Hopp til innhold

Vilde Nilsen etter seieren i Toblach

Vant World Cup-åpningen

Vilde Nilsen utklasset konkurrentene i sesongåpningen i italienske Toblach onsdag.

23-åringen fra Tromsø ledet fra start til mål i sesongens første World Cup-renn. Nilsen vant med ett minutt og 16 sekunder ned til annenplassen og over to minutter til tredjeplassen i 10 KM klassisk intervallstart for kvinner. Kanadiske Brittany Hudak tok annenplassen og Liudmyla Liashenko fra Ukraina kom på tredjeplass.

Hun innfridde dermed forventningene til trener Magnus Evenby som trodde på seier før rennstart. Seieren er en god start mot det store målet denne sesongen, nemlig å vinne World Cup sammenlagt.

– Jeg er veldig fornøyd med dagens renn. Det var en løype som passet meg perfekt med mye stakepartier der jeg fikk ut mitt potensiale. Det var tungt, men alt i alt veldig fornøyd med resultatet og egen prestasjon. Jeg må også takke laget som diska opp med knallgode ski og gode sekunderinger underveis, forteller Vilde Nilsen.

Indira Liseth gjorde et godt renn i Toblach og kom på sjetteplass i det som var årets første World Cup-renn.
–Utrolig gøy å være tilbake i World Cup. Jeg kjempet hardt ute i løypa og fikk til å jobbe med arbeidsoppgavene mine. Et godt løp som dette betyr utrolig mye for meg, sier Indira Liseth.

  Indira Liseth

- Veldig gøy å være ordentlig i gang igjen. Det var en fin start av oss og veldig bra av Vilde som vinner overlegent i sin klasse. I tillegg artig med Indira som gjør et veldig godt løp. Thomas hadde ikke helt dagen i dag, men har veldig troa på at han kommer sterkere tilbake imorra, sier landslagstrener Magnus Evenby.

Thomas Karbøl Oxaal og ledsager Geir Lervik gikk inn til syvende plass i dagens 10 KM klassisk intervallstart i Toblach.

Isabell Valen gikk inn til niendeplass. Trygve Larsen ble nummer ti i klassen menn stående.
Fullstendige resultatlister finner du her

World Cup for para fortsetter torsdag med 10 km klassisk fellesstart.

NIF-EPI03, 03