemland.
– Løyper skal tilpasses, team service skal tilrettelegges, transport og innkvartering skal på plass og NRK skal sende alt direkte. Vi gleder oss veldig til å få dette til sammen. Det skal bli en opplevelse for både utøvere, støtteapparat, tilskuere og TV-publikum, sier Stemland.

– Ski-VM Trondheim 2025 ønsker å bidra til å gjøre sitt aller beste for at bærekraftsmålet nås, slik at neste arrangør i Falun 2027 kan ta med seg erfaringen og bli enda bedre enn oss, understreker VM-sjef Skinstad.
– Skal vi ta skiidretten et steg videre i riktig bærekraftsretning må vi gjøre det sammen.

Les også: Refeat fra møtet i langrennskomiteeen i FIS

nif-epi04, 04