Hopp til innhold

Det er klart for ski-NM igjen. Her fra Beitostølen tidligere i år (NTB)

Rekorddeltakelse for langrenn

Det er klart for tre NM-dager i langrenn under den store NM-uka i Lillehammer torsdag, fredag og lørdag med rekorddeltakelse. Aldri før har det vært cirka 1100 løpere påmeldt i et NM på ski.

– Dette er fantastisk. Vi setter rekord under NM-dagene i Lillehammer denne uka, og dette viser at langrennssporten står utrolig sterkt i ski-Norge. Vi er helt avhengig av å rekruttere godt til det øverste nivået i norsk langrenn, og dette er en stor seier til våre dyktige skiklubber i alle våre skikretser. Synligheten vi oppnår gjennom NRK denne uka, er også av stor betydning for oss. NM på ski er blitt et fantastisk TV-produkt med en hel dags sending på NRK både fredag og lørdag i tillegg til teamsprinten i beste sendetid torsdag rett før Dagsrevyen. Dette er viktig for interessen rundt langrenn, og jeg blir superglad når jeg hører om påmeldingstallene for konkurransene denne uka, forteller daglig leder i langrenn i Norges Skiforbund, Cathrine Instebø.

Med alle de beste løperne på plass, så er det mange skitalenter som får måle krefter med verdenseliten i langrenn på Birkebeineren Skistadion.

Arrangementssjef for langrenn, Erik Husby, gleder seg ekstra stort over den store interessen. Han opplyser at det historisk er 5/10 km på NM på Lygna 2019 størst med 719 startende løpere. Nå slås den rekorden betydelig.

Påmeldingene under denne ukes mesterskap fordeler seg på cirka 950 (junior og senior) deltakere på 5/10km fredag og i underkant av 400 deltakere (senior) på 30/50km lørdag. Det ser ut til å bli rekorddeltakelse i alle øvelser.

NM på ski begynte allerede tirsdag med hopp stor bakke, og avsluttes 24. mars. Her konkurreres det i telemark, randonee, kombinert, hopp og langrenn. I forbindelse med NM på ski arrangeres også NM-veka og Norgesleker. I forbindelse med mesterskapet arrangeres det også rekrutteringsaktiviteter som Barnas Mini VM og Skisprell.

Mesterskapets nettside

nif-epi04, 04