Hopp til innhold

Vilde Nilsen er klar for World Cup i Canada. (Foto: Geir Olsen / NTB)

Uttak World Cup i Canada

Norges Skiforbund Langrenn stiller med to deltakere i World Cup-finalen i para i Canada.

Torsdag starter World Cup-avslutningen for para-langrenn i Prince George, Canada. Den norske troppen er på plass i Prince George for å gjøre seg klare til World Cup-finalen. Vilde Nilsen leder World Cup sammenlagt i suveren stil, og ligger svært godt an til å vinne i sammendraget. 

Disse stiller for Norge:
Vilde Nilsen, Kvaløysletta Skilag)
Thomas Oxaal, Sauda IL (ledsager - Geir Lervik)

Vilde Nilsen vant samtlige (5) konkurranser i WC-periode 1 i Italia. Hun har vist god form gjennom hele vinteren og ser frem til å avslutte sesongen der hun fikk sitt virkelige gjennombrudd i langrennssirkuset med fire VM gull i 2019. 

Thomas var også med i VM i 2019, men har tatt store steg siden den gang og stiller sterkere på samtlige distanser. Thomas ble syk i World Cup-periode 1 i januar, men fikk allikevel med seg en pallplass før han måtte reise hjem til Norge. Thomas hadde en veldig god innledning på sesongen som har med sin faste ledsager Geir Lervik.

Program (norske tider):
Torsdag 14. mars 18:00-22:00: - 5 km klassisk
Lørdag 16. mars 18:00-00:00  - Sprint fri teknikk
Søndag 17. mars 18:00-23:15 - 20 km klassisk, fellesstart

nif-epi04, 04