Hopp til innhold

Pål Gunnar Mikkelsplass og Marit Bjørgen blir assistenttrenere på kvinner elite. (Foto: Erik Johansen / NTB)

Bjørgen og Mikkelsplass blir assistenttrenere kvinner elite

Skiheltene Marit Bjørgen og Pål Gunnar Mikkelsplass går inn som trenere på langrennslandslaget.

Duoen blir assistenter under hovedtrener Sjur Ole Svarstad på kvinner elite.

– Det startet med at Sjur Ole spurte meg om det kunne være aktuelt. Jeg har veldig sans for han. Fra før kjenner jeg utøvergruppa og vet hva de står for. Det å være med der og bidra, er noe jeg brenner for. Det med Marit er enda et punkt, og det blir veldig spennende å ta del i hennes erfaringer og ikke minst jobbe med henne. Hovedmålet er VM på hjemmebane. Det gir ekstra giv i ei gruppe og mesterskap i Norge er noe helt spesielt. Det blir helt rått, sier Pål Gunnar Mikkelsplass. 

– Denne rollen var ikke i tankene mine for tre uker siden, men jeger utrolig takknemlig for at Sjur Ole ringte meg og viste interesse. Så har det vært en prosess og motivasjonen og engasjementet har bare vokst og vokst. Jeg er jo glad i langrenn, og det å få jobbe med dedikerte utøvere er jeg både kjempeglad og ydmyk for. Jeg har jo ingen trenererfaring på dette nivået, men sitter med mye kunnskap gjennom en lang karriere med opp og nedturer. Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben, bli godt kjent med jentene og få jobbe sammen med Sjur Ole og Pål Gunnar, sier Marit Bjørgen.   

Landslagssjef Ulf Morten Aune har sammen med Per Elias Kalfoss, fagsjef langrenn, ledet ansettelsesprosessen og gjennomført en rekke intervjuer med aktuelle trenerkandidater.

– Vi har hatt en god og grundig ansettelsesprosess med svært mange dyktige kandidater som ønsker å bidra i norsk langrenn. I Marit og Pål Gunnar får vi to svært kunnskapsrike trenere med allsidig bakgrunn. Begge vet hva som kreves for å nå til topps. Vi er helt sikre på at de to sammen med hovedtrener Sjur Ole Svarstad vil utgjøre et særdeles kompetent trenerteam inn mot VM på hjemmebane. Samtidig vet vi at det sitter mange andre dyktige trenere der ute som er skuffet over ikke å få muligheten, sier landslagssjef Ulf Morten Aune.

Daglig leder NSF langrenn, Cathrine Instebø, gleder seg over ansettelsen av Bjørgen og Mikkelsplass. 

– Spesielt gledelig er det at vi i Marit får en kvinnelig trener på øverste nivå. Jeg er stolt over at vi får tidenes kvinnelige vinterolympier med på laget på veien mot ski-VM i Trondheim. I Pål Gunnar får vi inn en rutinert trener som kan vise til svært gode resultater. I Sjur Ole, Marit og Pål Gunnar har vi et drømmeteam, sier Instebø. 

NIF-EPI03, 03