Hopp til innhold

Vant World Cup sammenlagt

Vilde Nilsen sikret søndag sammenlagtseieren i World Cup i canadiske Prince George.

Nilsen vant også kveldens finalerenn over 20 km klassisk fellesstart med 28 sekunders margin til ukrainske Liudmyla Liashenko. Dermed tok hun sin åttende strake World Cup-seier.
– Jeg er veldig godt fornøyd med den prestasjonen med å vinne åtte av åtte mulige seiere i World Cup. Dette viser at trening gjennom en hel sesong uten skader og sykdom gir resultater.  Jeg er også svært takknemlig med å reise på tur med et så bra lag.  Nå er fokuset å trene videre mot VM i Trondheim neste år og Paralympics i Italia om to år, sier Nilsen.

Thomas Karbøl Oxaal med ledsager Geir Lervik gikk inn til femteplass i mennenes klasse. Karbøl Oxaal viste svært gode takter i sesongstarten, men har slitt etter jul.
– Dette har vært en sesong preget av for mye sykdom og problemer med luftveiene. Formen etter jul har ikke vært bra nok, og jeg trodde jeg hadde mer inne. Det er bare å komme tilbake sterkere neste sesong, sier han.

Etter lørdagens seier
Vilde Nilsen gikk inn til en suveren seier i sprint i canadiske Prince George i kveld. Dermed tok hun sesongens syvende strake seier i World Cup.  
Vilde Nilsen var best i kvalifiseringen, semifinalen og i finalen. Hun var fullstendig overlegen i sprintkonkurransen.

– Jeg er veldig fornøyd. Prologen gikk bra også gikk jeg kontrollert i semifinalen. Seieren i finalen satte «Prikken over i-en» på en strålende dag her i Prince George i kveld, forteller Vilde Nilsen.

Ukrainske Liudmyla Liashenko tok annenplassen.

Nilsen leder World Cup sammenlagt klart foran søndagens avslutningsrenn i Canada. Det er Liashenko som kun i teorien kan snyte Nilsen for sammenlagtseieren i World Cup. 

Thomas Karbøl Oxaal med ledsager Geir Lervik kom seg videre fra prologen til semifinalen, men der ble det stopp. Karbøl Oxaal viste riktignok fine takter i kveldens sprint.

Etter torsdagens seier
Vilde Nilsen gikk inn til en suveren World Cup-seier på 5 km klassisk i canadiske Prince George i kveld. Dermed tok hun sesongens sjette strake seier.
– Jeg kjente meg sterk i dag, og er veldig godt fornøyd med resultatet og formen generelt. Forholdene var tunge, og egentlig er ikke jeg noen stor tilhenger av slike slush-forhold vi hadde i dag. Uansett er det godt å være tilbake i kjente takter der jeg har vunnet VM-gull tidligere, sier en fornøyd Vilde Nilsen.

Hjemmehåpet Natalie Wilkie tok andreplassen, 55 sekunder bak Nilsen, mens Liudmyla Liashenko ble nummer tre.

Thomas Karbøl Oxaal. med ledsager Geir Lervik ble nummer sju i herrenes 5 km. Svenske Zebstian Modin vant rennet.
– Jeg valgte å stake i dag, men er ikke sterk nok for dette i disse løypene. Jeg er skuffet over at jeg ikke klarte å få det til bedre, sier Karbøl Oxaal.
Han sikter seg nå inn mot lørdagens sprint hvor han har større ambisjoner. 

NIF-EPI02, 02