Hopp til innhold

Para-VM i Østersund

VM for para-langrenn ble arrangert 22-29.jan i Østersund.

VM for paralangrenn i Östersund ble en stor suksess for Norges tropp. Mesterskapet startet med 18 km klassisk individuell start søndag 22.jan. Norge hadde 4 løpere på start; Vilde Nilsen, Thomas Karbøl Oxaal og hans ledsager Geir Lervik, Trygve Toskedal Larsen og Kjartan Haugen, som alle leverte svært gode løp. Vilde gikk inn til en sterk seier og tok mesterskapets første gullmedalje. Thomas og hans ledsager Geir gikk inn til bronse, og tar med det deres første individuelle mesterskapsmedalje.

 

Tirsdag var det klart for sprint for Vilde, Kjartan, Thomas og Geir. Alle løperne gikk gode prologer og tok seg videre til semifinaler. For Vilde holdt det helt til finalen, og hun tok til slutt sølv.

 

 

Lørdag var det klart for den siste individuelle konkurransen, nemlig 10 km fristil individuell start. Her hadde Norge tre løpere på start; Vilde, Isabell Valen og Thomas. Først ut for dagen var Isabell. Isabell gikk et godt løp, men var dessverre uheldig og falt i en sving og knakk den ene skien. Hun ble også senere også disket grunnet at hun gikk feil. Thomas hadde en tyngre dag på jobb, og gikk inn til en 11.plass. Vilde går nok et godt løp og tar mesterskapets andre gullmedalje.

 

Søndag var det klart for mesterskapets siste konkurranse, nemlig stafett. Norges lag konkurrerte i åpen stafett. Stafettlaget til Norge bestod av Kjartan Haugen på første etappe, Trygve Toskedal Larsen på andre etappe, Vilde Nilsen på tredje etappe og Thomas Karbøl Oxaal på siste etappe. Alle 4 løperne leverer strålende etapper, og laget er med og kjemper i gullkampen helt til siste slutt. Til slutt blir Tyskland dessverre for sterke, og Thomas går laget inn til en strålende sølvmedalje.

Den norske troppen sier seg meget fornøyde med mesterskapet og medaljefangsten.

En stor takk til arrangørene i Östersund for et utrolig bra mesterskap, og ikke minst til NRK som gjennom hele mesterskapet har hatt en god dekning av konkurransene, med tv-sending og journalister on-site.

En stor takknemlighet rettes også til våre tre fantastiske smørere som gjennom hele mesterskapet har sørget for ski av verdensklasse.

NIF-EPI03, 03