Hopp til innhold

Fremtidens langrennshåp får råd fra skistjernene

Denne uken går Equinor International Junior Camp i langrenn av stabelen. Her trener utøvere fra 12 nasjoner med verdens beste juniortalenter, og får samtidig tips og råd fra norske skistjerner.

Equinor International Junior Camp arrangeres av Norges Skiforbund og er en del av sponsorprogrammet Equinor Morgendagens helter. Her samles 85 langrennsløpere fra 21 land for å trene sammen og lære av hverandre, med norske skitalenter til stede som instruktører for å gi veiledning til både norske og utenlandske juniorløpere. Dette er en helt unik samling hvor utøvere fra Equinor Juniorlandslag er invitert inn for å representere Norge.  

Får råd fra stjernene 
Tidligere har samlingen vært på Sjusjøen, men i år er den flyttet til Sandnes. Til stede er skistjernene Helene Marie Fossesholm, Harald Østberg Amundsen og Weng-søstrene, som stiller opp som mentorer for de ungene talentene. Under samlingen gir de råd om hvordan utøverne kan lykkes i verdenstoppen, i tillegg til å utveksle erfaringer og dele kunnskap om treningsmetoder.  
– Det er veldig kult å møte de unge utøverne, og spesielt gøy er det å bidra til deres utvikling ved å dele av vår kunnskap og erfaring. Vi håper at utøverne tar med seg mye inspirasjon fra disse dagene, sier Fossesholm.

De cirka 100 utøverne er enige om at det er stas å få råd fra noen av de beste i landet. Særlig er det nyttig på veien mot drømmen om å bli best i verden. 

Heier på kompetanseutvikling 
I år er det tolvte gangen samlingen blir arrangert, og målet er å bidra til at de unge talentene får utvikle seg, ha det gøy og kjenne på mestring innenfor sporten som de elsker å drive med.  
– Det er veldig gledelig å igjen samle det internasjonale langrennsmiljøet til en uke med kunnskapsdeling og kompetanseoverføring. Vi er veldig stolte av å være med på å bidra til å løfte frem fremtidens skistjerner, sier Thea Moen, sponsorsjef i Equinor.  

Utviklingssjef for langrenn i Norges Skiforbund, Brit Baldishol, er enig i at det er verdifullt å samle talentene, slik at de kan bli kjent med hverandre og dele erfaringer på tvers av landegrenser.
– Vi heier alltid på kompetanseutvikling og håper at utøverne drar nytte av hverandres erfaringer og blir videre inspirert og motivert for fremtiden etter å ha vært med på samlingen, sier Baldishol.  

Skipresident Tove Moe Dyrhaug har fulgt utviklingen av Equinor International Junior Camp de siste årene med glede. Hun er også på plass i Sandnes denne uka, og følger blant annet talentene i konkurransene som foregår i forbindelse med skifestivalen BLINK. 
– Dette har vært et langt og fint samarbeid mellom Equinor og oss, og det er viktig å dele kunnskap på tvers av nasjonene og utvikle langrennssporten videre sammen, samt lære av hverandre. Det er fint at landslagsutøverne besøker samlingen, da dette gir inspirasjon til videre satsing. Og i disse dager med krig tett innpå oss, så er det ekstra hyggelig at denne samlingen finner sted og en kan trene, samarbeide og ha sosiale sammenkomster på tvers av nasjonene, sier Moe Dyrhaug. 

Fakta om Equinor International Junior Camp:  

  • Samlingen er en del av samarbeidet mellom Norges Skiforbund og sponsorprogrammet Equinor Morgendagens helter.  
  • 85 løpere fra 12 nasjoner deltar på samlingen som arrangeres i Sandnes i perioden 1-8. august 2023.  
  • Formålet med samlingen er å bidra til talentutvikling og dermed utvikling av langrennssporten på tvers av landegrenser. Ved å trene, lære samt dele kunnskap og erfaringer gjennom møter med jevnaldrende på samme nivå fra ulike land, skal samlingen bidra til at langrennssporten blomstrer både nasjonalt og internasjonalt  
  • Nasjoner som deltar: Italia, USA, Finland, Norge, Tyskland, Andorra, Slovakia, Japan, Kroatia, Estland, Danmark, Latvia.  

 


Helene MarIe Fossesholm. 

nif-epi04, 04