Hopp til innhold

Klar for renn. (Foto: Terje Pedersen / NTB)

Tiril Udnes Weng sesongåpner i Otepää

Regjerende World Cup-vinner Tiril Udnes Weng har ristet av seg sykdom og er klar for skandinavisk cup i Estland til helgen.

Hun har ikke konkurrert denne sesongen, men reiser onsdag til Otepää. På programmet står klassisk sprint, 20 km klassisk og 10 km fri teknikk. Udnes Weng er påmeldt alle dager.

–  Det er ikke blitt den sesongen jeg så for meg, men jeg håper på noen fine uker framover. Det er litt rart å skulle starte rennsesongen nå, og det er alltid ekstra nervepirrende foran det første rennet, sier Tiril Udnes Weng. 

Hun har trent godt de siste ukene.

–  Jeg har hatt et par fine uker etter jul. Ting er bare blitt bedre og bedre. Kroppen responderer bra, så er spørsmålet om formen er helt på topp. Det kan jo hende at jeg har litt for høye forventninger, men jeg håper å være med og kjempe helt i toppen. Jeg har planer om å gå alle de tre rennene i Estland, fortsetter skiløperen fra Nes.

Korona i forkant av Beitostølen satte en stopper for sesongåpningen. Deretter gjorde sykdom at prøve-VM i Trondheim og WC-rennene i Östersund glapp. Det ble heller ikke Tour de Ski på Udnes Weng.

–  Tiril viste skigåing på veldig høyt nivå i fjoråret, men har ikke gått et eneste renn denne sesongen. Det blir veldig spennende å se henne til start i helgen. Er hun med i toppen umiddelbart, eller trenger hun litt tid? Det er veldig positivt at hun er frisk nok til å gå skirenn igjen. Tiril reiser ikke til Estland bare for å være med, hun reiser for å være med i toppen. Dette blir litt som en tradisjonell Beito-åpning for henne, sier Sjur Ole Svarstad, hovedtrener kvinner elite.

NIF-EPI03, 03