Hopp til innhold

Edvard Sandvik, Morten Borgersen (Anton Sport), Harald Ø. Amundsen og Hedda Bakkemo.

Stipend til Bakkemo og Sandvik

Langrennsløperne Hedda Bakkemo (22) fra Gjøvik og Edvard Sandvik (22) fra Oslo ble i dag de to første mottagerne av «HØAnton-stipendet», som deles ut av World Cup-vinner Harald Østberg Amundsen (25) og hans sponsorer.

Den ferske World Cup- og Tour de Ski-vinneren fra Asker tok i fjor initiativ til å opprette stipendordningen, sammen med sin personlige sponsor Anton Sport. I dag stod han selv for utdelingen til de to vinnerne. Stipendet inneholder 20.000 kroner i pengestøtte til hver av vinnerne, samt velfylte gavekort på sports- og treningsutstyr fra Amundsens sponsorer.

– Jeg vet selv hvor mye hver krone i støtte betyr når du er god og står på terskelen mellom junior- og seniornivå. Derfor er det er deilig å kunne gi noe tilbake. Vi mottok 54 søknader, og nær sagt alle holdt et veldig høyt sportslig nivå. Det som ble utslagsgivende for Hedda og Edvard, var flammen, drivkraften og perspektivene for å nå små og hårete mål, som de klarte å formidle i sine søknader, sier Harald Østberg Amundsen.

– Planen er at dette stipendet skal vokse gjennom årene, slik at vi jevnt og trutt kan øke antallet utdelte stipender, sier han.

De to vinnerne ble på forhånd oppringt av Amundsen og fikk nyheten servert. Gleden var stor.

– Det var stort, og jeg er stolt. Det gir en ekstra motivasjon når initiativet og støtten kommer fra et forbilde som Harald, sier Hedda Bakkemo.

– Inspirasjonen får en ekstra boost når slike ting kommer uventet. Å satse langrenn på toppnivå er et økonomisk minusforetak så lenge man ikke er på et landslag, og som student ved siden av satsingen kan jeg nå fokusere enda mer på å gå raskere, sier Edvard Sandvik.

Nøkkelfakta om de to stipendvinnerne
Edvard Sandvik, 22 år.
Klubb: Kjelsås
Beste resultater:
- 11. plass 5- mila Holmenkollen World Cup 2024
- Bronsemedalje 10 km klassisk, U23 VM Planica 2024
- 2. plass norgescup sprint Lygna
- 2. plass norgescup Lygna, 20 km fri.
- Vant U23 Norgescupen sammenlagt
- sølvmedalje U23 NM 10 km fri.

Edvard studerer i tillegg maskiningeniør 75% på NTNU.

Hedda Bakkemo, 22 år.
Klubb: Gjøvik Skiklubb
Beste resultater:
NM gull sprint klassisk Beitostølen, fikk utdelt Kongepokal.
1. plass distanse U23, Nes
3. plass norgescup sprint, Nes
Gikk verdenscup sprint i Drammen
Har U23 NM-gull i sprint fra tidligere.
Utenom satsingen jobber Hedda som trener for en gruppe med parautøvere.

NIF-EPI03, 03