Hopp til innhold

Geir Tufto, Steinar Tormodsgard, Vilde Nilsen og Emilie Hagen

Vant alle fem World Cup-rennene

Første World Cup i para-langrenn har vært i Toblach og Martell siste uken. Der stakk Vilde Nilsen fra Tromsø av med alle fem seierene. Det var en av flere gode prestasjoner av de norske denne World Cup-runden.

10 KM klassisk intervallstart onsdag
Vilde Nilsen fra Tromsø ledet fra start til mål i sesongens første World Cup-renn. Nilsen vant med ett minutt og 16 sekunder ned til annenplassen og over to minutter til tredjeplassen i 10 KM klassisk intervallstart for kvinner. Kanadiske Brittany Hudak tok annenplassen og Liudmyla Liashenko fra Ukraina kom på tredjeplass.

Indira Liseth gjorde et godt renn i Toblach og kom på sjetteplass i det som var årets første World Cup-renn.
–Utrolig gøy å være tilbake i World Cup. Jeg kjempet hardt ute i løypa og fikk til å jobbe med arbeidsoppgavene mine. Et godt løp som dette betyr utrolig mye for meg, sier Indira Liseth.

- Veldig gøy å være ordentlig i gang igjen. Det var en fin start av oss og veldig bra av Vilde som vinner overlegent i sin klasse. I tillegg artig med Indira som gjør et veldig godt løp. Thomas hadde ikke helt dagen i dag, men har veldig troa på at han kommer sterkere tilbake imorra, sier landslagstrener Magnus Evenby.

Thomas Karbøl Oxaal og ledsager Geir Lervik gikk inn til syvende plass i dagens 10 KM klassisk intervallstart i Toblach.
Isabell Valen gikk inn til niendeplass. Trygve Larsen ble nummer ti i klassen menn stående.

Indira Liseth

10 KM Fellesstart torsdag
Det var en "felles start" som var en form for "jaktstart" hvor de med den største funksjonsnedsettelsen (lavest prosent) starter først. Startintervallene mellom de ulike sportklassene (eg. LW 10, LW12 etc. ) er beregnet etter resultatene på tirsdagens 10 km etter en gitt formel. Konseptet gjør at første utøver over målstreken vinner rennet.
Dette er samme prinsipp som vi er vant til fra sprintøvelsene til para.

Nilsen var overlegen i torsdagens fellesstart og vant med 54 sekunder ned til andreplassen i dagens World Cup-renn. Skiløperen fra Kvaløysletta Skilag startet sist i det som var en mix av fellesstart og jaktstart. Hun tok igjen hele feltet og gikk alene inn til mål. Ukrainske Liudmyla Liashenko tok annenplassen og kanadiske Brittany Hudak på tredjeplass, 1:16 bak Vilde Nilsen.

– Det var et veldig spennende konsept og gøy å prøve noe nytt. Å stå igjen helt til sist var nervepirrendes, men spennende å jakte de foran og en deilig følelse å ta de andre løperne igjen. Veldig fornøyd med dagens løp, både ski og støtteapparat var bra i dag også. Treninga med Thomas og Geir viser seg å hjelpe spesielt i lengre konkurranser og når vi har flere renn på rad slik som nå, sier Vilde Nilsen

Thomas Karbøl Oxaal og ledsager Geir Lervik gikk inn til en sterk tredjeplass i dagens World Cup-renn. Han kjempet med finske Inkki Inola underveis i løpet og slo til slutt finnen med åtte sekunder.

- Jeg følte meg mye bedre enn i går og det var en helt annen energi i gåinga. Jeg må takke både smørerne for gode ski og Geir for god ledsaging. Det var et kult konsept med fellestart. Konseptet gjør det spennende og kaotisk i starten og det blir skikkelig fighting mann mot mann, sier Thomas Karbøl Oxaal.

Trygve Larsen gikk inn til niendeplass. Indira Liseth og Isabell Valen endte på sjette og syvendeplass i dagens World Cup-renn i para-langrenn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sprint fri teknikk lørdag

Vilde Nilsen vant sprinten lørdag og sto med tre av tre mulige seire ukrainske Liudmyla Liashenko tre øvelser i Toblach. Nilsen vant foran Natalie Wilkie fra Canada med ukrainske Liudmyla Liashenko på tredje plass.
– Etter semifinalen ble jeg ekstra nervøs ettersom det ble tyngre i sporet og varmere temperaturer. Foran finalen fikk jeg hjelp av landslagstrener Magnus med å velge det ene grønn-paret som jeg har, og det fungerte veldig bra. I finalen hadde jeg en bra ledelse hele veien, og jeg er veldig fornøyd, sa Nilsen etter rennet.

Nilsen ble eneste norske i finalen. Isabell Valen, Indira Liseth og Thomas Karbøl Oxaal gikk ikke videre fra semifinalen. Trygve Larsen røk ut i prologen.

10/5 KM Intervallstart fri teknikk

Nilsen fortsatte seiersrekken søndag da hun vant den siste av de fire World Cup-rennene i Toblach denne uken. Nilsen vant foran ukrainerne Oleksandra Kononova og Liudmyla Liashenko. Seieren var hennes fjerde av fire mulige i verdenscupen denne sesongen.

– Jeg må si meg meget godt fornøyd med rennet her i Toblach etter fire strake seire. Det ble fire renn på fem dager, og nå skal det bli godt med noen dager fri før neste verdenscuprunde, sier Nilsen.

Indira Liseth gikk inn til en syvendeplass i søndagens renn og Isabell Valen gikk inn til tiendeplass. Trygve Larsen endte på 23. plass på intervallstarten søndag. 

Sprint i Martell

Onsdag ble det gått klassisk sprint i Martell. Vilde Nilsen tok nok en seier i World Cup for para langrenn og reiser dermed fra Italia med fem av fem seire i World Cup.

Nilsen står nå med fem seire og leder World Cupen klart. Hun vant overlegent i Martell og vant med åtte sekunder ned til annenplassen. Ukrainske Liudmyla Liashenko kom på annenplass og kanadiske Natalie Wilkie gikk inn til tredjeplass. Indira Liseth og Trygve Larsen røk dessverre ut i semifinalen.

Neste World Cup-renn for para langrenn er i midten av mars og disse rennene blir gått i Canada. I Canada vil World Cupen avgjøres da dette er de siste World Cup-rennene denne vinteren.

 

 

Trener Magnus Evenby

NIF-EPI03, 03