Hopp til innhold

Petter Northug i mål etter søndagens 20 KM

Strålende helg på Nes

I helgen ble det arrangert Equinor norgescup på Nes. Det ble en fin skihelg med mange gode skiprestasjoner. Blant annet ble det gjort et overraskende comeback av selveste Petter Northug.

I helgen ble det også gjennomført Equinor norgescup på Nes, som ble en stor suksess. Mange tilskuere hadde tatt turen opp til Nes ski- og sykkelanlegg for å bevitne helgens Equinor norgescup. Petter Northug gjorde comeback i Equinor norgescup denne helgen, det trakk både tilskuere og tv-seere til Nes. 

- Det er utrolig viktig at de beste i Norge som ikke går World Cup får konkurrert på høyest mulig nivå. Dette er en del av årsaken til at vi er så gode. Det å legge til rette for gode arrangement og at det er attraktativt for de nest beste å kunne være på start er viktig for norsk langrenn, sier landslagssjef Ulf Morten Aune.

Norgescuphelga startet med sprint i fri teknikk på fredag. I damenes renn vant Julie Myhre (Byåsen IL) foran Julie Bjervig Drivenes (Lommedalens IL) og Hedda Bakkemo (Gjøvik SK) tok tredjeplassen. I herrenes renn ble det overraskende seier til Magnus Øyaas Håbrekke (Byåsen IL). Han vant foran Gjøran Tefre (Førde IL) og Johan Bjørtomt (Gjerdrum IL).

I lørdagens 10 KM gjorde Petter Northug comeback i Equinor norgescup og det endte med en 35. plass. Iver Tildheim Andersen (Rustad IL) vant rennet foran Gjøran Tefre (Førde IL) og Håvar Hovde (Mjøsski) overrasket med sin tredjeplass. Hos kvinnene vant Nora Sannes fra Kjelsås IL foran klubbvenninne Sofie Nordsveen Hustad. Tuva Brusveen-Jensen (Lyn Ski) tok tredjeplassen.

- Equinor norgescup er viktig for utøvere som ønsker å kvalifisere seg til World Cup. Disse utøverne trener for å konkurrere på høyest nivå, derfor er Equinor norgescup en sterk bidragsyter til at vi har så mange gode skiløpere i Norge. Den store konkurransen gjør at løperne pusher hverandre til å bli enda sterkere, fortsetter Aune.

Helgen ble avsluttet søndag med 20 KM intervallstart klassisk. Der tok David Thorvik (Kjelsås IL) seieren. Han slo Petter Northug med 26 sekunder. Northug kom på en overraskende annenplass da han staket gjennom søndagens 20 KM. Northug imponerte kommentatorene Jan Christian Bjørn og Åge Skinstad med sin prestasjon. Petter var selv fornøyd med egen prestasjon, men fikk det tøft på de siste rundene.

– Det var et helvete de siste to rundene. Jeg åpnet litt for hardt og var veldig kokt. Til slutt knakk jeg sammen teknisk, sa Northug til rettighetshaver VGTV etter målgang.

- Fantastisk bra at Petter går Equinor norgescup. Petter er Petter og har fortsatt en magisk kraft på både publikum og media, avslutter Ulf Morten Aune. 

Hedda Østberg Amundsen (Asker Skiklubb) vant søndagens 20 KM klassisk for kvinnene. Anna Svendsen (Tromsø SK) tok annenplassen halvminuttet bak Amundsen. Anikken Gjerde Alnæs (Rustad IL) gikk inn til tredjeplass kun tre sekunder bak Svendsen. 

 
Hedda Østberg Amundsen vant 20 KM intervallstart. 

NIF-EPI03, 03