Hopp til innhold

Tildelt Holmenkollmedaljen: Simen Hegstad Krüger. (Foto: Steinar Bjerkmann)

Hegstad Krüger tildelt Holmenkollmedaljen

Simen Hegstad Krüger ble i helgen tildelt Skisportens høyeste utmerkelse: Holmenkollmedaljen.

Det var kronprins Haakon som overrakte medaljen på kongetribunen under World Cup-helgen i Holmenkollen.

Holmenkollmedaljen er delt ut siden 1895. Den tildeles utøvere som over tid har hatt fremragende resultater i nordiske grener nasjonalt og internasjonalt. Det tas hensyn til resultater i Holmenkollen. 

Skiforeningen skriver følgende om Hegstad Krüger:

«Siden den første verdenscupseieren i 2017, har Simen Hegstad Krüger (30) vært i verdenstoppen i langrenn. Sitt endelig gjennombrudd fikk han under OL i Sør-Korea, der han etter et fall tidlig i løpet gikk inn til gull i skiathlon. Siden den gangen har han gjentatte ganger vist sterke resultater, spesielt i skøyting, og vært på pallen hver sesong. 2023 ble et spesielt suksessrikt år, der han både ble VM-konge i Planica og kunne avslutte sesongen med seier i 5-mila i Holmenkollen.

Ved siden av resultatene utmerker Krüger seg også utenfor sporet når han stiller opp for klubben sin, Lyn ski. Krüger bidrar både under klubbmesterskap og stiller opp som instruktør på sommerskiskolen. Han beskrives som en viktig rollemodell og forbilde for fremtidige skiløpere, både i og utenfor hans egen klubb».

NIF-EPI02, 02