Hopp til innhold

Fra venstre: Magnus Evenby, Steinar Tormodsgard, Vilde Nilsen og Geir Tufto

Ny World Cup-seier i Toblach

Torsdag vant Vilde Nilsen igjen da det ble gått 10 km fellesstart i Toblach. Hun har dermed to av to seire i World Cup-åpninga i para-langrenn denne uka.

Nilsen var overlegen i torsdagens fellesstart og vant med 54 sekunder ned til andreplassen i dagens World Cup-renn. Skiløperen fra Kvaløysletta Skilag startet sist i det som var en mix av fellesstart og jaktstart. Hun tok igjen hele feltet og gikk alene inn til mål. Ukrainske Liudmyla Liashenko tok annenplassen og kanadiske Brittany Hudak på tredjeplass, 1:16 bak Vilde Nilsen.

Det var en massestart der det ble tatt utgangspunkt i gårsdagens resultater og løperne gikk ut som i en jaktstart. Utøvere som er best ut i fra utregningen startet sist i dagens løp. Konseptet gjør at førstemann som går i mål vinner rennet.

– Det var et veldig spennende konsept og gøy å prøve noe nytt. Å stå igjen helt til sist var nervepirrendes, men spennende å jakte de foran og en deilig følelse å ta de andre løperne igjen. Veldig fornøyd med dagens løp, både ski og støtteapparat var bra i dag også. Treninga med Thomas og Geir viser seg å hjelpe spesielt i lengre konkurranser og når vi har flere renn på rad slik som nå, sier Vilde Nilsen.

– Det var mange tette oppgjør i dagens renn. Alle utøverne disponerte løpene sine godt. Vi toppa det med to pallplasser til Thomas og Vilde så vi er veldig fornøyd. Det ble spennende med Thomas og Geir der en finske Inola spiste seg innpå på slutten, men gutta holdt unna. Vilde like suveren i dag som i går og gjør nok et kanonbraløp. I morgen er det hviledag før vi er klare for nye løp lørdag og søndag, sier trener Emilie Hagen.

Thomas Karbøl Oxaal og ledsager Geir Lervik gikk inn til en sterk tredjeplass i dagens World Cup-renn. Han kjempet med finske Inkki Inola underveis i løpet og slo til slutt finnen med åtte sekunder.

- Jeg følte meg mye bedre enn i går og det var en helt annen energi i gåinga. Jeg må takke både smørerne for gode ski og Geir for god ledsaging. Det var et kult konsept med fellestart. Konseptet gjør det spennende og kaotisk i starten og det blir skikkelig fighting mann mot mann, sier Thomas Karbøl Oxaal.


Thomas og Geir

Trygve Larsen gikk inn til niendeplass. Indira Liseth og Isabell Valen endte på sjette og syvendeplass i dagens World Cup-renn i para-langrenn.

nif-epi04, 04