Hopp til innhold

Petter Maurseth Blindheim blir para-trener langrenn. (Foto: NSF)

Blindheim blir trener for paralandslaget

Petter Maurseth Blindheim (31) blir landslagstrener for para-langrenn. Allerede i slutten av mai venter første landslagssamling i Torsby.

31-åringen går inn i teamet sammen med Emilie Johanne Hagen. Blindheim erstatter Magnus Evenby som ga seg etter forrige sesong.   

– I Petter har vi fått en veldig engasjert og strukturert trener. På tross av sin unge alder har han allerede lang erfaring. Vi tror at Petter, sammen med Emilie og laget, kan bidra til å ta ytterligere steg mot VM i 2025 og Paralympics i 2026, sier landslagssjef Ulf Morten Aune. 

Blindheim var sportssjef langrenn i Lillehammer Skiklub fra 2016 til 2023 og trener for Team Sørvest 23/24. 31-åringen kommer opprinnelig fra Voss, hvor han representerte Bulken IL. 

– Det er utrolig mye spennende som skjer rundt para. En stor utfordring med utøvere på høyt nivå venter, sier Blindheim. 

Til vinteren skal parautøverne for første gang delta under VM i nordiske grener. Det skjer på hjemmebane i Granåsen, Trondheim. 

– Det blir helt fantastisk. En opplevelse for livet og noe å fortelle barnebarna om. Det er utrolig flott at Norge går foran. Vi gleder oss veldig til å konkurrere i Trondheim til vinteren, sier Blindheim. 

– Hva kan du fortelle om egen karriere? 

– Det er lite å skryte av fra tiden som aktiv. Jeg flyttet til Lillehammer i 2011 for å bli god, men det var veldig mange andre som også ønsket å bli gode langrennsløpere, så jeg fant raskt ut at det var bedre å stå på andre siden av gjerdet og satse som trener/leder, sier Blindheim. 

I slutten av mai reiser paragjengen til Torsby, Sverige. Det blir første samling for den nye treneren. 

NIF-EPI02, 02