Hopp til innhold

Start G16-stafett søndag

Godt gjennomført hovedlandsrenn på Gålå

Sist helg var det hovedlandsrenn på Gålå. Dette ble et fint arrangement og en fin helg for de som deltok. Det var også felles smøreopplegg under hovedlandsrennet, der både Skydda og Swix stilte med kompetanse og utstyr.

Hovedlandsrennet ble arrangert i Gålå idrettsanlegg av arrangørklubbene Sør-Fron IL, Harpefoss IL, Tormod Skilag , Vinstra IL og Ruste IL. 230 frivillige gjorde en veldig god jobb og helga ble en opplevelse unge skiløpere neppe vil glemme. Det var mange unge langrennsløpere som gikk på Gålå, i overkant av 700 var deltok. 

Felles smøreopplegg på hovedlandsrennet
Under hovedlandsrennet for langrenn og kombinert var det felles smøring under hele helga. Swix stilte med smøreprodukter som ble utdelt til smørerne. Skydda ved Bård Kulseth ga viktig informasjon om helse- og miljøtiltak som bør tas i bruk når en smører ski. De sørget for at alle skikretsers smørere får god informasjon om HMS. Skydda fortalte om viktigheten ved å bruke maske og hvordan man skal bruke den når man behandler ski. De informerte også om rutiner rundt bytte av filter på masker. 

 Bård Kulseth fra Skydda informerte om helse- og miljøtiltak. 

Hver krets fikk en kvote på antall smørere og logistikkpersonell de kunne bruke. Kvotene på smørere og logistikkpersonell var bestemt av hvor mange deltakere hver skikrets hadde påmeldt til hovedlandsrennet. Swix var felles smøreleverandør og stilte blant annet med dagsaktuelle glid og festeprodukter og renseprodukter til både glid og feste. Et begrensa antall smøremaskiner som forenkler jobben med å legge på grunnvoks og klister var mulig for smørerne å bruke. Dette bidro til et jevnere resultat av smørejobben som ble gjort.

Gjennom helga var det utfordrende smøreforhold, men mye tydet på at felles smøreopplegg bidro til at det ble så rettferdige forhold som mulig for alle løpere.

- Langrennscrossen i årets hovedlandsrenn samlet svært gode deltakerantall. En langrennscross som denne er veldig positivt og utvikler løpernes skiferdigheter, sier utdanningsansvarlig for NSF langrenn Pål Rise. Løypa var laget av skiklubbutvikler Marianne Myklebust og Bjørnar Bakken fra arrangøren. 

NIF-EPI02, 02